ikolaya geçiş


tasoleaderÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2011
İl: Aydin
Mesaj: 105
tasoleaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 14:00
Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra tekrar buradayım.Daha önce paylaştığım konularda da belirttiğim gibi düğün telaşı,ev telaşı bittiiiii veeeee trheus ikola tankının kurulum zamanı geldi. 
İşe başladıktan sonra değil de,işe başlamadan önce tavsiye ve tecrübelerden faydalanmanın,yanlış uygulamaların önüne geçebileceğini düşünmekteyim. Bu yüzden önce tank seçiminden başlamak istiyorum.

Aklımda 120x55x65(h) ölçülerinde bir tank almak vardı ama hazırda 100x50x60(h) ölçülerinde bir tank da var.Acaba masraf yapmasam,100x50x60(h) ölçülerindeki bir tank yeter mi?
3d arka fon hazırlamak istiyorum.Kafamda akvaryum hacmini çok harcamayacak bir tasarım da var. Fon için tavsiyesi olanlardan tavsiyelerini bekliyorum.

Lifetech 1000lt/h dış filtre mevcut.Sanırım o da her iki tank için yeterli gelecektir.3 sepetli.Bu sepetlere ikola türü için koymam veya koymamam gereken malzeme varsa onunla ilgili de bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum.

İkolalar için ph değeri yüksek su tavsiye ediliyor. Sanırım mercan kırığı suyun ph ını yükseltiyor.Elimde 0 numara silis kumu mevcut.Acaba bunu kullanmam uygun olur mu?

Tabi ki en önemli konu balıklarımız  Aslında yavruyken alıp,büyütmenin keyfini daha önce yaşadığım için yavru alma istiyorum. Ama damızlık balıktan yavru almanın keyfi de bir başka  O yüzden karar veremiyorum; ya oturmuş bir koloni alacağım,ya da sayıca fazla yavru alıp biraz büyüttükten sonra dişi-erkek oranını ayarlayıp,kendi kolonimi kuracağım  Eğer sitede formu güzel balıklar bulabilirsem hobici arkadaşlardan almak daha mantıklı geliyor bana.Ama istediğim balıkların formları güzel olsun 

Yani anlayacağınız seyri keyifli,sağlıklı balıklar yetiştirebileceğim güzel bir tank kurmak istiyorum.Hiç acele de etmek istemiyorum.Her aşamayı adım adım görüntüleyip sizlerle de paylaşmayı düşünüyorum.Umarım keyifli bir paylaşım ve yardımlaşmayla güzel bir tank kurulumuna hepimiz şahit oluruz 

Şimdiden emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Herkese sağlıklı balıklar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erulusoyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2012
İl: Içel
Mesaj: 665
erulusoyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 10:37

Öncelikle herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Bence 1 metrelik tank ile erişkin kolonide sorun yaşayabilirsiniz, yavrudan büyütmenizi tavsiye ederim. Su kalitesi için bildiğimiz standart bakıma( iyi filtrasyon, düzenli su değişimi, dip çekimi vs.)ek olarak(hernekadar alıştıklarında muslık suyunda da yaşasalarda) seachem tanganika buffer ve chiclid lake salt kullanıyorum. Gelişim,renklenme ve üremelerinde faydalı olduğu görüşündeyim. Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İlkerÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2012
İl: Bursa
Mesaj: 20
İlkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2012 23:25
Ustam aşamaları sabırsızlıkla bekliyoruz.İkola Seçimi çok doğru bir seçim bence.Tavsiyem damızlık altından başlayabilirsiniz.Hem akvaryuma alışma açısından hemde yakın zamanda yavru alabileceğiniz bir koloni alabilirsiniz.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir