ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sukru
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2007 22:01
Son Ziyaret:
29 Temmuz 2019 21:04
Toplam Mesaj:
137 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şükrü bilegen
Doğum Tarihi:
30 Eylül 1977
Yaş:
46
İl:
Antalya
Meslek:
bilgi işlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Frontosa Hastalandı Ne Olduğunu Çözemedim
Evet resimdeki gibi birşeydi verdiğim. Bakteriyel bir durum dediğiniz gibi. Bugün bu yemden bulabilirsem hemen alıcam. İlginize teşekkür ederim.
Frontosa Hastalandı Ne Olduğunu Çözemedim
Teşekkürler. O yemden sonra oldu eminim. Bir tedavi uygulamaya başlıycam bu gün inşallah düzelir.
Frontosa Hastalandı Ne Olduğunu Çözemedim
Merhabalar,

Videoda da görüldüğü gibi büyük erkeğim hastalandı. Yem yemesinde hiç bir sıkıntı yok. Uzun, beyaz ve ince dışkılamada yok. Hareketleri bir yavaşladı. Bu arada bu koloniyi yeni kurmaya çalışıyorum. 1 hafta önce canlı karidesin küçüğü var buralarda genelde balık tutarken yem olarak kullanırız. Bunlardan verdim diğerleri de yemişti. O günden sonra böyle bir sıkıntı oldu. Kabız mı yoksa bloat mı oldu sizce. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

[IMG]https://www.youtube.com/watch?v=-zbWzfdOyIE[/IMG]

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=UalAeXtyKdU[/URL][EDIT]sukru,2016-05-02 21:21:01[/EDIT]
Mutasyon Sunset Bembalar( Güncel Video Sayfa 16)
Merhabalar,

Yazınızın diğer konudan başlayarak okudum. Çok ilgniç bir gelişme olmuş. Tebrik ederim. Bende merak içindeyim bu sarı türden yavru alabildiniz mi? ve yavrular ne renk?
Tropheus Orange Bemba Yavruları ile birlikte VİDEO
Selamlar,

Tropheus Orange Bemba büyük sabırlar sonucu kusturmadım. Bu doğa harikası olayı kendi tankımda gözlemlemekden büyük zevk aldım. 32. gün yavruları tankın bir köşesinde saldı. Onlara yem getiriyor. Diğerlerini uzak tutuyor. En ufak bir tereddütde tekrar ağzında topluyor. Bir ayrıntı daha yem attığım zaman ilk önce ağzında yemleri biriktirip sonra gelip yavruları topluyor. 5 dk gibi bir zaman sonra onları bırakıyor. Sanırım yemleri yemeleri için bunu yapıyor. Geceye doğruda onları güvence altına alıp tekrar ağzında topluyor. 1 haftadır bu böyle sürüyor. Herkese tavsiye ederim. Yavru sayısında da bir azalma yok. Gördüğünüz gibi 20 üzeri yavrusu var. Diğer videolarıda yayınlıyacağım. Herkese iyi hobiler.

[TUBE]http://youtu.be/Zm-jDJjDBLc[/TUBE]
sukru2014-12-18 16:03:00
Tropheus orange bemba fikirlerinizi bekliyorum.
Merhabalar,

Uzun süre ara verdiğim hobiye geri döndüm. Bir arkadaşımın hediye ettiği Bembalarla başladım. Fakat sorunlarım var. 1e4d koloni şeklinde aldım 150x60x50 tankım. Üç ayrı kayalık şeklinde dekore ettiğim tankda 5 gün sonra 2 dişi yumurta aldı. Erkeğin ve diğer dişilerin çok sıkıştırmasından dolayı 10. kusturdum. Bozulan ölenlerden sonra şu an 15 yavrum var. Sorum şu öldüresiye kavga ediyorlar. Kayalrı komple boşalttım yer kavgası diye fayda etmedi. Dişinin biri iç filtreyi mesken edindi. Diğer dişilerin biride 5 gündür tüp çıkardı erkek onun peşinde. Filtrenin yanındaki dişi ve erkek dişilerden birini inanılmaz bir şekilde dövüyorlar. Bırakın balıkları akvaryumdan soğudum. Lütfen yardımcı fikirlerinize ihtiyacım var. Kuyrukları epey hasar almış. 

Şimdiden teşekkürler.
Tropeheus Bemba hk. fikirlerinize ihtiyacım var.
[QUOTE=triggers]Merhaba, 1e 4 d den koloni olmaz hele hele black grubu hiç olmaz. Bembaları yeriniz müsait olduğu için en az 15 li bir grup halinde beslemeniz (2-3 e 12-13 dişi ) gerekir. Bu sayıda kavga ve stres eksik olmaz, sonuçda da bloat kaçınılmazdır. Ben 1 metre akvaryumda 2e 8d şeklinde bemba besledim ama olmadı. En az sayıda bir grupla (2e 6-8 dişi) beslenebilecek tür Duboisidir. Bir an önce sayıyı arttırın ve bol dişi ve en fazla 2 erkek daha ekleyin, yavrudan bıkarsınız.[/QUOTE]
 
Selamlar,
 
Bugün dişinin biri yumurtladı. Herhalde akşama diğeri de yumurtlar. Bunlar bitince tekrar dizayn edicem taşları. Takviye yapamam yanlarına artık yavrularla bunu çözerim diye düşünüyorum. Teşekkürler.
Tropeheus Bemba hk. fikirlerinize ihtiyacım var.




Selamlar,

3 yıl aradan sonra yeniden hobime geri döndüm. Bir dostumun bana hediye ettiği Tropeheus Bembalar ile bu kervana katıldım. 150x60x50 tankımın boyutları, 1E/4D kolonim var. Dişilerin ikisi birden tüp çıkardı bugün fakat akvaryumda terör esiyor. Erkek bu iki dişi arasında seçim yapamadı. Bir o yana bir bu yana gidip geliyor. Bir türlü çiftleşme yerine karar veremedi. Şimdi birkaç sorum var.

1- Tankın dekoru sizce uygun mu?

2- Nasıl bir ortamda yumurtlar dişi? Yani kum mu düz bir taş mı v.s.?

3- Dişilerde birbirine kur yapıyor normal mi?

4- Bu heyecanlı ortamdan dolayı yem yemiyorlar normal mi?

Yardımlarınızı bekliyorum Bu ilk yumurtaları kaçırmak istemiyorum. Fakat görünen o ki herhalde kaçırıcam.

Teşekkürler.
Akvaryum dekorasyon hakkında yardım
[QUOTE=KaF_KeF]Öncelikle akvaryumunuz büyük görünüyor. Görünürde dış filtre yok umarım dış filtreniz mevcuttur. O büyüklükte bir akvaryumda malawi bakacaksanız dış filtre olmadan olmaz. Arka fonu siyah düşünüyorsanız bence taşları çıkarıp siyah kaya parçaları arayın. Hem daha doğal görünür hem fon ile uyumlu olacağı için derinlik katar. Örnek olarak yavru akvaryumumdan bir kare:

[/QUOTE]

Selamlar,

150x60x50 boyutunda tankım dış filtreyi aktif bağlamamıştım henüz. Bir değil iki tane var. Birini sağdan birini soldan çalıştırıyorum. Bende tam da onlarla uğraşıyordum. Vanalarından sızdırma yapıyor. Foto eklemeye çalışırım, dekoru değiştirdim. Son hali biraz daha hoşuma gitti. Yorumlara teşekkürler, devamını esirgemeyin. 

Teşekkürler. 
sukru2014-03-03 18:13:14
Akvaryum dekorasyon hakkında yardım
Selamlar,
 
3 yıl aradan sonra gözümü karartıp akvaryumu kurmaya karar verdim. Yoğun bir temizlikten sonra şöyle bir yerleşim yaptım ama fikirlerinize ihtiyacım var. Bu arada arka cam siyah fon olacak.
Malawi türü karışık bir tank düşünüyorum.
 
 
sukru2014-03-02 17:38:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.