Full Red Ve Full Red Albino Yetiştirmek Zor Mu?


onursezerbakarÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 5
onursezerbakarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2020 03:13
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217829/020320200253281.jpg[/IMG]

Bir efsane olduğunu düşündüğüm konu hakkında yorum yapmak ve görüşlerinizi almak istedim. Bu balıklar için yavrularını çok yiyor, yavruları yaşatmak zor vb çok yazı ve youtube videosu gördüm.

Ben yıllarca balık bakıp yetiştirdim ve uzun bir ara sonrasında tekrar sahalara geri döndüm. [:)]

Kendi izlenimim, sanıldığının aksine bu türün çok da zor olmadığı yönünde. (Burada bahsettiğim profesyonel yetiştiricilik değil elbette!)

Bu arada yıllardır farklı balık türleri ve muhabbet kuşları ile ilgilendim. İkisinde de gözlemim, minimum müdahalenin maksimum verim getirdiği. Hayvanların yaşadığı ortamın şartlarında sürekli değişiklik yapmamak ve ister makro ister mikro besin olsun, gereğinden fazla besinden kaçınmak gerektiği. Gereği kadar derken, her hayvan için değiştiğini ve ciddi gözlem gerektirdiğini söylemek istedim.

Hem bu konu hakkında negatif yorumlar nedeniyle uzaklaşan arkadaşlara umut vermek hem de deneyimli arkadaşların konu hakkındaki görüşlerini almak istedim.

Fotoğrafta bir anne ve baba ile iki farklı batından yavruları var. Bu arada anne de bende doğup büyüdü. Boy farklarını belirtmek için aynı fotoğrafta yakalamaya çalıştım. Kimse birbirini yemiyor ve saldırmıyor. [:iyi:]

İyi günler, saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2020 03:21
Zorluk kısmı özel ırk olarak kabul edilen lepistes türlerinin, yavru sayısının az olması ve standart türlere göre yavruların büyümesinin daha uzun süre alması, kaliteyi korumak amacıyla dişi erkek yavruları ayırmak, çaprazlama, yeni kan eklemek gerekmesi..

Beğenenler: [T]217829,onursezerbakar[/T]
+1: [T]152930,barus[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir