İlaç Alıntıdır


by_dangerousÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 163
by_dangerousÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 21:05
   Öncelikle bu konuyu bir akvaryum sitesinden buldum siteyi vermek istemiyorumm.Fakat bana ilginç geldi ve sizle paylaşmak istedim

Babamın şans eseri keşfettiği bu sırrı yazmayı hiç düşünmüyordum, ancak internet dünyasında akvaryum konulu paylaşımlarımdan hala ders almadım

Çünkü bir akvaryum meraklısının aldığı balığın ölmesinin yaşadığı sıkıntıyı senelerce çektim...
Şu an dahi elimde yüzden fazla balık olmasına rağmen bir balığım ölünce, canım sıkılıyor...

Neyse, ben gene bir keşfimi yazayım...


Bu ilacı akvaryumda uygulayan ilk insan babamdır.
Dozaj ayarlarını ise babamla beraber bulduk...

Sizlerden istirhamım, evvelimde yaptığım çeşitli ilaç paylaşımlarımda-akvaryum tecrübelerimde olduğu gibi önceleri bin türlü laf edip sonra HAKLIYMIŞSIN dememenizdir.

Bu arada şunu belirtmem lazım ki, diğer ilaç paylaşımlarında olduğu gibi bunu akvaryumda ilk uygulayan kaleme alan benim! 
Lütfen kimse sahiplenmesin....

İlacın Adı: Neo-Terramycin
İlacın Bulanabileceği Yerler : Eczaneler ve veterinerler
İlacın Dozaj Ayarlaması : Akvaryumunuza ve balık sayınıza bağlı olarak alıştırma döneminde toz haline getirdiğiniz yeme 1 çay kaşığı bu ilaçtan katın, karıştırın...İlerleyen dönemlerde 0-100 litre arası akvaryumlarınızın suyuna 1-2 çay kaşığı arası katabilirsiniz. 
İlacın En Etkili Olduğu Yem Çeşidi : Karides kurusunu havanda ezin ve içine 1 çay kaşığı (Tepeleme olmasın! Normal ölçüde olsun) bu yemi katın.
İlacın Özellikleri : A vitamininden K vitaminine ve çeşitli minerallere dek tüm hepsi mevcuttur.Balıkların gelişmesini ve renklenmesinde de önemli rol oynamaktadır.Ayrıca içerdiği terramisin ve sülfat ile tüm balık hastalıklarını yok etmektedir (Kabızlık hariç...Kabızlık için badem yağı en etkili ilaçtır).
İlacın Yan Etkileri : Hiçbir yan etkisi yoktur. Yeter ki, ölçüyü kaçırmayın.
İlacın Balık Tarafından Beğenilme Oranı : İlaca alışma döneminde karides kurusu içeren tüm yemlerde severek bu tozu oral yolla almaktadır.İlerleyen dönemlerde ise tek başına dahi bu tozu yer.
İlacın Fiyatı : 7-8 ytl arası
İlacı Saklama Koşulları : İlaç poşetini buzdolabında saklayınız....Yeme karıştırdıktan sonra ise, yemi kapalı bir kutuda muhafaza ediniz; vitaminlerin ölmemesi açısından.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 09:09
Terramycin hakkında eskiden beri bilgi ve kullanım vardır. Üstelik akvaryumlarda kullanılıp bazı hastalıkların tedavisi için özellikle önerilmektedir. Aşağıda eklediğim linklerdeki örneklerden de yayın tarihleri ile birlikte görebilirsiniz.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=116929
http://www.akvaryumcenneti.com/admin/hastaliklar-ilaclar/akvaryum-ilaclari.html
http://www.main-board.eu/akvaryum/212851-akvaryum-ilaclari.html
http://sonkorsan.blogcu.com/akvaryum-bakimi-ve-hastaliklar/5149017

Sizin yazınızda tüm balıklara ve tüm hastalıklara öneriyorsunuz. Üstelik balık ve hastalık türüne göre ayrım yapmaksızın 1-2 çay kaşığı kullanılmasını belirtiyorsunuz. Dozlar konusunda yukarıdaki linklerde açıklamalar var. Özellikle kullanımı hakkında aşağıdaki linkte de sayfanın en altında genel uyarılar var.

http://www.veterinerara.com/tag/terramycin

Önemli uyarı:

Antibiyotikler sürekli ve keyfi kullanılmamalıdır. Özellikle uzun süreli kullanımda kesinlikle yan etkileri vardır. Sadece balıklarda değil insanlarda bile yan etkiler görülebilmektedir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2010 02:21
Burak bey,
alıntı yaptığınız yerdeki mesajları sonuna kadar okuduysanız bu ilacın balıklar için önerilmediğini de okuyacaktınız.
Bu ilaç antibiyotik içermektedir ve sanki balıklara yem gibi bile verileceği yazılıdır ki asla önermiyorum.Bunları bilmeyen bir çok hobici aa ne güzel içinde birçok vitaminde varmış,hem hastalıkları da iyi ediyor diyerek yerli yersiz vermeye kalkacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir