Hatalı Başlangıç


AegeanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2008
İl: Konya
Mesaj: 50
AegeanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 10:05
       Bu güzel hobiye bu yılın haziran ayında hatalı bir şekilde başlangıç yaptım. Hiç araştırma yapmadan direk bir akvaryumcuya gittim. Oradan 30 lt bir akvaryum ve 11 tane cichlid yavrusu aldım.(boyları 1.5 cm civarındaydı) Akvaryumcu bu konuda beni kesinlikle uyarmada. Doğal olarak yeni başladığımdan akvaryumun darlığından balıklarımı kaybettemeye başladım. Neyse ki 1.5 ay sonra ölümler durdu.
         Şu an için 4 sp 1 iceman 1 yunus 1 tane de cinsini bilmediğim mücevhere benzeyen siyah bir balık olmak üzere 7 tane balığım var. Boyları 6 ile 8 cm civarında değişiyor. Bugünlerde akvaryumumu büyütme gibi bir şansım yok. Yaza kadar da olmayacak gibi.
          Sorum ise şu: Splerden biri her yeri kazmaya başladı resmen akvaryum tabanında inşaat yapıyor diğer 3 sp ise ondan korkuyorlar. Yem zamanları haricinde bir kenarda öle tedirgin halde duruyorlar. Yeri kazan sp ara sıra onlara yanaşıyor kuyruğunu falan sürtüyor sanırım çiftleşmek istiyor. Bu olay 1 -1.5 aydır devam ediyor diğer splerimin öleceğinden korkuyorum. Sizce ben şu an ne yapmalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1751
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 10:50

Kum kazan balığınız o bölgeyi benimsemiştir ve kendine yuva yapmaktadır. Balığınız muhtemelen erkek, diğer balıkları o bölgeye sokmaması normal. Aslında bu çok normal bir durum ama sizin akvaryumunuz çok küçük olduğu için diğer balıklar zarar görebilir. Özellikle çiftleşme dönemindeyse... Diğer balıklarınız dişiyse, titremeyi çiftleşme isteği olarak algılayabiliriz. Eğer ki onlar da erkekse, bu hareketler baskın erkeğin üstünlük gösterileridir. Moralinizi bozmak istemem ama, inanın o balıkların o akvaryumda yaşamaları çok güç.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sukruÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Antalya
Mesaj: 137
sukruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 10:55
Selamlar,
 
Söylediğiniz gibi bu büyük zevke hatalı başlamışsınız. Balıklarınızın kumu kazması ve diğerlerini sıkıştırması çiftleşme istediğinden kaynaklanıyor. Fakat akvaryumunuz bu tür balık beslemek için çok küçük. Bu yüzden bu tür balık beslemek istiyorsanız değiştirmelisiniz. Değiştiremiyorsanınz balıkları aldığınız yere ya da başka bir akvaryumcuya götürerek canlı doğuran tropikal balıklar alabilirsiniz.
 
iyi günler, mutlu hobiler. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AegeanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2008
İl: Konya
Mesaj: 50
AegeanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2008 13:22
Öncellikle yorumlarınız için çok teşükkür ederim. Bu kadar küçük tankta bu balıkların olmayacağının ben de uzun süredir farkındayım fakat bir türlü götürüp balıkçıya vermeye kıyamıyordum çünkü geldiklerinde küçücüktüler şimdi baya bi büyüdüler onlara çok alışmıştım. Fakat şu anda 2 sp arasında acayip bi çatışma başladı. Sanırım ikisi de erkek. Yerleri kazıp duran sp yi ondan bir kaç cm büyük olan  ilk mesajimda söylediğim gibi bir kenarda öle tedirgin duran  başka bi sp acayip halde hırpalamaya başladı. Zor olsa da sanırım götürüp vermek yada annemi ikna edip büyük bir tank almak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir