HT 60x40x40 cm


ubecerenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 570
ubecerenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 18:49

[/QUOTE]

Uğur Bey merhaba,

Öncelikle teşekkürler,

Şuanda tankın peyzajını tamamen bozmuş durumdayım. Cubalar ve Aromaticalar haricinde tankta revizyon söz konusu. Bu süreçte cubalar ve aromaticalar iyice yayılmaya başladı. Bu ebatta bir tanka müdahale rahatlıkla yapılabiliyor. Ölçüler bitki tankı için ideal. Ama bazen zemin bitkileri için yüksekliği keşke 35 cm yaptırsaydım derken arka plan bitkileri için ise keşke 50 cm yaptırsaydım diyorum  Sizinde nostaljiyi tekrar hayata geçirmeniz dileği ile,

Saygılar
[/QUOTE]

60x40x40  görsellik için çok uygun değil aslında bende ikinci takı 70x40x35(h) yaptırmıştım daha başarılı idi ama bu seferde özellikle tabanda çok kum kullanıp yükselti oluşturmayı sevdiğimden  35cm düşük kalmakta.(70x40x40 daha baaşarılı olurmuş) Bence yükseklikte  40cm in altına düşülmemeli ...Bu günlerde yine hobiye dönüş yapmak istiyorum fakat açıkçası son tankım beni yosun problemiyle çok yormuştu, bitkisiz bir akvaryum yapıp uğraşmıyayım diyorum ama o da beni tatmin etmiyor :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tunalperÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 460
tunalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2013 12:33
Haydar Bey, peyzajı baştan yapacağım demiştiniz, fotoğrafları bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grayprinceÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 550
grayprinceÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2013 09:33
[QUOTE=tunalper]Haydar Bey, peyzajı baştan yapacağım demiştiniz, fotoğrafları bekliyoruz.[/QUOTE]



Tuna Bey,

Tankın peyzajını Limnophila aromatica'lar üzerine yapacağım gibi gözüküyor. Açıkçası gördüğüm bazı dutch tanklarından etkilendim. Cubaları ve kayaları akvaryumdan tamamen çıkardım şuan itibari ile. Yeni tasarım için zemin bitkisi olmadan daha hoş gelebilir kanısındayım. İstediğim etkiyi alamazsam cubalar tekrar tanka eklenecek gibi. Fakat kayalar ile bu küçük alanda nasıl bir düzenleme yapacağım henüz daha karar veremedim. Aromatica'lar fazla alan kaplamaya başladı. Bazı ön plan ve orta plan bitkileri ekledim tanka. Şuanda adaptasyon sürecindeler. Son tasarım ile tankı final noktasına getirmek amacındayım. İnşallah ortaya güzel bir şeyler çıkar. 

Saygılar



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir