Hastalık sardı akvaryumu


salihsercanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2011
İl: Antalya
Mesaj: 29
salihsercanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 11:48
Merhaba akvaryumumu değiştireceğim için balıklarımı birkaç günlüğüne bir arkadaşıma vermiştim fakat balıklar geri dönünce hepsinde ağızlarını fazlaca açıp kapamak,sürtünmekte ve garip bir şekilde titreyip ağızlarından sanki kusma hareketi gibi bir hareket yapıp çoğunlukla salınarak yüzmekte buldum.hemen metilen mavisi kullandım,sıcaklığı 29 dereceye çıkardım ve dış motoru kapattım. Bu işlemi uygulayalı 2 gün oldu. Biliyorum bir sürü hata yaptım başlangıçta ama genede şuandan sonra yapabileceklerim hakkında bir bilgi verirseniz inanın çok ama çok sevinirim.Yavrudan büyüttüğüm ve yavrularını aldığım rostratuslarim tehlikede lütfen yardım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 11:56
Hava taşıyla havalandırken bu metilen mavisi tedavisine devam edin iyileşeceklerdir diye umuyorum. Bir solungaç pariziti olabilir, oksijenide iyi verin, sürtünmesi bir dış parazit belirtisi, hızlı nefeste alıp verirler. bence sizin iyi bakımınızla kendini kurtarırlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 14:03
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bir önce sağlıklarına kavuşmaları dileğiyle. Ama hemende panik yapmamak gerekir. Kolay değil, balıklar uzunca bir süredir alıştıkları ortamdan başka bir ortama geçince stres yapıp buna bağlı sorunlar yaşayabilir.

Bunun dışında;

Amonyum veya nitrat zehirlenmesi, yada arkadaşınızın su değerlerinin çarpmasından da olabilir. Eğer sizin akvaryumunuz da bu değerler normalse bir süre sonra düzelmeleri gerekir diye düşünüyorum. (fakat özellikle amonyum zehirlenmesi kalıcı hasar verir. İnşallah böyle bir durum yoktur)

hastalık ya da mantar parazit ise zaten ilk etapda yapmanız gerekeni yapmışsınız. Bu noktada mikofish'i de önerebilirim. o da oldukça etkin bir parazit giderme ilacıdır.

Birde akvaryumu yeniledim dediniz acaba arkadaşınızla alakalı olmayıp sizin yeni akvaryumunuza mı? adapte olamadılar. Onu da açıklığa kavuşturmak gerekir.

Vieja2014-11-12 09:06:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir