Fuzzy Alg-kısa Tüy Algı İle Başım Dertte :((


mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 13:24
PH konusunda iyonlardan konusulunca sikinti yok atom parcalamiyoruz.
Azot dongusundeki bakterilerin ismini soyleyince atom parcalamiyoruz.

Emrah iyonlari sorunca atom mu parcaliyoruz?

Bu isin bilime dayali oldugunu bi gorun artik, attigin resimde 1 gunde ortaya cikan bir sonuc degil. Konuyu guncellemiyorsun, gene tank yalan olmus oradan gelen bir sonuc. Denedim diyerek, insanlarin kafasini karistiriyorsun su an.

Ben Tom Barr deyince, kaynak gosterince, sirkulasyon diyince, gubreleme diyince, kh diyince aksini iddaa edip kalkip birde Tom Barr`i kaynak almak ironinin dibidir bunu samimiyetle soyluyorum.

Biraz inanmayi sectim, belki dedim bu sefer konusulan seylerin alti doldurulabilir. Tartisilir seviyeye gelinir. Gazoza bagladik. Ben 6 aylik hobiciyim 10 yillik degil. Nasil ben yeni hobiciysem ve kafami karistirmak yerine katki sagliyorsa, tecrubelerinizi umursamiyorsam yeni akvaristler icinde boyle olmasi anladigim kadariyla en iyisi... Yeni akvaristlerinde kafasini karistirmaktan ote ufkunu acan seyler bunlar. Tipki PH nedir nasil olculur, KH nedir GH nedirdeki gibi. Orada Mg++ Ca++ deyince sorun olmuyor, burada konusunca atomu parcalamak oluyor. Cunku aciklanamiyor.

Herneyse. Konu benim adima sonuca ulasti. Bu saatten sonra tecrube adinda cikarim yapanlarin konusunun altinda olup yazacagim tek sey kaynaksiz `yanlis` diyerek duzeltmek olur. Artik kaynak gostermeye de ihtiyac duymayacagim kendim gerekli gormedikce. Neresinden tutsak elimizde kaliyor, surekli bilinen bir yanlis cikiyor ortaya.

Konu benim adima kapanmistir, size tekrar iyi hobiler.[EDIT]bjkalley,2017-01-14 20:06:04[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 13:50
[QUOTE=mrah][URL=https://www.ukaps.org/forum/threads/limited-affect-of-co2-in-hard-water.38556/page-2#post-422413]Su[/URL] ve devaminda yazilanlar. Duzeltmekle ilgisi yok abi ama benim acimdan duzeltilmesi gerekli cunku CO2 diye diye catlayacagim bi gun. Bu konuda yazilan herseyi duzeltmek yada sorgulamak durumundayim ve bahsettiginiz seyleri anlamaya calisiyorum ve anlayamiyorum orneklendirmelerden dolayi. :)



Abi burada bir yanlislik var. Gazlar suda basinc ile cozulur. Bunu etkileyen diger en buyuk faktorde suyun sicakligidir. Attigim linke bakarsan daha net anlasabiliriz.

KH 20 iken 5bps cozsenizde cozulen miktar ayni. (Cok ufak bir miktar harici)
KH 1 iken 5bps cozsenizde cozulen miktar ayni.

Yumusak suda daha cok co2 cozebiliyoruz, sert suda daha az cozebiliyoruz diye bir kavram/kaynak ben bilmiyorum. Varsada okurum merak ediyorum.[/QUOTE]

Dün akşam linkini verdiğiniz sitedeki aynı şeylerden bahsediyorum. Şimdi burada yanlış yorumladığınız bir durum var. Gazlar suda basınç ile çözülür evet. Ve suyun sıcaklığı etkendir buna da evet. Ama bunlar aniden olan ve aniden olmayan şeyler. Bu ne demek? Yazılımcısınız bilirsiniz değişkenler var. Gazlar suda basınç ile çözülürden gidelim. Peki kafa karıştırmasın diye sıcaklık sabit iken; Atmosfer basıncında, atmosferde bulunan 3 ppm CO2 suda belirli bir miktar bulunur mu? Evet bulunur, doğa dengeyi sever dedik. Suda bir CO2 olacaktır. Atmosferdeki gazı aniden çekip yerine hidrojen doldursak, co2'li suyumuz aniden tüm Co2'sini atmosfere mi verir? Elbette verir ama bu hemen olmaz. Yine yavaş bir denge ile bu sefer sudaki CO2 atmosfere karışır ve yeni bir denge olur. Ve yine başa gelirsek su da aslında atmosfer basıncı olmadan sıvı değildir. Atmosfer basıncımız olmasa suyu sıvı halde dünya üzerinde bulmamızın imkanı yok idi. Öte yandan atmosfer basıncımız 70 bar olsaydı, bu seferde CO2'yi gaz halde bulmamıza imkan yok idi. CO2 sıvı halde bulunacaktı.

Sonra geldik tanımıza. Tankımızda su sıcaklığı sabit iken dışarıdan CO2 vererek değişkenleri değişmeye zorluyoruz. Aynı zamanda doğa dengeyi bulmak üzere yüzey dalgalanmasından da co2'yi atmosfere salıyor. Bir yandan aşırı co2 ile dengeyi bozuyoruz, doğa düzeltiyor.

KH/PH tablosu da bize diyor ki. Kardeşim senin KH'ın 7 iken PH'ın da 7 ise ortamda yaklaşık 21 ppm co2 olmalı diyor. Dikkat ediniz you have değil, you would have. Bu tankın TDS'ini de yüz diyelim, az sonra lazım olacak.

Siz kıllık olsun diye CO2'yi de kestiniz, tuttunuz bu tanka da asit verdiniz, ki ben verdim. :) . KH 7 PH 7 iken 10 ml hidrokolorik asit verdiniz diyelim. Verdiğiniz asit ilk başta PH'ınızı 6,5'a çekiveriyor. Ama dün dediğim su iyonları içerisinde asit iyonları ile, bikarbonat iyonları birbirine denk gelip tepkimesi yani doğada dengeyi bulması bir zaman alıyor. Ve bu zamanı beklediniz ertesi gün değerleri ölçtünüz diyelim. Sonuç şöyle oluyor. TDS 110'a yükselip KH 6'ya düşüyor. PH'ınız da 6,9 oluyor. Bu durumda ne oldu? Verdiğiniz asit, baz olan bikarbonat ile tepkimeye girdi, bir kısmı gaz oldu bir kısmı da asitteki kloru kullanarak tuz oldu çöktü ve TDS yükseldi. Artık suyunuz biraz daha tuzlandı ve yeni bir dengeye oturdu.

Yeniden tankımıza dönersek CO2'yi suda çözüyoruz. Fakat tamamı hemen karbonik asit olmuyor, biraz CO2'de suda çözünmüş hale geçiyor. Karbonik asit zayıf bir asit. Suda Hidronyum ve Bikarbonat oluyor. Bikarbonat zaten KH. Hidronyum yine bir asit. Gidip tepkiyecek birşey bulup yine tuz olabiliyor veya bulmuyor. Hidronyumun kiminle birleştiği de çok önemli değil. Bu tepkimelerin ve bir günün sonucunda benim tankım 4 TDS yükseliyor.

Kh/Ph tablosunu yapanlar demişler ki, 7 ph var ise ve KH 7 ise bu ancak 21 ppm co2'ile olur. Ama dikkatinizi çekerim bu dengede olan kimya değil co2 ile kefelerinden birini tahrik ettiğiniz dengesiz kimyanın tablosu. CO2 tahrikini bıraktığınızda o su kendi kendine 7 kh 7 ph'den yüksek ihtimalle CO2'siz 7,3 ph ve 6,9 Kh olabilir. (rakamlar atmasyon) CO2 ile bozduğunuz dengedeki kimya.

Gelelim kütükten gelen asit savınıza. (benim tankta bir sobalık odun kadar kütük var) Sisteme dışarıdan asit geldi. Bu sizin Kh'ınızı tırtıklayarak, yukardaki örnekteki gibi TDS olarak çökecektir. Yavaş olursa diğer etkenleri sabit kabul edersek KH'ınızı ve PH ınızı aşağı çeker. Siz KH ölçümü yapmazsanız düşen KH ve yükselen PH nedeni ile değişen değerlerden yanlış CO2 konsantrasyonuna ulaşmanız olasıdır. Normal şartlarda yani CO2 vererek oluşan tepkimelerle çöken günlük 4-5 tds ile zaten su değişimleri zamanına kadar oluşabilecek sorunlar aşılır.

Özetle ve bence Kh/Ph tablosu CO2 konsantrasyonunu sabitleyebilmek açısından, yararlıdır. Aynı nedenlerden PH kontrolcü tankımın can damarıdır. Kh testim her ne kadar net olmadığı söylense de, net olmayışıyla dahi benim için fazlasıyla nettir.

Beğenenler: [T]185369,alper4141[/T][T]61834,hedayse[/T][T]133013,Ulvi Özuğur[/T][T]123326,Thsnmutlu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185369,alper4141[/T][T]61834,hedayse[/T][T]133013,Ulvi Özuğur[/T][T]123326,Thsnmutlu[/T]
+1: [T]61834,hedayse[/T][T]185369,alper4141[/T][T]133013,Ulvi Özuğur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doctorecÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 1457
doctorecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 14:50
[QUOTE=mrah]

[K]KH 20 iken 5bps cozsenizde cozulen miktar ayni[/K]. (Cok ufak bir miktar harici)
[K]KH 1 iken 5bps cozsenizde cozulen miktar ayni.[/K]

Yumusak suda daha cok co2 cozebiliyoruz, sert suda daha az cozebiliyoruz diye bir kavram/kaynak ben bilmiyorum. Varsada okurum merak ediyorum.[/QUOTE]

Aslında olay kh -ph değil ortaya bir şey atıldı. Bunun yanlış olduğu söyleniyor.

Yüksek kh da co2 nin daha zor çözüleceği söylendi. Bu doğru değil?

Link falan vermiyorum ben açık açık söylüyorum benim kh ım 7 de olsa 10 da olsa benim verdiğim co2 kadar karbondioksit olur suda. kh phı ne kadar etkiler ne kadar etkilemez bunu anlatmayın. ph veya kh beni ilgilendirmiyor.
Bir şey söylediniz altını doldurun. Suya asit verilirse ph şuraya çekilirse kh şu olursa diye konuyu bilerek veya bilmeyerek karıştırmaya gerek yok.
KH veya ph düşürmeye arttırmaya uğraşmıyorum ben . ben tanka benim ihtiyacım olan co2 vericem benim kh ım kaç olursa olsun farketmiyor. Ben ph düşürmeye çalışmıyorum co2 veriyorum ph benim umrumda değil. bu bağlamda kh ım kaç olursa olsun.
[K]kısaca ve açıkca[/K] kh tüpümün erken bitmesini veya geç bitmesini etkilemez.
[K]Konuyu saptırmaya gerek yok bir şey yazıyorsanız ya arkasında durun bulandırmayın ya da hatalı olduğunuz kabul edin. [/K][EDIT]doctorec,2017-01-14 14:52:28[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doctorecÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 1457
doctorecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 15:02
kh yüksekse co2 daha zor çözülür kh düşükse daha kolay çözülür.
Bunun altı boş bunu ıspatlıyamazsınız. Ve hiç bir kaynak göstermeden ph dan gh dan asitlerden girip çıkmışsınız.
Adam bunun nereden çıktığını böyle saçma bir şey olmadığını defalarca sormuş size . laf salatası yapıp durmuşsun. Şimdide bana ıspat et diyorsun.
Kendi söylediğinizin arkasında durmadan benden nasıl ölçtüğümü sorun..
Ben size bir şey söyliyeyim mi? 27 yıllık 30 yıllık hobici falan hikaye kendi kafanızdan mantık kurmuşsunuz ve bu mantığa yıllar geçtikçe kendinizde inanmışsınız o mantıkdaki hataları görmeden.
Emrahın verdiği linke baktınız mı bilmiyorum ama o makale değil. Oradan bir okuyun. ıspatını görürsünüz.[EDIT]bjkalley,2017-01-14 20:09:17[/EDIT]

Beğenenler: [T]188487,amtkck[/T][T]188519,Meteor71[/T]
+1: [T]187047,mrah[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 15:22
Çıkmaza giren durumlar konuların kişiselleşmesi, hep aynı şey. Konu o kadar farklı yerlere çekildi okurken tebessümlerime engel olamıyorum.

Fazla gübrenin TDS değerine değinildi ki hangi bitkinin yada canlı bunu kafa takıyor bilmiyorum. Gübreleme yapmadan önce TDS değerim 230-240 kaşık kaşık gübrelemeden sonra 270-280 ee ne değişti? Hayatından kim memnun değil? Herkes memnun. Kaldıralım rafa koyalım bazı türlerde üreme sağlamak isteyen hobiciler bunu bu raftan alıp irdelesinler ama yeri burası değil.

Dışarıdan humik asit, tuz asit, durumuna çekildi ama neden çekildi açıkçası anlamadım. Kaç kg x kökün kaç litre suya ne kadar humik asit salınımı yaptığını ve bunun ph'a etkisini açıklayacabilecek bir babayiğit var mı çok merak ediyorum. 300 litre suya 40 kg kök koydum ph'ım 0,1 değer oynamadı?

Bitkinin ışık ihtiyacını lüx değeri ile değerlendiren daha sonra bu değerin ne olduğunu bilmiyorum şeklinde yanıt verenler referans gösterilen insanları yadırgamış. Buyrun onca yıllarınızı araştırmalara verin, yıllarınızı bu amaca yönelik harcayın paylaşın, tezlerin hep doğru çıksın, uygulamalarınız tezlerinizi desteklesin insanlar sizi örnek alsın. "Takashi kim ki yahu git ormandan bir fotoğraf çek sende tasarım yap" demi ama! Birde atmosfer basıncımız var tabi. (:

Dolambaçlı yorum yapmayan bir kaç kişi var çünkü onların haklı çıkma gibi savunumları yok. Rica ediyorum kişiselleştirilmiş yorumları muhatap almayın. Konu amaca değil sapmaya yöneliyor. Gerek yok.[EDIT]Tunc Berk,2017-01-14 15:29:39[/EDIT]

Beğenenler: [T]179624,doctorec[/T][T]187047,mrah[/T][T]188487,amtkck[/T][T]188519,Meteor71[/T][T]1,bjkalley[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doctorecÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 1457
doctorecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 15:32
Arkadaşlar şu olay nerede araştırırsanız araştırın.
[K]CO2 nin suda çözünmesi sıcaklığa basınca ve suyun tuzluluk derecesine bağlıdır.[/K]

Şimdi bu 2x2=4. SONUÇ BU. Bunun aksini iddia edip sonuç 2 dir diyen sizisiniz . sayfalardır bu konuda sizden bunun ıspatı istenmiş cevap yok. Okuyanlar yazılnaları görüyor litfen egonuzu bırakında tekrar bir okuyun yazdıklarınızı.

İlk önce kh,gh asit diye ortalığı karıştırmışsınız. sonra ben açık açık sorunca da bilimsellik v.s diye saldırıya geçmişsiniz. Aslında şu yazdıklarınız bir baştan sona okusanız ne hale düştüğünüz göreceksiniz..

Taşı atarsanız yere düşer. siz hayır düşmez diye saçma sapan bir mantık çıkarın sonra da bilimsellikten bahsedin üstüne birde böyle üste çıkın.,
Egonuz sizi Gerçekten ne hale düştüğünüzü göremeyecek kadar kör mü etti yoksa rol mü yapıyorsunuz ben daha çıkaramıyorum. Beraber paslaşmaya devam edin.




[QUOTE=mrah]
[K]KH 20 iken 5bps cozsenizde cozulen miktar ayni. (Cok ufak bir miktar harici)[/K]
[K]KH 1 iken 5bps cozsenizde cozulen miktar ayni.[/K]

[/QUOTE]
Benden cevap istiyorsanız kaç sayfa önce sorulan bu sorunun cevabını verin. Laf kalabalığı yapmadan bu soruya açık bir şekilde cevap vermezseniz sizi burada başka konularda hiç bir şekilde muhatap almıycam.[EDIT]mrah,2017-01-14 16:27:59[/EDIT]

Beğenenler: [T]188519,Meteor71[/T]
+1: [T]187047,mrah[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 15:45
Sudaki co2 çözünmesinin atmosfer basıncı ile alakalı olduğu kabul edip aynı zamanda Kh ile bağlantısı olduğunu savunan bir düşünce yapısıyla tartışacak bir şeyim yok. Ya o anı kurtarmak, ya istikrarsız bilgi sahibi olmak, ya bazı şeyleri yeni yeni öğreniyor olmak, yada ben haklıyım egosunda boğulmak gerekiyor bunları yazmak için.

Co2'nin atmosfer basıncı ile alakalı olduğunu savunacak kadar araştırma yapan bir hobici çoktan çözünmenin kh ile alakalı olmadığını anlamış olmalıydı.

Belli bir yaşa gelmiş insanların bu tavırlarını gördükçe gençleri alkışlamak geliyor içimden.

+1: [T]187047,mrah[/T][T]188487,amtkck[/T][T]188519,Meteor71[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoryCoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 465
CoryCoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 16:19
Kimseyle bir garezim olmadığından ve olaya objektif bakabildiğimden yazılanların konu dışında olması durumu yaşanıyor diyebilirim. Herkes karşı tarafın red edemeyeceği gerçekleri sıralıyor ve arkasına sığnıyor işin aslına cevap veren yok. Emrah bey bir ilgisi yoktur dedi fakat bir açıklama yapmadı kavgaya kurban gitti.Ben sizler için konuyu özetlemeye çalışayım birkaç tanede soru sıralıyım.Sorulara basit cevaplar vermenizi yeğlerim böyle istememin yine bir sebebi var.

Son olarak tarafımdan milwakue ph metre ile test edilmiş bir deney var. Ağzına kadar mango kökü dolu 1 ay beklemiş suyu test ettiğimde 0.3 puan ph oynaması tespit ettim. Buda demektirki o kökler suyunuzu yumuşatmıyor, heleki haftada 1 su değişimi yapıyorsanız zaten mümkün değil.(kök dinlendirme tankı batsınlar diye)

TDS nin bitkiler açısından önemi nedir?
Düşük kh ve ph oranlarında co2 daha hızlı çözünürmü?
Co2 nin Suyun içinde bulunma miktarı artarmı?
Suyun içinde bulunduğu sürede değişiklik olurmu. (Farazi örnek: yüksek KH ta bir süre sonra başka bir forma dönüşür bitkiler tarafından kullanılamaz gibi).

Şimdi bunları sorma amacımıda anlatıyorum konu sağa sola gitmesin.
Ben pico tanklar kullanıyorum hepsine tüp bağlayamadığım için L.T/Karbonat sistemi uyguluyorum düzgün yaparsanız 2 ay dayanıyor. 7/24 açık duruyorlar şu zamana kadar o tablonun işlevsel olarak çalıştığını düşünüyordum ve su değerlerimi istediğim aralıkta tutarsam suyumun içinde bulunan co2 miktarını istediğim seviyede tutabilirim diye düşünüyordum. Zira bunların hepsinin yanında ne bir yosun ne bir alg hayatım boyunca uğraşmadım başka amaçlarım var.

Beğenenler: [T]187047,mrah[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 16:26
Ph kh co2 degerlerinizi soyleyin. Ondan sonra konusalim. [:)][EDIT]mrah,2017-01-14 16:27:07[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoryCoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 465
CoryCoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 16:34
Ben size değerlerle alakalı bir soru sormadım fatih bey ? Ayrıca konuya dahil olan bütün hobicilere sordum. Zira Co2 değerimi ölçebileceğim tablo dışında bir aletim yok sizde varsa Ödünç verin ölçeyim. PH.6.3 KH.4 şimdi konuşabilirmiyiz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 16:36
[QUOTE=CoryCory]Ben size değerlerle alakalı bir soru sormadım fatih bey ? Ayrıca konuya dahil olan bütün hobicilere sordum. Zira Co2 değerimi ölçebileceğim tablo dışında bir aletim yok sizde varsa Ödünç verin ölçeyim. PH.6.3 KH.4 şimdi konuşabilirmiyiz?[/QUOTE]

Kusura bakmayın, alıntılama yapmamışım. Telefondan yazınca karışmış. Size bir sözüm yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoryCoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 465
CoryCoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 16:37
Benim konuyla alakalı cevap verebilirmisiniz peki?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 17:00
TDS nin bitkiler açısından önemi nedir?
[B]Tuzluluk açısından sıkıntısı var. 500 üzerinin ben sorun olduğunu deneyimledim. [/B]

Düşük kh ve ph oranlarında co2 daha hızlı çözünürmü?
[B]Ben çözünmesi ile değil suyun doygunluğu ile ilgili tartışmaktayım. Konu düşük Kh da daha az co2 ile gerekli konsantrasyonun sağlanabilirliği. PH'ı bilmiyorum.
[/B]
Co2 nin Suyun içinde bulunma miktarı artarmı?
[B]Yukarıdaki dediğim gibi. Düşük Kh da mümkün olabilir, ayrıca denemek de lazım. [/B]

Suyun içinde bulunduğu sürede değişiklik olurmu. (Farazi örnek: yüksek KH ta bir süre sonra başka bir forma dönüşür bitkiler tarafından kullanılamaz gibi).
[B]Düşük kh da 10 birim co2 10 ppm yükseltir. Yüksek Kh da 10 birim co2 1 ppm yükseltir (rakamlar farazi) [/B]


Ben de su değerlerini sabit tutup, CO2'nin sabit olabileceğini düşünüyorum. [EDIT]fatihsahin,2017-01-14 17:02:05[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 17:14

[QUOTE=CoryCory]Düşük kh ve ph oranlarında co2 daha hızlı çözünürmü? [/QUOTE]
Suyun karbonat sertliginin fazla olmasi suda bulunan CO2 miktarini etkilemez, cozunmedeki farkta umursanacak bir fark degil (400pm CO2 verecekseniz %ye bagli oran artsada bizim gibi 30-50ppm seviyeleri icin onem arz eden bir durum degil). Sadece cozunmedigi soyleniyor eger bu gercek olsaydi tablodaki 500lu degerler olmazdi.

[QUOTE=CoryCory]Co2 nin Suyun içinde bulunma miktarı artarmı?[/QUOTE]
Miktar sicaklikla ilgili. Mesela sicak suda daha cok seker cozebilirken, soguk suda daha az cozunebilir. Ayni sekilde gazlar tam tersi isler. Bu sefer sicak suda daha az gaz cozunurken, soguk suda daha fazla cozunur ve bulunur.

[QUOTE=CoryCory]Suyun içinde bulunduğu sürede değişiklik olurmu. (Farazi örnek: yüksek KH ta bir süre sonra başka bir forma dönüşür bitkiler tarafından kullanılamaz gibi).[/QUOTE]
Hayir.

[QUOTE=CoryCory]TDS nin bitkiler açısından önemi nedir?[/QUOTE]
Ortaya atanlar cevaplayabilir umarim.

Test kitlerinin zarari, parametre nedir ne degildir hangi bitkide ne etkiye sahip herseyden once `neden` bu etkiye sahip? Cevap yok. Sadece kafa karisikligi. Bu PH/KH tablosunu alkalinite olcerek baz alip benim CO2 seviyem yeterli ama problemim baska sey diyerek sorunu baska yerde aramak ile ayni. Sonucunda gene baska test kitleri alip surekli sonsuz bir donguye giriyorsunuz. Cunku herkesin emin oldugu ve aslinda anlamak istemedigi problem CO2. Ama PH Controller hallediyor, hem de alkalinite olcerek. Yetmezmis gibi KH tamponlama yapiyor suya fazla CO2 cozulmuyor. Tabloda nasil 500ppm CO2 seviyelerine cikiliyor anlamak guc. [EDIT]bjkalley,2017-01-14 20:13:21[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir