ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tasoleader
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2011 14:08
Son Ziyaret:
12 Saat 6 Dakika önce
Toplam Mesaj:
105 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tahsin soysal
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Aydin
Meslek:
tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tahsin soysal

SON 10 MESAJI

HAYALDİ GERÇEK OLDU! AKVARYUMUM SİZLERLE...
Güzel bir tasarım olmuş, emeğinize sağlık.
120X60X60 3D arka fonlu tank kurulumu(yeni fotoğraflar eklendi)
[QUOTE=chib]Akvaryum hayırlı olsun bendede sizin gibi mobilya dolap var diken üstündeyim benim tankda 340 lite sizin marangoz kaç kiloya kadar garanti verdi :)
[/QUOTE]

Teşekkür ederim,
Marangoz 700-800 kg taşıyabileceğini söyledi. Hatta 1 ton bile taşır dedi ama ben pek sanmıyorum 
İnşallah sorun çıkmaz.


[QUOTE=FaMeBa][QUOTE=fatihbolat] [QUOTE=tasoleader]
Merhabalar. Dün fotoğraflardan sadece 1 tanesini ekleyebilmiştim. Hem fotoğrafları paylaşmak, hem aklımdaki filitrasyon tasarımını sizinle paylaşmak hem de tecrübe sahibi olanlardan birtakım tavsiyeler almak istedim. Aşağıdaki şekilde tankın arkadan görüntüsünü çizmeye çalıştım. Sol taraftan kirli su dış filitreye girecek, oradan sump' a geçip temiz su kafa motoruyla tanka aktarılacak. Ancak kafama takılan şu var, genelde sump sistemlerinde su taşmasını önlemek için overflow sistemi kuruyorlar. Acaba benim tasarladığım sistemde buna ihtiyaç var mıdır? Eğer overflow sistemi kurmam gerekirse yeri neresi olmalı? Dış filitreden önce mi? 






[/QUOTE]


Dostum öncelikle çalışmalarından ve emeğinden dolayı seni tebrik ederim belli ki bu hobiye gerçekten gönül vermiş birisin...
Filtrasyon sistemine gelince kafa motorundan akvaryumun içine gelen hortumu o kadar uzun yapma akvaryumda ki suya 2 cm kadar girsin yeter yoksa elektirikler kesildiği zaman bu boru ne kadar aşağıdaysa sump sistemine de o kadar su geri gelir...  Aynı şekilde pis su girişine dış filtre koymuşsun fakat bu da aynı şekilde elektirikler kesilince borun akvaryumunun dibinde olduğu için su geri gelecek dış filtrenden geçip sump sistemine dolmaya başlayacak, bu olay kafa motorunun orada da olacağı için sump sistemin taşacaktır...
Ancak dış filtrenin pis su girişine bir çek valf takarsan (bu sayede o hortumu kısaltmak zorunda da kalmaz dipten çekim yapmış olursun) ve kafa motorunun hortumunu akvaryum suyuna 2-3 cm girecek şekilde kısaltırsan bu sorunları aşacağını düşünüyorum...

Saygılar...[/QUOTE]


Öncelikle emeğine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Tür seçiminde gayet güzel.
Aklıma takıln bu sump sizteminde konuştuğunuz ÇEKVALF nasıl bir üründür tek yönlü iletim sağlarlar. Bu sistemde nasıl çalışacaklar.
[/QUOTE]

Yukarıda şekille açıklanan sistemi şimdilik uygulamadım. Yorumlarda da belirtildiği gibi elektriklerin kesilmesi durumunda sistemde taşma sorunları meydana geliyor. Her iki tarafa da monte edilecek çekvalf ler problemi çözüyor ama ben şimdilik bu projeyi askıya aldım. Mevcut filitrasyonu 1500 lt/h lik 5 sepetli dış motor ile yapıyorum.
120X60X60 3D arka fonlu tank kurulumu(yeni fotoğraflar eklendi)
Merhabalar,
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Tankın son durumunu gösteren fotoğrafları henüz paylaşamadım sizlerle ama suyun durumu ve ph değeri gayet güzel. Su oldukça berrak, salınım yok. Ancak henüz içine canlı koyup deneme fırsatım olmadı. Cumartesiden itibaren de 2-3 haftalık bir tatile gideceğim için eylül sonuna kadar da fotoğraf paylaşamayacağım. 
Beslemek istediğim balık türü de Tropheus ilangi. Maalesef Aydın'da tropheus besleyen çok fazla kişi yok. Genelde malawi türüne ağırlık veriyorlar. O yüzden balık ihtiyacımı ya İzmire gidip oradaki akvaryumcuları gezerek ya da forum üzerindeki ilanlardan karşılayacağım. 
Balık için acele etmek istemiyorum. Bu kadar emek verdikten sonra iyi formlara sahip balıklarım olsun istiyorum. Gelişmelerden mutlaka haber vereceğim. Herkese sağlıklı balıklar. 
120X60X60 3D arka fonlu tank kurulumu(yeni fotoğraflar eklendi)
Tekrar merhaba, dün tankın içindeki suyu boşaltıp tekrar doldurdum. 1500lt/h' lik motoru taktım. İçindeki malzemeler şöyle;
*Seramik halka (2 sepet)
*Aktif karbon (1 sepet)
*Su berraklaştırıcı (1 sepet)
*Biyolojik sünger (1 sepet)
Her sepette 2şer kat elyaf bulunuyor. Dolabın arkasına hortum girişlerini de açarak motoru dolabın içine yerleştirdim. Buhar kapaklarını da kapattım. Şimdilik fotoğraf eklemiyorum. Su henüz oturmadı. Bir de aydınlatmayı henüz yapmadım. Onu da bitirince yeni fotoğraflar ekleyeceğim. 
Herkese yorumları için teşekkürler, sağlıklı balıklar 
Resimdeki siyah Kum için düşünceleriniz
Yakın zamanda bitkili akvaryum kurulumu için yaptığım araştırma esnasında karşılaşmıştım bu ürünle. Yanlış hatırlamıyorsam bitkili akvaryumlar için zemin malzemesi ya da orta katman malzemesi olarak kullanılıyor. İlla ki siyah kum kullanmak istiyorsanız hagen kumu tercih edebilirsiniz. Ama bence silis kum daha uygun olacaktır. Ben Saulosi için silis kum kullanmıştım. Temizliği de çok kolaylaştırıyor. Yine de tercih sizin. 
120X60X60 3D arka fonlu tank kurulumu(yeni fotoğraflar eklendi)
İyi dilekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Mennan bey sump+dış motor fikrinde kesinlikle haklısınız  2 farklı motor fikri beni de tedirgin ediyordu. O yüzden şimdilik sump fikrini erteledim ve Jebo marka 1500 lt/h kapasiteli bir dış motor aldım. Şu anda çalışan daha önce kullandığım 1000 lt/h'lik dış motor. Suyu değiştirdiğim zaman motoru da değiştireceğim. Yetersiz geleceğini düşünmüyorum ama ola ki dış motor yetersiz kalırsa sump sistemini devreye alacağım.  tasoleader2013-08-20 08:21:34
120X60X60 3D arka fonlu tank kurulumu(yeni fotoğraflar eklendi)
Merhabalar,

Birkaç eklemenin ardından sonunda tankı su ile doldurdum. Gecikme için kusura bakmayın. Çalışma temposunun yoğun olması, Ramazan ayı ve ardından Bayram derken anca fırsat bulabildim. 

Tankta sağ arka köşede bulunan modülün pek sağlam olmadığını tespit etmemin ardından onu da strafor ile yeniden yapıp yapıştırdım. Daha önce yapıştırdığım modülleri de silikonla daha da kuvvetlendirdim. Bu arada da tank iyice havalanmış oldu. Silikon ve boya kokusu hiç yok. 

Aslında gecikmenin sebebi kafamda tasarım olarak farklı şeylerin de olmasıydı. Onlar için de araştırma yapmak zorunda kaldım. Neredeyse bitkili bir Discus tankı ile karşınıza çıkacaktım ki son anda vazgeçip eski planların izinden gitmeye karar verdim. Tankın zemin yapılandırması ve su ile dolu son haline ait fotoğrafları da paylaşmak istedim.

Konuyu takip edenlerden gecikme için tekrar özür diliyorum ve destek olanlara da tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.








Tank yaklaşık 1 haftadır bu şekilde bekliyor. İlk birkaç gün suda yoğun bir şekilde bulanıklık oluştu. Sonra yavaş yavaş su berraklaştı  Şimdi su gayet temiz görünüyor. 1-2 gün daha bu şekilde çalıştıktan sonra içindeki suyu boşaltıp,dış motorun iç malzemelerini de (substrat, karbon, seramik, vs.) değiştirerek yeni su koymayı düşünüyorum. Umarım her şey yolunda gider. 

Akvaryum Hakkındaki Görüşleriniz? Yeni resimler eklendi
Elinize saglik. Emek harcadiginiz belli. Her seyden once emeginize saygi duymak gerek. Ancak oscar turu hakkinda pek bilgi sahibi olmamakla birlikte biraz daha dogal gorunumlu bir tasarim, hem tankinizi daha iddali yapardi hem de baliklariniz rahat ederdi diye dusunuyorum. Hani ne bileyim aklima ilk gelen biraz daha kayalik ve kok agirlikli bir tasarim olabilirdi. Tabi ki zevk ve tercih sizin, muhim olan saglikli baliklar yetistirebilmek
120X60X60 3D arka fonlu tank kurulumu(yeni fotoğraflar eklendi)
Çok teşekkür ederim. Filtre sistemi ile ilgili kafamdaki sorunun cevabını bulmuş oldum sayenizde 

120X60X60 3D arka fonlu tank kurulumu(yeni fotoğraflar eklendi)
O ihtimali önceden düşündüğüm için önlemini aldım  Her iki köşede de zeminden 5 er cm parça var. Son fotoğraflarda pek net görünmüyor ama aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi. Su sirkülasyonu için bu şekilde boşluklar hazırlamıştım. 
Fatih bey o zaman sump sistemindeki su taşması olayını 2 tane çek valf ile halledebileceğiz gibi görünüyor değil mi?


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.