Hazır CO2 Set soru - Taban/Işık eleştirisi


KadirinazorÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 63
KadirinazorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 01:31
Merhaba arkadaşlar yazım biraz uzun, durumumu tam anlamanız için ayrıntılı bilgi veriyorum. Şimdiden teşekkürler okuduğunuz için. Mayalı sistemin stabil olmayışından dolayı ve akvaryumu bulandırmasından dolayı vazgeçiyorum bu sistemden. Piyasada hazır tüplü sistemler var. Kullanan arkadaşlar ne önerirler? Akvaryumum 130 litre(kum hariç). 
Işıklarım t5 jbl solar natur 35w ve t5 plant color 48w. Akvaryumu kuralı 20 günden fazla oldu sanırım. En alta JBL 5 litre gübre üstüne aquaclay üstünede (elimde fazla var diye) 6-9cm silis kum kullandım. Akvaryumda 2 adet mangrow dalı/kökü var. Dış filtremide ara ara çalıştırıyorum. İçinde substrat /phosphate out /seramik var. Sabah 8 (en geç10) akşam 11 12 ye kadar aydınlatıyorum. Aynı şekilde kendi yaptığım mayalı sistemi gündüz devreye sokuyorum (yaptığım sistem 15 dk ya co2 vermeye başlıyor) Fakat bu co2 ilk iki üç gün kontrol edilemez bir hızda baloncuk sayamayacak kadar hızlı bir şekilde co2 veriyor. Sonraki 3-4 gün yavaşlıyor. Bu yüzdende su bulanıyor. Taban bitkilerimin çoğu çürüdü. Çürümeyen bir iki tane var bir umut kök salıp büyümelerini bekliyorum. Sesiflora Rotala Red var. Balık yok(karides var - ne hikmettir bitkileri dikmeden tepside yarım saat bekletmeme rağmen akvaryumda 5+ ne olduğunu bilmediğim tetra olduklarını düşündüğüm yavru balıklar var sanırım yumurtadan çatladılar) Gelgelelim hiç fotosentez görmememe rağmen sesiflora ve rotala çiçek açıp yeni yapraklar çıkarırken bu taban bitkileri neden çürüyor ilk günden beride co2 veriyorum? Ph 7.2 kh gh ideal standart ölçülerde ve ısı 24~26C. 

İkinci, asıl sorum tüplü hazır setler var. Örneğin ista 1 litre. Bu tüpler doldurulmuyor sanırım. Bunun hazır olup doldurulabilir sekilde satan bir yer varmı ? Hazır sistem derken güvenli olacak (sistemi tam bilmiyorum fakat bu elektrik prizine bağlanıyor sanırım gece vermeyip gündüz veriyor ve ters bir durumda gazı boşaltıyor/kesiyor) ayrıca biraz okudum forumda ph metre varmış. Uygun phı belirliyormuşsun o kendi ph'a göre veriyormuş co2 yi. Bu daha sağlıklıymış sanırım. Bunların hazır sistemle maliyeti nedir. Günde 12+ saatten fazla olmak kaydıyla (bitkilerin bulunduğu coğrafi konumdaki güneş saatinden dolayı) saniyede kaç baloncuk vererek, kaç litrelik bir tüp beni uzun vadede götürür. Difüzör, selenoid valf, ince ayar vanası, göstergeler falan tamamda hiç anlayamadığım (reaktördü yanlış hatırlamıyorsam) motorun yanına konulan co2 gazı orda çözünsün diye alınan şeyin adı neydi? Gereklimidir ayrıca kendisi?

Şimdiden Teşekkürler.


Kadirinazor2014-02-26 15:01:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirinazorÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 63
KadirinazorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 13:23
35 de sıfır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirinazorÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 63
KadirinazorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 12:40
Yorumsuz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ofsetciÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 44
ofsetciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2014 17:12
6 9 cm silis kum yazmışsınız silis kumda bitkiler kök salsa bile yeterli gelişim gösteremez. Taban bitkileri diger bitkilerden farklıdır. Bazı bitkiler kökleri yetersiz kaldıgında gövdelerinden cıkaracakları Köklere sudaki besini kullanabilirler.zemin bitkileri besinleri kökleriyle emer. Silis kum kök gelişimini engellediği için zemin bitkileriniz çürüyor olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir