Hangi Tür Balıklar Birlikte Yaşar


SumeyyekayaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2021
İl: Karabük
Mesaj: 22
SumeyyekayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 02:52
Merhaba
Bugün 55 litrelik bir akvaryum kurdum ve içine farklı tür balıklar koymak istiyorum önceden beslediğim 2 Japon balığım var ve tetra , moli , melek , lepistes gibi balıklar almak istiyorum. Hepsinin tek tek hangi sıcaklıkta yaşadıklarına baktım 24 derece de hepsi ideal . Bu tür balıklar birlikte Yaşar mı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8614
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 03:02
Hayır bunlar beraber yaşamaz.
Tetranın türüne göre çok değişebilir ama genel olarak 50 litrelik bir akvaryumda beslenebilecek uyumlu canlılar.
Moli de uyumludur ama 50 litre küçük gelebilir, özellikle yavru almaya başladığınızdan sonra.
Lepistes için de aynı. Gerçi lepistes moliden daha hızlı çoğalan bir tür olduğu için onu hiç tavsiye etmem 50 litrede.
Melek balığı için zaten bu akvaryumun en az üç katı bir hacim lazım.
Japon zaten bu tarz tropikal balıklar ile beslenmez, beslenmemeli. Uyumlu, küçük türler ile beslenebilecek bir balık değil. 50 litreye yalnızca bir tane, zorlasanız iki tane japon sağlıklı beslenir. Biraz boy atıp büyüyünce akvaryumu büyütmek gerekir yine.

Şu anda iki japon var mı beslediğiniz orayı çok anlayamadım?
Vede akvaryumun fotoğrafını atarsanız yerinde olur. Gerçi akvaryuma göre balık seçimi çok uygun olmayacak muhtemelen. Seçtiğiniz tür veya türlere göre akvaryumda düzenlemeler yapmanız gerekebilir. 50 litre çok geniş bir hacim sayılmaz. Sağlıklı olan ya bir yada iki farklı türü beraber beslemek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SumeyyekayaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2021
İl: Karabük
Mesaj: 22
SumeyyekayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 05:08
Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle ama ben başka bi noktaya değinmek istiyorum bura da size yıllardır soru soruyorum belki fanusla başlamışımdır burda her defasında büyütün büyütün büyütün fanustan 50 litrelik akvaryuma geçtim hala büyütün diyorsunuz . Anlamadığınız şey şu durumu olan var olmayan var, yeri olan var olmayan var buna rağmen yapabileceğimin en iyisini yapıp akvaryum alıyorum ama hala yeterli gelmiyor . Yanlış anlamayın lütfen bu yakınışım size değil burada bana cevap atan herkese . 2 tane Japon 50 litrede Nasıl yaşamaz yahu yıllarca fanusta yaşayan Japon’lar var tamam onlar için en iyi ortam değil belki ama en kötüsü de değil . Umarım bu yorumu gören pek çok insan olur ve buraya öğrenmek için gelen çoğu kişinin heveslerinin kursağında bırakılmamasını öğrenmiş olurlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AplotÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 653
AplotÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 08:28
[QUOTE=Sumeyyekaya]2 tane Japon 50 litrede Nasıl yaşamaz yahu yıllarca fanusta yaşayan Japon’lar var tamam onlar için en iyi ortam değil belki ama en kötüsü de değil . [/QUOTE]

Merhaba, tabii ki yaşar. Tavsiye edilmemesin sebebi japon balığı dediğimiz balıklar 30 35 cmlere kadar belki daha büyüyen, uygun şartlarda 25+yıl ömrü olan balıklar olması.
50lt de sağlıklı bakabileceğiniz onlarca balık türü var.
Japon balıklarının görünüşü hoşunuza gidiyorsa barb türleri balıklara bakabilirsiniz. Genel olarak görünüş olarak benzer ama ufak sürü balıklarıdır. Forumun ansiklopedi kısmı size yardımcı olacaktır.

Beğenenler: [T]229290,RyukinLoveTr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mentalixxÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2021
İl: Antalya
Mesaj: 589
mentalixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 08:38
[QUOTE=Sumeyyekaya]Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle ama ben başka bi noktaya değinmek istiyorum bura da size yıllardır soru soruyorum belki fanusla başlamışımdır burda her defasında büyütün büyütün büyütün fanustan 50 litrelik akvaryuma geçtim hala büyütün diyorsunuz . Anlamadığınız şey şu durumu olan var olmayan var, yeri olan var olmayan var buna rağmen yapabileceğimin en iyisini yapıp akvaryum alıyorum ama hala yeterli gelmiyor . Yanlış anlamayın lütfen bu yakınışım size değil burada bana cevap atan herkese . 2 tane Japon 50 litrede Nasıl yaşamaz yahu yıllarca fanusta yaşayan Japon’lar var tamam onlar için en iyi ortam değil belki ama en kötüsü de değil . Umarım bu yorumu gören pek çok insan olur ve buraya öğrenmek için gelen çoğu kişinin heveslerinin kursağında bırakılmamasını öğrenmiş olurlar. [/QUOTE]

Merhabalar.Bu sıralar günde en az 2-3 tane akvaryum hacmiyle ilgili konular açılıyor.Biz de hepsine yetişmeye çalışıyoruz.Hevesinizi kırmak istemeyiz.Bize göre kolay bir kural yok 50 litrede 10 japon beslenir deriz ama amonyak patlaması olur akvaryumda balıklarınız ölür asıl o zaman hevesiniz kırılır.50 litre akvaryumda 2 japon beslenir.Yalnız türler uyumlu değil.Satan petshopçu size uyumlu diyecektir.Adam işi yapıyor,biliyordur demeyin.Adam size satmak için öyle diyor.Birlikt yaşıyorlarsa kendisi neden aynı akvaryuma koymuyor,

Aslında biraz da japon balığının büyüklüğüne bağlı.Mesela ben 10-15 cm civarlarında 3 tane japonu 120 L akvaryumda besliyorum.
https://www.akvaryum.com/Forum/japon_baligi_ile_ilgili_hersey_envanter_k78515.asp

Bu konudan japon balığı ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.Sonuç olarak 50 L akvaryumda 2 japon bakabilirsiniz ama 2 nin üstüne çıkmayın bence belki çok küçükse 3 de olabilir.Yinede iki en ideali.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8614
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 10:58
Ama size akvaryumu büyütün demedim ki, 50 litrede de pekala balık beslenir. Ama beslenebilecek var beslenemeyecek var. Benim de 40 litrelik bir akvaryumum var, aldığım en büyük akvaryum. Benim imkanım bu kadar, daha büyük bir akvaryum kuramıyorum. Ama bakın büyütmeden, sağlıklı bir şekilde balıkları besleyebiliyorum. Çünkü o hacimli isteyen türlere yöneldim ilk başta.

[QUOTE=Beta_balik] 50 litreye yalnızca bir tane, zorlasanız iki tane japon sağlıklı beslenir. Biraz boy atıp büyüyünce akvaryumu büyütmek gerekir yine.[/QUOTE]50 litrede bir süre iki japon beslenir. Ama bu japon dediğimiz balık gerektiğinde 10-20 cm büyüyor sonuç olarak. Bu nedenle büyüdüğü vakit ya akvaryumu büyütmeniz yada balıkları satmanız gerekir. Sizin önünüzde üç seçenek var yani. Şu anda akvaryumumu büyütemiyor olabilirsiniz, tamam. İleride imkanınız olursa büyütürsünüz. O zamana kadar 50 litrede yalnızca iki japon beslersiniz. Yada yine büyüyemezseniz biraz besler, boyutları irileşince de verirsiniz. Veya şimdiden verirsiniz, akvaryumda uygun olan istediğiniz gibi bir iki türü beraber beslersiniz.

Teşekkür Edenler: [T]229239,Sumeyyekaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NaholaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 934
NaholaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 11:10
Japonlar Asya kökenli serin su balıklarıdır.
Moli gibi canlı doğuranlar güney ve orta Amerika kökenli sıcak su balıklarıdır.

2 türünde ihtiyaçları farklıdır.

Birlikte bakılmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SumeyyekayaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2021
İl: Karabük
Mesaj: 22
SumeyyekayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 14:46
[QUOTE=Beta_balik]Ama size akvaryumu büyütün demedim ki, 50 litrede de pekala balık beslenir. Ama beslenebilecek var beslenemeyecek var. Benim de 40 litrelik bir akvaryumum var, aldığım en büyük akvaryum. Benim imkanım bu kadar, daha büyük bir akvaryum kuramıyorum. Ama bakın büyütmeden, sağlıklı bir şekilde balıkları besleyebiliyorum. Çünkü o hacimli isteyen türlere yöneldim ilk başta.

50 litrede bir süre iki japon beslenir. Ama bu japon dediğimiz balık gerektiğinde 10-20 cm büyüyor sonuç olarak. Bu nedenle büyüdüğü vakit ya akvaryumu büyütmeniz yada balıkları satmanız gerekir. Sizin önünüzde üç seçenek var yani. Şu anda akvaryumumu büyütemiyor olabilirsiniz, tamam. İleride imkanınız olursa büyütürsünüz. O zamana kadar 50 litrede yalnızca iki japon beslersiniz. Yada yine büyüyemezseniz biraz besler, boyutları irileşince de verirsiniz. Veya şimdiden verirsiniz, akvaryumda uygun olan istediğiniz gibi bir iki türü beraber beslersiniz. [/QUOTE]


Peki siz hangi türleri besliyorsunuz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8614
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 16:05
Ben beta besliyorum şu anda bir tane. Ama yanına çöpçü sürüsü alacağım.
Birçok küçük tropikal tür, sürü balıkları 50 litrede sağlıklı yaşar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut2Çevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2021
İl: Samsun
Mesaj: 9
Umut2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2021 20:02
Lepistes ve kılıç kuyruklar guzel anlasir bende Lepistes ve kılıç kuyruk besliyorum Japonların da var ama Japonlar ayrı akvaryumda. Lepistes yavruları olacaksa yerler ama lepistes yavrusu almak istiyorsanız ayrı yerlere koymalisniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet_Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2020
İl: Malatya
Mesaj: 570
Ahmet_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2021 00:56
[QUOTE=Sumeyyekaya]Merhaba
Bugün 55 litrelik bir akvaryum kurdum ve içine farklı tür balıklar koymak istiyorum önceden beslediğim 2 Japon balığım var ve tetra , moli , melek , lepistes gibi balıklar almak istiyorum. Hepsinin tek tek hangi sıcaklıkta yaşadıklarına baktım 24 derece de hepsi ideal . Bu tür balıklar birlikte Yaşar mı [/QUOTE]
55 litrede canlıdoguran türleri besleyebilirsiniz lepistes ,moli ,kılıçkuyruk vs. Ama bu balıklar japonlarla kesinlikle yaşamaz japon en iyi kendi türüyle bakılır eğer dediğiniz gibi iki japonunuz varsa sayıyı arttırmayın yanlarına da başka canlı eklemeyin derim. Yine yapılan bir yanlış daha insanlar japonlarla melekleri besliyor melekler tropikal balıktır sıcak suda yaşar ama japonlar seein su balığıdır bunu da geçtim anlaşmaları problemli olabilir. Eğer bitkili bir akvaryum yaparsanız canlıdoguran akvaryumu veya beta akvaryumu yapabilirsiniz tercih sizin ha eğer japon beslemeye devam ederseniz de sayıyı artırmayın filtrasyonu iyi tutun baska canlı eklemeyin derim . İyi hobiler.[EDIT]Ahmet_,2021-04-09 00:57:38[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir