ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onursezerbakar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2019 01:43
Son Ziyaret:
14 Nisan 2023 01:29
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sezer Bakar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sezer Bakar

SON 5 MESAJI

Full Red Ve Full Red Albino Yetiştirmek Zor Mu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217829/020320200253281.jpg[/IMG]

Bir efsane olduğunu düşündüğüm konu hakkında yorum yapmak ve görüşlerinizi almak istedim. Bu balıklar için yavrularını çok yiyor, yavruları yaşatmak zor vb çok yazı ve youtube videosu gördüm.

Ben yıllarca balık bakıp yetiştirdim ve uzun bir ara sonrasında tekrar sahalara geri döndüm. [:)]

Kendi izlenimim, sanıldığının aksine bu türün çok da zor olmadığı yönünde. (Burada bahsettiğim profesyonel yetiştiricilik değil elbette!)

Bu arada yıllardır farklı balık türleri ve muhabbet kuşları ile ilgilendim. İkisinde de gözlemim, minimum müdahalenin maksimum verim getirdiği. Hayvanların yaşadığı ortamın şartlarında sürekli değişiklik yapmamak ve ister makro ister mikro besin olsun, gereğinden fazla besinden kaçınmak gerektiği. Gereği kadar derken, her hayvan için değiştiğini ve ciddi gözlem gerektirdiğini söylemek istedim.

Hem bu konu hakkında negatif yorumlar nedeniyle uzaklaşan arkadaşlara umut vermek hem de deneyimli arkadaşların konu hakkındaki görüşlerini almak istedim.

Fotoğrafta bir anne ve baba ile iki farklı batından yavruları var. Bu arada anne de bende doğup büyüdü. Boy farklarını belirtmek için aynı fotoğrafta yakalamaya çalıştım. Kimse birbirini yemiyor ve saldırmıyor. [:iyi:]

İyi günler, saygılar...
Lepistes Doğum?
[QUOTE=Kursad57]
Izgara koydum bakalım. Digerini salsam mı peki [/QUOTE] Seçim sizin. Bir doğru yok neticede. Gözlemleyip karar verin. [:iyi:]
Lepistes Doğum?
[QUOTE=Kursad57]
O zaman da coğu yeniyor kalanları toplamak zor oluyor :) ne zaman dogurur sizce hayvan cok sisti 😃

[URL=https://dosya.co/a80ndxi81ubo/video-1574535113.mp4.html]video-1574535113.mp4 - 1.0 MB[/URL]
[/QUOTE]
Ben aynı akvaryumda besliyorum. Sorun yok o nedenle. [:)] Bunun doğumu çok yaklaşmış. Biraz sabır gerekli sadece. Akvaryuma salmayacaksanız mutlaka ızgara olmalı diye düşünüyorum. Yoksa kayıp daha fazla olacaktır.
Lepistes Doğum?
Akvaryuma bırakmanızı öneririm. Yeterli ve protein içerikli yem verdiğiniz zaman yavrulara fazla ilgi göstermiyor. Çok yavru yer denilen albino full red lepisteslerim bile yavruların yanından geçip gidiyor. [:)] Kolay gelsin.
Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum
[QUOTE=capo di capi]

Walstad metodunda toprak bakterileri büyük önem taşır.. O baloncuklar ondan kaynaklı.. Sana tavsiyem o taşları çıkar toprak nefes alsın. Walstad da çok ince silis kum yada yekpare taşlarla taban boğulmaz. Mutlaka dehlizler olmalı..bunu da dere kumu, çakıl , lav kırığı vs. sağlar.
Böyle bahsediyorum ama bu walstad metoduna çok da kulak asma :) Fi tarihten kalma miyadı dolmuş bir uygulama. Kadının tavsiye ettiği bitkiler kumsuz topraksız da yetişiyor günümüzde [:$] Kaldı ki bu metodun görsel akvaryumları hiç de görsel olmuyor. O yüzden metoda bağlı kalcam diye estetiği elden çıkarmayasın.[/QUOTE]

Bu tekniği kullanarak denemeler yapan bir youtube kanalını öneririm. Bence çok hoş işler çıkarmış. Elbette herkesin değerlendirmesi farklı olacaktır ancak ben çok beğeniyorum kurduğu küçük bitkili akvaryumları. [:)][URL]https://www.youtube.com/watch?v=ZvmGJuquuLE&t=45s[/URL][EDIT]onursezerbakar,2019-10-08 14:15:26[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.