ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aegean
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ekim 2008 09:41
Son Ziyaret:
02 Kasım 2011 22:09
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Haydar Akbal
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Konya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bir gecede toplu ölüm
     Arkadaşlar 30 litrede 5 tetrazon 2 bronz çöpçü birde vatoz beslemekteydim. Cumartesi gün balıklarımı anneme emanet edip kısa bir tatile çıktım. Dün gece 2 gibi eve geldim. Geldiğimde balıklarımın ışığı sönmüştü. Bende hayvanları rahatsız etmemek için ışıklarını açmayıp yattım. Sabah uyandığımda akvaryumda korkunç bir manzara vardı.
     Tetrazonların hepsi ölmüş suda olabildiğince bulanmış haldeydi. Sadece çöpçüler ve vatoz hayattaydı.
     Hemen annemin yanına gidip neler olduğunu sordum. O da akşam sen gelmeden evvel yaşıyorlardı. Ben dediğin gibi yemlemelerini yaptım. Sadece akvaryumda yavaş yavaş oluşan bir bulanma oluyordu o kadar dedi.
     Akvaryumda bulunan balansae de yavaş yavaş çürüme yapıyordu. Geldiğimde akvaryumda çürümüş kopmuş yaprakları bulunuyordu. Bitki çürüyerek balıkları zehirlemiş yada ortamı oksijensiz bırakmış olabilir mi ?
      Arkadaşlar sizce ne olmuş olabilir ben bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir gecede 5 6 cm lik 5 tane balığım birden öldü.
 
Aegean2009-07-22 15:55:45
Tetrazonlarda erişkinlik!
8 ay kadar önce 2 cm kadar aldığım tetrazonlarım şu anda 5 6 cm civarında. Sitedeki tanıtım bölümünde maksimum boy için 7 cm yazıyor. Bu bağlamda sanırım benim tetrazonlarım erişkin olmuşlar.
    Kendi tahminlerime dayanarak söylüyorum; doğumdan itibaren yaklaşık  (kesinlikle şu şartlarına, beslenmeye,akvaryum hacmine göre değişir)  9 10 ay diyebiliriz.
Teleskop yaşatamıyorum
[QUOTE=sedatceyhun][QUOTE=Aegean]Yeni aldığım balığı poşeti ile akvaryumuma bırakıyorum. 15 20 dk sonra akvaryumdan çektiğim suya balığı bırakıyor ordan kepçe ile akvaryuma alıyorum. Su değişimlerimi en az 2 gün dinlenmiş ve su düzenleyici kullanılmış su ile yapıyorum. [/QUOTE]
Suya alıştırma işleminin biride şöyledir. Poşet akvaryumun üzerine sabitlenir ve akvaryum ile poşettin suyun aynı değerlere gelmesi beklenir (10 dk.) Poşetteki suyun % 15-20 si kadar akvaryumun suyundan su eklenir ve bir 10 dk. daha beklenir, bu işlem 2-3 defa daha tekrarlanır ve poşetteki su akvaryuma dökülmeden balık yavaşça akvaryuma bırakılır. Sorununuzun kaynağı bir parça bu olabilir. İki neden daha saymak gerekirse
1. Diğer balıklarınız teleskoplarınızı rahatsız ediyor olabilirler.
2. Akvaryumcunuzun balıklarında sorun olabilir veya teleskop tercihinizde dikkatli davranmıyor olabilirsiniz.
Japon balıkları için uygun ısı dereceleri 19-23 derece civarındadır,lakin japon balıkları dayanıklı balıklardır ve su ısınız 28-30 dereceyi geçmemesine dikkat ediniz  ve bunun içinde site içinde araştırma yaparak fanlı soğutma sistemini kullanabilirsiniz. Su düzenleyicileri ilk kurumlarda kullanan bir üründür ve haftalık olarak dip çekimi yaptığınız vakit su düzenleyicisi kullanmak bir zorunluluk değildir. Su düzenliyicisi olarak nasıl bir ürün kullanıyormusunuz bilmiyorum ama suyun dengesini bozuyor olabilirsiniz. Saygılarımla.
[/QUOTE]
-Su düzenleyici olarak sera aquatan kullanıyorum.
-Diğer balıklarımın teleskobu rahatsız ettiğini hiç görmedim.
-Balığı alırken hareketli ve yüzgeçlerinin açık olmasına dikkat ederek alıyorum. Zaten 3 5 gün sağlıklı yaşıyorlar. (yem yemelerinde falan sorun olmuyor)
-O zaman tek sorun olarak geriye su sıcaklığı kalıyor. Ne kadar etkili bilemiyorum ama.
 Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Aegean2009-07-14 18:57:33
Teleskop yaşatamıyorum
Arkadaşlar yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar dedikleriniz bir çoğuna zaten uymaktayım. Yeni aldığım balığı poşeti ile akvaryumuma bırakıyorum. 15 20 dk sonra akvaryumdan çektiğim suya balığı bırakıyor ordan kepçe ile akvaryuma alıyorum. Su değişimlerimi en az 2 gün dinlenmiş ve su düzenleyici kullanılmış su ile yapıyorum. Isıtıcım var ama malum yaz olduğundan su sıcaklığı 29 30 derecenin pek altına inmiyor. Akvaryumumda sadece 10 wattlık bir floresans kullanıyorum. Yani ışıktan da aşırı etkilendiğini sanmıyorum. Yemlerim de kaliteli.
Bilmiyorum benim elimden geleni yapmışım sanırım ama yaşatamadım işte zaten bir teleskop daha alıp onun da öldüğünü görmek istemem. En iyisi 2 tül kuyruğum edi ile budi gibi yaşayıp gitsinler bari.
Teleskop yaşatamıyorum

 60 litrelik akvaryumumda 2 tane 4 5  cm lik tül kuyruk japona bakıyorum.2 aydır gayet sağlıklı mutlu yaşıyorlar. Yanlarına 2 sefer onlarla aynı boyda siyah teleskoplardan aldım. Fakat ilk aldığım 3 günün sonunda diğeri bir haftanın sonunda halsizleşip yemden kesilip öldü. Sebebini bir türlü anlayamadım. Sanırım çok hassas balıklar.( Haftalık %20 su değişimi yapıyorum. Seranın vipagran ve flora yemlerini kullanıyorum)

Teleskop yaşatabilmek için ne yapmam lazım bu işin püf noktaları var mıdır acaba?
Dinlenmiş Su Ne Kadar Dinlenmeli
Arkadaşlar yeni bir konu açmadan burdan bir soru sormak istiyorum.
Su malum ağzı açık olarak dinlendiriliyor. Kimi bir gün kimi 2 gün bir bir hafta. Bu süre zarfında su içinde balıklara zarar verebilecek  mikroorganizmalar oluşur mu?
akvaryuma misket döşeme
Bence bazı türlerin yumurtalarını yiyememesi için yapılması istenen işlem. Aegean2009-06-02 13:45:41
garip canlı?
Büyük ihtimalle planaryadır. Benim akvaryumda da vardı. Balıklara zararı olmuyor. Küçük balıklar yiyor bazen. Biraz kaya tuzu kullanarak ve düzenli dip çekimiyle ben sorunu çözdüm. Genelde fazla yemlemeden oluşuyor.Aegean2009-05-29 19:56:15
fantom tetra japon
Haklısınız zaten japonlar bütün gün öle akvaryumun her yerinde dolaşıp ne görürlerse yiyorlar. Tebessüm Cevaplarınız için teşekkürler
fantom tetra japon
Benimde kafama pek yatmamıştı zaten. Fakat çöpçülerin bir zararı olmaz sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.