ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
VTAKiP
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2014 14:04
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2015 17:24
Toplam Mesaj:
108 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihan Doğan
Doğum Tarihi:
02 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihan Doğan

SON 10 MESAJI

İkola Yeni Görseller Renkler ve Bantları Nasıl
Bu serüvenin yorucu geçmiştir bu zamana kadar, benim öyle oldu çünkü :) ama emeğinin karşılığını almışsınız kesinlikle. Tebrik ederim.
VTAKiP2015-05-21 19:29:30
İkolam neden böyle oldu?
Şu anda su değişiminde eklediğim misket tuz bemiks kompoze 1 ampul koyuyorum 430 lt akvaryumum ve bu ilacı gerçekten kullanılması gereken birşey diye düşünoyrum ve bunu bir süre devam ettireceğim.
Mikofish tedaviden sonra kullanmadım hiç en azından suda gezsin dediğiniz gibi bir süre kullanıcam onuda.
Kesinlikle temizlik filtre bakımı çok önemli bunu aksatmıyorum zor olsadada mecburum yapmaya bunu, her hobici için bu geçerlidir.. Sağol abi herşey için.. Herkese sağlıklı hobiler:)
VTAKiP2015-05-19 12:00:24
İkolam neden böyle oldu?
Bu belirtiyi tek balığımda görmüştüm ve şimdi iki, üç tanesindede var, ilk gördüğümde balığı gözlemlemiştim ve deli dana gibiydi tuaf yüzüyürdu dışlanıyordu rengi bozulmuştu,  endişe ettim bu konuyu açtım ve sağolsun mesut abim hep yanımda oldu, hep ilgilendi bilgilerini paylaştı yol gösterdi üşenmeden çekinmeden tekrardan çok çok teşekkür ederim mesut abi :)
Tedavimde ilk olarak su değişimini yaptım, dış filtremi kapattım çıkardım temizledim balkona serdim ve iç motorunun süngerini çıkardım tek onu çalıştırdım ilacı emmesin diye. Kullandığım ilaçlar mikofish, bemiks kompoze ampul ve misket tuzu ana tankımda tedavi uyguladım.
Akvaryumu örtüyle örtüm ışığını yakmadım 3 gün boyunca ve bol okjisen sağladım rahatsız etmicek şekilde, çok az yem verdim ve tedavimin sonunda dış filtremi kurdum 1 gün çalıştırdıkdan sonra içindeki elyaflarını çıkardım yenisiyle değiştirdim 1 günde öyle çalıştırdım ve taze su ekledim gine ve balıkları çok yormadan yaptım bu işlemleri.
10 gün sonra dış filtrenin elyaflarını son kes temizledim ve ilaçdan arındırdım akvaryumu ve tedavim bitti, yani tedavim 3-4 gün sürdü ilaçtan 10 gün sonra arındırabildim.
Sonuça baktım balıklarımda ciddi bir olgunluk gördüm keyifleri yerindeydi ve formları iyidi,  rahatsız olduğunu düşündüğüm o balık ve daha sonra bir kaçtanesinde daha gördüğüm rahatsızlıklarından dolayı diğer balıklarada baktım gözlemledim ve diğerleri gibi normallerdi dışlanmıyorlardı ve sakinlerdi ama çok keyiflilerdi oldu bu iş dedim ama o belirtileri azda olsa vardı şimdide var ama en azından topladılar kendilerini ve yenilendiler bunun farkına vardım ve yumurta tuttular balıklarım belliki atmış yumurtaları tekrardan yumurta lamaya başladılar herşey iyi görünüoyr. :)
Rahatsız olsalar anlarım keyifsiz olurlar ve belirtisi olur ama gayet iyiler keyifliler bunada şükür ediyorum ve ilk halleri hiç iyi değildi tekrardan çook teşekkürler mesut abi eyvallah...
VTAKiP2015-05-19 12:14:24
f0 ikola yavrulari yorum
Tür olarak güzel balıklardır beslersen hayatında büyük bir değişiklik yapmış olursun yani arar, soruşturur hep iyisi olsun istersiniz vs.  Formları gayet iyi görünüyor soylarıda iyi gibi, bantları net belirğinleşmesi için iyi bakım şart sonuç alabilmek için. En azından 1 yaşını doldurmuş balıklarda mevcut küçükleride ve ayırt edilmesi gereken balıklarda var içinde ve açıkcası büyütmek için pekte sorun yaşamamış olucaksın. Sağlıklı hobiler herkese.. 



VTAKiP2015-05-29 19:59:32
İkolam neden böyle oldu?
Çok sağolun teşekkürler ilgilendiğiniz için ama şöyle bir sorun var bir çok ilaç var karşımda ve petshopa gidipde herhan gibir işime yaramıyan ilaçlardan vermelerini istemiyorum

Alıp kullanmam gereken ilaçların hangisi olduğunu söylerseniz çok daha iyi olur??
Balığımda sağ sol yüzgeçlerinin çevresinde tehrişlenme gibi kızarıklık var ve dışlanıyor gibi didikliyorlar aralarına girdiğinde, sanki gözleride biraz şiş gibi pek dikkat etmedim ama öyle geldi sanki, bazande tuaf harektler yapıyor ama yem yiyor azda olsa.
Bu hastalık başlangıç ve önüne geçmek istiyorum ilaç almadım daha ama ayırdım akvaryumdan 

Dainichi yem hakkında bilgi - Resimler eklendi
Teşekkür sağolun güzel düşünceleriniz için, vegge fx si ana yemim olarak kullanıyorum gayet memnunum collor fx si ise arada veriyorum dediğiniz gibi 1 gün veya 2 günde bir eksik etmiyorum, süpreme fx hakkında bende duydum böyle farklı renk besinine sahip olduğunu ve kullanmıyorum kafam rahat en azından
İkolam neden böyle oldu?
Teşekkürler ama yüzgeçlerinde çok belirgin tehrişlenme neden olmuş olabilir acaba. Çok korktuğum bir hastalık blot hastalığı olabilme ihitimali varmıdır veya belirtileri.
Kesinlikle akşam ayıracam ana tankdan tedavisine başlıcam ve ana tank için ve tedavi tankı için kesin net bir ilaç istiyorum
Hasta olan balığın yemine damlatmak için vitamin alıcam, diğerleri içinde kullanacam. Ana tank için mavi ilaçlar var makteri ve dezenvekte eden ilaçlardan kullanmam gerekiyor heralde ,
Başka ne yapmalıyım ilaç tedavisinde ve bu hastalığı bilen özellikle yapmam gereken ne olmalı..
İkolam neden böyle oldu?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:İkolamda sağ ve sol yüzgeçlerinin çevresinde polen gibi kırmızımsı bir göründü var tahriş olmuş gibi ve dışlanmış gibi görünüyor sanki hiç rahat değil, yemlerken hepsi geliyor yeme o cama doğru gidiyor tuaf harektleri oluyor ve daha sonra fark ediyor yemi yiyor azda olsa yem. 
Ben bunu dün farkettim yumurta olabilceğini düşündüm izledim ve kızarıklığını farkettim, çıplak gözle daha belirgin görünüyor bir sorun var? resimlerde pek belli olmuyabilir kaçtığı için rengini kapatıyor.
Neden böyle oldu hastaysa nedir hastalığı akşama tedavi tankına alcam bilgi almam gerekiyor lütfen.


Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 cm 45 cm genişliği 65 cm yüksekliği

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 20 adet ikola 6-7-8-9-10 cm ler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 8.0 8.5 - sıcaklık 26c - haftalık su değişimi % 15 veya 20sini dinlenmiş suyla,

Filitrasyon:Dış filtre 1200lük saatte 5 devir ve 2 hafta önce temizledim

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç hiç kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Mercan kırığı kumum var, ağaç fosili kayaları mevcur, arka fon mavi, su değişimi geçen hafta bugün yaptım ve akşama tekrar yapacam.
Sabah akşam yemleme yapıyorum, akşamları 3-4 saat gün ışığı kullanıyorum.
Hiç bir şekilde rahatsız edilmiyorlar ve konumu yeri güzel ve çok sağlıklı görünüyorlar keyifli vs. 


VTAKiP2015-04-20 13:47:24
HOBİME YA SON YADA DEVAM!
Öncelikle yardımcı olan fikirlerini paylaşan herkese çok çok teşekkür ederim.
Akvaryumu iş yerime taşımayı düşünüyorum balkonda olucak bir iş değil bunu anladım evdede olmucağı kesin ve 2-3 ay sonra taşıcam akvaryumu inşallah.
Diğer bir konu ise balıklarımda ciddi problem vardı sitres ve renklerinde, satmayı düşünüyordum ve ciddi bir şekilde ilanda verdim ama birazda uraştım akvaryumla ilgilendim bu süreç içersinde zaman ayırdım ve daincini yemlerini kullandım şuanda gayet iyiler renkleride bandlarıda belirdi çok memnunum ve bu şekilde giderse nokta atışı yapmış olucam inşallah.  tekrardan teşekkürler iyi hobiler herkese..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.