İkolam neden böyle oldu?


VTAKiPÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 108
VTAKiPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 13:22
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:İkolamda sağ ve sol yüzgeçlerinin çevresinde polen gibi kırmızımsı bir göründü var tahriş olmuş gibi ve dışlanmış gibi görünüyor sanki hiç rahat değil, yemlerken hepsi geliyor yeme o cama doğru gidiyor tuaf harektleri oluyor ve daha sonra fark ediyor yemi yiyor azda olsa yem. 
Ben bunu dün farkettim yumurta olabilceğini düşündüm izledim ve kızarıklığını farkettim, çıplak gözle daha belirgin görünüyor bir sorun var? resimlerde pek belli olmuyabilir kaçtığı için rengini kapatıyor.
Neden böyle oldu hastaysa nedir hastalığı akşama tedavi tankına alcam bilgi almam gerekiyor lütfen.


Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 cm 45 cm genişliği 65 cm yüksekliği

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 20 adet ikola 6-7-8-9-10 cm ler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 8.0 8.5 - sıcaklık 26c - haftalık su değişimi % 15 veya 20sini dinlenmiş suyla,

Filitrasyon:Dış filtre 1200lük saatte 5 devir ve 2 hafta önce temizledim

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç hiç kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Mercan kırığı kumum var, ağaç fosili kayaları mevcur, arka fon mavi, su değişimi geçen hafta bugün yaptım ve akşama tekrar yapacam.
Sabah akşam yemleme yapıyorum, akşamları 3-4 saat gün ışığı kullanıyorum.
Hiç bir şekilde rahatsız edilmiyorlar ve konumu yeri güzel ve çok sağlıklı görünüyorlar keyifli vs. 


VTAKiP2015-04-20 13:47:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 14:01
Kuyruk yüzgecinin uçlarındada hafif aşınmalar mecut farkediyormusunu özelli en belirgin yeri, üst yarıdaki yıpranma, filtre bakımınıda ihmal etmemek lazım su değişi yanında, uzun zaman olmuşsa filtre bakımınıda yapmakta fayda var havalar iyice ısınmadan. 
Bunu ayırın, suyuna birazda bakteriyel bir ilaçla destekleyin mikofish ilacı olabilir, elinizde varsa Sera baktopur 800 L sıvısı olabilir bunlar yüzgeç erimesi ve çürümesinde etkilidir. Aşağıya mikofish tonlamasıyla ilgili örnek bir konu ekleyeyim. Dışlanmadan stresten aşınmalada olmuş oralardan sudan rahatsızlık kapmışta olabir stres bağlı, Bu aralar su tazeliğini koruyun fazla nitrat artışı olmasın dış mukozası zayıflayana balıkları sudaki mantar, ve benzeri bakteriler, parazitler çabuk etkilerler yerleşirler balığa. Ayırdığınız yerde suyuna balık vitamini sıvısı damlatabilirsiniz yada kullandığınız bir vitamin kürü varsa, kuru yemine bir damla balık vitamini sıvısı damlatabilirsiniz vermeden önce günde birkez.
mesutok2015-04-20 14:05:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VTAKiPÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 108
VTAKiPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 14:20
Teşekkürler ama yüzgeçlerinde çok belirgin tehrişlenme neden olmuş olabilir acaba. Çok korktuğum bir hastalık blot hastalığı olabilme ihitimali varmıdır veya belirtileri.
Kesinlikle akşam ayıracam ana tankdan tedavisine başlıcam ve ana tank için ve tedavi tankı için kesin net bir ilaç istiyorum
Hasta olan balığın yemine damlatmak için vitamin alıcam, diğerleri içinde kullanacam. Ana tank için mavi ilaçlar var makteri ve dezenvekte eden ilaçlardan kullanmam gerekiyor heralde ,
Başka ne yapmalıyım ilaç tedavisinde ve bu hastalığı bilen özellikle yapmam gereken ne olmalı..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 14:44
Bloat bazı türlerde genelde, bitkisel ağırlıklı beslenmesi gereken balıkların aşırı proteinsel yemlerle beslenmesinden olabiliyor,suyun kirli olması yetersiz su değişimi, yeterli su değişimi yapsanda, filtre bakımını çok uzatıyorsanız, filtrelerdeki kirliliğin suyu olumsuz ekilemesi, gibi kirlilikten sebep faktörler genelde. dropsy-bloatta etkili bir link ekleyeyim, dışkı bembeyaz ise, yahut jöle gibi saydam ise, balık aşırı zayıflamışsa yahut şişmişse pulları kabarmışsa gibi durumlarda belirtilerde kullanılabilir.



İç hastalıktan şüphelenirsen öncelikle Sera bakto tabs yemiylede balığı destekleyebilirsin ilaç tedavisinden önce

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi. 
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.


NLS thera A+ balıkları iç parazitten koruyan sarmısaklı yem. 80 gramı 10 TL gibi.
Thera A+, içerdiği sarımsak özü olan Allicin (Allium sativum) sayesinde balıklarda bağışıklık sistemini güçlendirir ve iç parazit oluşumunu engeller. Balığın kondisyon kazanmasını sağlar.
Akvaryuma balık eklenmesi, hastalıktan kurtulma evresi, yavru balık için ayrılması ve balığın yer değiştirmesi gibi balığın stres altında olduğu zamanlarda kullanılması özellikle uygundur.
Thera A+ bir ilaç değildir, hastalıkla mücadelenin eş zamanlı devam ettirilmesi uygun olacaktır.
Thera A+ Formula 1 mm. ölçüsünde granür halde hazırlanmaktadır.
Su kirliliğine yol açmaz. Etçil, otçul ve her iki türde beslenen balıklar için uygundur.
mesutok2015-04-20 14:47:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VTAKiPÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 108
VTAKiPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 18:03
Çok sağolun teşekkürler ilgilendiğiniz için ama şöyle bir sorun var bir çok ilaç var karşımda ve petshopa gidipde herhan gibir işime yaramıyan ilaçlardan vermelerini istemiyorum

Alıp kullanmam gereken ilaçların hangisi olduğunu söylerseniz çok daha iyi olur??
Balığımda sağ sol yüzgeçlerinin çevresinde tehrişlenme gibi kızarıklık var ve dışlanıyor gibi didikliyorlar aralarına girdiğinde, sanki gözleride biraz şiş gibi pek dikkat etmedim ama öyle geldi sanki, bazande tuaf harektler yapıyor ama yem yiyor azda olsa.
Bu hastalık başlangıç ve önüne geçmek istiyorum ilaç almadım daha ama ayırdım akvaryumdan 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VTAKiPÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 108
VTAKiPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2015 11:27
Bu belirtiyi tek balığımda görmüştüm ve şimdi iki, üç tanesindede var, ilk gördüğümde balığı gözlemlemiştim ve deli dana gibiydi tuaf yüzüyürdu dışlanıyordu rengi bozulmuştu,  endişe ettim bu konuyu açtım ve sağolsun mesut abim hep yanımda oldu, hep ilgilendi bilgilerini paylaştı yol gösterdi üşenmeden çekinmeden tekrardan çok çok teşekkür ederim mesut abi :)
Tedavimde ilk olarak su değişimini yaptım, dış filtremi kapattım çıkardım temizledim balkona serdim ve iç motorunun süngerini çıkardım tek onu çalıştırdım ilacı emmesin diye. Kullandığım ilaçlar mikofish, bemiks kompoze ampul ve misket tuzu ana tankımda tedavi uyguladım.
Akvaryumu örtüyle örtüm ışığını yakmadım 3 gün boyunca ve bol okjisen sağladım rahatsız etmicek şekilde, çok az yem verdim ve tedavimin sonunda dış filtremi kurdum 1 gün çalıştırdıkdan sonra içindeki elyaflarını çıkardım yenisiyle değiştirdim 1 günde öyle çalıştırdım ve taze su ekledim gine ve balıkları çok yormadan yaptım bu işlemleri.
10 gün sonra dış filtrenin elyaflarını son kes temizledim ve ilaçdan arındırdım akvaryumu ve tedavim bitti, yani tedavim 3-4 gün sürdü ilaçtan 10 gün sonra arındırabildim.
Sonuça baktım balıklarımda ciddi bir olgunluk gördüm keyifleri yerindeydi ve formları iyidi,  rahatsız olduğunu düşündüğüm o balık ve daha sonra bir kaçtanesinde daha gördüğüm rahatsızlıklarından dolayı diğer balıklarada baktım gözlemledim ve diğerleri gibi normallerdi dışlanmıyorlardı ve sakinlerdi ama çok keyiflilerdi oldu bu iş dedim ama o belirtileri azda olsa vardı şimdide var ama en azından topladılar kendilerini ve yenilendiler bunun farkına vardım ve yumurta tuttular balıklarım belliki atmış yumurtaları tekrardan yumurta lamaya başladılar herşey iyi görünüoyr. :)
Rahatsız olsalar anlarım keyifsiz olurlar ve belirtisi olur ama gayet iyiler keyifliler bunada şükür ediyorum ve ilk halleri hiç iyi değildi tekrardan çook teşekkürler mesut abi eyvallah...
VTAKiP2015-05-19 12:14:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2015 11:32
Tebrikler çok iyi bir haber mutlu oldum. Filtre bakımı ve su değişimi çok önemli, su değişiminden korkma. Çok az var diyorsun gerekirse su değişimlerinden sonra birkaç damla mikofish sularına damlatabilirsin azda olsa suda dönmüş olur böylece ama yöntemin belliki başarılı olmuş, bazen müdahale edilmezse yeniden şartlar olumsuz hale dönünce o azcık kalmış yerden yeniden üreyebilir onun için bu yaptığın tedavi işlemlerini çok çok az su değişiminden sonra devam ettirebilirsin dediğim gibi, özellikle vitamin takviyesi yapabilirsin su değişiminden sonra, yada takip et her geçen gün azalıyorsa sorun yok demektir gekerirse ama yine müdahaleni yap. Sürüyü etkileyen hastalıkların sebebi kirli filtre ve kirli sudur. filtre bakımı su değişimi çok önemli  ekleyeceğin su dinlenmiş klorsuz su olursa süper olur ve akvaryumdaki suyla aynı ısıda eklemek oldukça iyidir kışın diyerek noktayı koyayım. Sağlıklı hobiler Maaşallah diyelim.  mesutok2015-05-19 11:40:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VTAKiPÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 108
VTAKiPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2015 11:59
Şu anda su değişiminde eklediğim misket tuz bemiks kompoze 1 ampul koyuyorum 430 lt akvaryumum ve bu ilacı gerçekten kullanılması gereken birşey diye düşünoyrum ve bunu bir süre devam ettireceğim.
Mikofish tedaviden sonra kullanmadım hiç en azından suda gezsin dediğiniz gibi bir süre kullanıcam onuda.
Kesinlikle temizlik filtre bakımı çok önemli bunu aksatmıyorum zor olsadada mecburum yapmaya bunu, her hobici için bu geçerlidir.. Sağol abi herşey için.. Herkese sağlıklı hobiler:)
VTAKiP2015-05-19 12:00:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2015 12:00
Geçmiş olsun yani tam doz değil mikofish'i abartmadan varla yok arası birkaç damla dolaşsın gibi düşünün oda o hafif kalan yaralar geçene kadar su değişimlerinden sonra çok çok az. Sonrasında su değişimi ve fazla uzatmadan filtre bakımı iyi gelir. Sağlıklı hobiler. mesutok2015-05-19 12:01:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VTAKiPÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 108
VTAKiPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2015 12:31
Teşekkürler....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir