Inka tankım


mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 18:57
Herkese merhabalar,
 
Önceden bilenler vardır, evimdeki büyük tankımda ADist grubu olarak yapmış olduğumuz paludaryum çalışmamızı aşağıdaki linkte tanıtmıştım:
 
 
Bundan yaklaşık iki ay önce bu tankı bozup ihtiyacım olmayan tüm malzemeleri elden çıkardım. Amacım ilerde daha az masraflı ve az zaman alacak, bitki akvaryumu kurabileceğim, evde fazla yer kaplamayacak daha küçük, ve özellikleri itibariyle isteklerimi daha iyi karşılayacak bir sistem kurmaktı.
 
Yaklaşık iki ay süren yeni sistemin temin aşaması benim için çok sancılı geçti. Başıma öyle terslikler geldiki en sonunda birçok ana malzemeyi pek becerim olmamasına rağmen kendim yaptım yada onardım. Ama sonuçta ortaya beni tatmin eden el emeği bir sistem çıktı. Genel olarak görünüm şöyle:
 
 
 
Sistemin parçaları ile ilgili bazı bilgiler aşağıdadır:
 
Tank:
 
70*40*35(h) boyutlarında 8 mm CNC kesim full rodajlı camdan imal edildi. Ön cam extra clear. Silikonlar şeffaf akvaryum silikonu. Kayıt kuşak yok (ihtiyaçta yok zaten).
 
Aldığımda silikonlar eksik çekilmişti ve tank su sızdırıyordu. Kendim ilgili yerlere silikon çekmek zorunda kaldım. Ayrıca silikon fazlalıklarını özenle temizleyerek ADA tanklarında olduğu gibi şık bir görünüm elde etmeye çalıştım.
 
 
Profil + Sehpa:
 
Bu boyutlardaki bir tank için çokda gerekli olmadığı söylensede ben profil kullandım. Demir yerine ahşap profil tercih ettim. Dayanımının daha iyi ve ömrünün daha uzun olduğu söyleniyor.
 
Profil akvaryumcu tarafından tabiri caizse benim zorumla yapıldı. Boyutları 70*50*85(h).
 
Sehpanın özellikle 10 cm daha enli olmasını istedim. Bu sayede filtre boruları, kablolar gibi malzemeleri sahpanın arka kısmındaki deliklerden çıkardım, sehpanın içinde daha fazla alan oldu, herşey derli toplu oldu ve tankın arkasında ışıklı fon yapmayada yer kalmış oldu. Arkadaki 10 cm' lik bölüme ait bir fotoğraf:
 
 
Profilin kaplamasını ve çekmecesini ölçüp biçip tasarlayıp bir yapı marketten gerekli malzemeleri alarak ve suntaları kestirerek kendim yaptım. Birtek kapağın yapımında oyuk açılması için marangoza gittim. Profil hariç bu sehpanın bana toplam maliyeti 60 TL civarında oldu.
 
Sehpanın görüntüleri:
 
 
Sehpanın içinde filtre, tüplü CO2 sistemi (bitki akvaryumu kurulursa kullanılacak), timer, prizler, 50*40*40 boyutlarında su dinlendirme-hazırlama tankım, onun içinde su basma motorum, ve küçük bir iç filtre bulunuyor. İleride bitki akvaryumuna geçersem burada UV sterilizatörümü ve almayı düşündüğüm pH controller' ı da ekleyebileceğim yer var.
 
Aydınlatma armatürü + Askı aparatları:
 
Askı sisteminin ADA tanklarındakine benzer olmasını istedim. Bana göre oldukça şık ve güzel bir tasarım. Bunu kendim yapma aşamasında bu girişimi benden önce yapan, forumdan Muzaffer Demir (Supreme)' in paylaşımından yardım aldım.
 
Borular, yapı marketten aldığım askılık boruları. 150 cm' lik iki adet ve 100 cm' lik bir adet aldım. Daha sonra 100 cm 'liği uygun uzunlukta bir demircide ücretsiz kestirdim. Köşelerde su tesisatlarında kullanılan dirseklerden kullandım. Boruları sehpaya tutturmada da yine su tesisatında kullanılan plastik malzemelerden aldım. Boruların içi boş olduğundan aydınlatmanın kablosunu borulardan geçirdim. Kablonun giriş kısmı için bizim ekipten saolsun Timuçin yardımcı oldu ve matkapla deldik.
 
Kablonun çıkışının ve borunun sehpaya tutunduğu malzemenin göründüğü bir fotoğraf:
 
 
Yine bitki akvaryumu kurmam durumunda bana rahatlıkla yetecek 4*18W T8 floresan takabileceğim ve her lambanın ayrı yanmasını sağlayacak düğmeleri olan bir ışıklandırma armatürüm olmasını istedim. Hazır ürünlerde özellik, boyut, bulunabilirlik yada fiyat olarak hep sorunlar çıktı. Bende özel yaptırmaya karar verdim ama o konuda da sıkıntı çıkınca iş başa düştü.
 
Forumlarda anlatılmış DIY ürünleri inceledim ama hiçbiri tasarım ve boyut olarak bana uygun değildi. Her yönüyle kendim şekillendirebileceğim, hafif, kompakt ve ince bir armatür için kullanmam gereken ana malzemeyi seçme aşamasında epey araştırdım. Karar verdiğim malzeme dekota (foreks) olarak geçen malzeme oldu. Tabelacı - reklamcılardan bulunabiliyor. Levha olarak pahalı fakat parça olarak alabilirseniz ucuza gelebilecek bir malzeme. Yaptığım araştırmalardan bu malzemenin yanıcığılı ve ısı dayanımı ile ilgili sıkıntı çıkmayacağınıda gördükten sonra almaya karar verdim. Bu aşamada da ekipten Batuhan Abi yardımcı oldu. Gittiğimiz yerden bulabildiğim 10 mm ve 2 mm kalınlıklı forekslerden gerekenden fazlasını oldukça uygun fiyata (40 TL) aldım.
 
Armatürün yapımına dair ayrıntılar yada fotoğraflar yok malesef. Sadece kısaca aşamaları yazayım:
 
- Armatür için gerekli malzemeler elektrikçilerden (floresanlar, duylar, kablolar, balastlar, düğmeler, reflektörler (reflektörleri Celal Topçu Bey' den temin ettim; kendisine buradan tekrar teşekkür ederim) vb.) alındı.
 
- Malzemelere ve tank boyutlarına uygun bir tasarım ve milimetrik boyutlandırma yapıldı. Bunun için bilgisayardaki üç boyutlu çizim programlarından birini kullandım.
 
- Çizim sonucu ortaya çıkan şekil ve boyutlardaki parçaları foreks' i kesip biçerek elde ettim. Maket bıçağı ile kesilebiliyor ama el işçiliğinin iyi olması lazım. Bende hiç o tip bir tecrübe olmadığından arada yamuk parçalar oldu.
 
- Elde edilen parçaları japon yapıştırıcısı ve vida ile birleştirdim.
 
- Diğer malzemelerin ve elektrik tesisatının yapımı Timuçin' e aittir; ellerine sağlık kardeşim.
 
- Armatürün dış kaplamasını yine yapı marketten aldığım metalik görünümlü folyo ile kapladım.
 
Dış görünüme dair bir fotoğraf:
 
 
 
Filtre:
 
Filtre olarak Fluval 205 tercih ettim. Araştırmalarıma göre kalite - fiyat - performans değerlendirmelerinde öne çıkan bir filtre. Daha önceki filtrem Tetratec EX1200' dü. Ona göre bu filtreyle ilk izlenimlerim oldukça olumlu. Filtrasyon şekli, debisi, sessizliği gayet güzel.
 
Isıtıcı:
 
Visi-therm 100W kullanacağım. Uzun süredir kullandığım çok kaliteli bir ısıtıcı. Ama sanırım son zamanlarda pek bulunmuyor. 
 
 
**********
 
 
Şimdilik aklıma gelen ana malzemeler bunlar. Buraya kadar biraz malzeme tanıtımı ve DIY bölümü gibi oldu biliyorum. Tankta kullanılan dekor, canlılar, su özellikleri vb. ile ilgili bilgileri ve tankın kurulum aşamalarınıda bir dahaki mesajda ele alayım. Zaten fazlasıyla uzattım yine :)
 
Fikirlerini paylaşacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
 
mustafaerdogar2011-02-08 19:32:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 19:17
Mustafa ' cım tankın ilk zamanlarına yetişemedim ama moss sarma işinde ve kurulumda yanındaydık.
Halen omzum ağrıyor, nasıl bir ağrı ise bu.
İşin şakası bu tank için çok emek ve çaba sarf ettin, abi bildiklerimizinde işe yaramaz piyasa adamı olduğunuda öğrendik.
istediğinde güzel bir tank ortaya çıacağından eminim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

songokuÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10177,3[/B]
Kayıt: 09/11/2006
İl: Izmir
Mesaj: 1065
songokuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 19:51
Kardeşim ellerine sağlık...

Bir akvaryum bu kadar muazzam kurulabilir.Her şey derli toplu ve olması gereken yerde.Dinlendirme havuzun süper kolaylık sağlayacak su değişimleri için :) Tankın ölçülerine bayıldım geniş en ve kısa boy çok tok bir görünüm vermiş.Askı kapak her zaman için bitkili akvaryumlara hava katan bir özellik,zaten bir elimiz devamlı suyun içinde oluyor:)Dış filtreden uzun vadede memnun kalırsan bende ex600'den sonra fluval kullanmak istiyorum.İzlenimlerini merakla takip edeceğim.

Hobici arkadaşlara güzel bir örnek sunmuşsun mustafacım ellerine sağlık tekrardan:)  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 20:03
Hocam ellerine sağlık gerçekten güzel bir dizayn olmuş,benim en çok  hoşuma giden armatür ile askı aparatları.Birde senin yaptığın gibi boruları  profilden içeri sokmak çok mantıklı daha düzenli daha toplu bir görünüm sağlamış,anlatımda daha sonra bu tarz projeleri yapıcak olan arkadaşlar için kullanma kılavuzu gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muzaffer DEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8624,2[/B]
Kayıt: 22/03/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2114
Muzaffer DEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 20:15
Selam,
 
Mustafa Bey, sizin gibi forumda çok tanınan ve birbirinden güzel çalışmalara imza atmış biri olarak zor bir misyonunuz olduğuna inanıyorum. Yapmış olduğunuz tüm çalışmalarda çıtayı sürekli üst seviyede tutuyorsunuz. Kötü bir çalışmayı, hayranlarınız asla affetmez Tebessüm
 
Çalışma oldukça güzel. pH kontrol ünitesi için düşündüğünüz fikri de beğendim. Bitkili akvaryum kurmanızı da artık bu saatten sonra istemem. ( Şahsi fikrim )
 
Tankın genel bir görüntüsü olmasa da, bir fotoğrafta gözüken yapraklar sayesinde az çok aklımda konsepti canlandırdım. Şaşırmaya da hazırım Tebessüm
 
Aklıma takılan:
 
Bu fotoğrafta, demir profil altında herhangi destek malzemesi göremedim. Bir gece ansızın düşmesin? Mobilyalarda, kat aralarında takılan küçük ve silindirik malzemeden ( çivilidir ) altlarına çakabilirsiniz.
 
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 20:38
[QUOTE=Supreme]Selam,
 
Mustafa Bey, sizin gibi forumda çok tanınan ve birbirinden güzel çalışmalara imza atmış biri olarak zor bir misyonunuz olduğuna inanıyorum. Yapmış olduğunuz tüm çalışmalarda çıtayı sürekli üst seviyede tutuyorsunuz. Kötü bir çalışmayı, hayranlarınız asla affetmez Tebessüm
 
Çalışma oldukça güzel. pH kontrol ünitesi için düşündüğünüz fikri de beğendim. Bitkili akvaryum kurmanızı da artık bu saatten sonra istemem. ( Şahsi fikrim )
 
Tankın genel bir görüntüsü olmasa da, bir fotoğrafta gözüken yapraklar sayesinde az çok aklımda konsepti canlandırdım. Şaşırmaya da hazırım Tebessüm
 
Aklıma takılan:
 
Bu fotoğrafta, demir profil altında herhangi destek malzemesi göremedim. Bir gece ansızın düşmesin? Mobilyalarda, kat aralarında takılan küçük ve silindirik malzemeden ( çivilidir ) altlarına çakabilirsiniz.
 
Saygılar,
[/QUOTE]
 
Muzaffer Bey,
 
Öncelikle teşekkür ederim.
 
Çıtayı üst seviyede tutmak, beklentilerin yüksek olması gibi konular yüzünden açıkcası aslında bu tanıtımı şuan yapma konusunda çok düşündüm. Zira bu kez, kötü değil belki ama öyle bundan öncekiler kadar şaşırtıcı ve etkileyici bir tasarımla başbaşa bırakamayacağım sizleri, peşinen söylemek isterim. Bunun iki önemli nedeni var:
 
- Bundan sonra asıl amacım bitki akvaryumları kurmak ama bu tank bir bitki akvaryumu değil. Sadece bir geçiş ve hazırlık dönemi tankı olarak fazla ciddiye alınmadan kuruldu. Zira şu sıralar akvaryumla yeterince ilgilenebilecek şartlar altında değil hayatım.
 
- Fazla ciddiye alınmadığından herhangi bir ön hazırlık ve konsept söz konusu olmadı. Eldekilerle doğaçlama olarak birşeyler yapıldı.
 
Yinede çokda moral bozmayayım Tebessüm Hazırlıksız ve eldekilerle yapılmış bir çalışma olarak bakıldığında genel olarak beğenileceğini düşünüyorum; en azından yapısal tasarımın. İlerde yapraklar çıkarılıp bitkilendirme yapılırsa klasik tarzda oldukça güzel bir bitki akvaryumu halinede gelebilir tank. Neyse kurulumu açıklamadan bunları yazmak erken oldu biraz. Bekleyip hep birlikte tepkileri görelim en iyisi...
 
Aklınıza takılan konu ile ilgili;
 
Evet, o kadar çok şey yazdımki onu unutmuşum. Profillerin sehpaya üst takılma noktalarına sonradan birer tanede ben delik açtım ve birer vida geçirdim. Vidaların baş kısımları profili tutan parçalara biniyor. Armatürde hafif olunca şimdilik bir sıkıntı yok. Yakın plan fotoğraf:
 
mustafaerdogar2011-02-08 22:10:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

katmerogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 884
katmerogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 00:43
Mustafa abi hayırlı olsun yeni tank inşallah yeni yavrular burda yüzerler artık
Inca çiftinin yanına başka birşey düşünüyormusun ?
Bu arada tank ve armatür çok güzel gerçekten ada tanklarına benzemiş.Tebessüm

katmeroglu2011-02-09 00:44:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 10:16

Ümit, teşekkür ederim. Senin balıklar nasıllar? Soru ve görüşlerin için aşağıda bilgiler verdim.

**********
 
Tanıtıma kaldığım yerden devam ediyorum:
 
Taban:
 
Tabanda 2-3 mm kalınlığında silis kum kullandım. Bu kum, suya salınım yapmayan ve tane kalınlığı olarak bitki akvaryumunda kullanılabilecek bir kum. Tank belki uzun süre bitkili olmayacak ama tabanın şimdiden hazırlanması ve oturmuş bir tabanla bitki akvaryumuna geçmek çok avantajlı olacak.
 
Balıklar:
 
Tank ismini buradan alıyor. Şuan bu tankta besleyeceğim en dikkat çekici balık türü önceki tankımın son zamanlarında beslemeye başladığım  "Apistogramma baenschi (Inka)" olacak. Oldukça güzel ve zor bulunan bu tür, Timuçin' in ürettiği yavrulardan bana geldi. Daha sonra  bende ürettim. Şuanda elimde erişkin boya yakın bir çift ile onlardan ürettiğim henüz yavru vermeyen genç bir çift var. Aslında yalnızca bir çifti bu tanka bırakıp yanlarına başka hiçbir balık eklemeyerek üretim amaçlı besleme isteğim vardı ama üretim - yavru büyütmede beni en az bitki akvaryumu kadar uğraştıracağından bundan vazgeçmek durumunda kaldım. Kısacası tankta iki çift inka ve aşağıda belirttiğim balıklar olacak.
 
Besleyeceğim ikinci tür ise 6 adet Kırmızı burun tetra (Hemigrammus bleheri). 4 cm civarında boya sahip bu erişkin ve güzel balıklar Batuhan Abinin tankını bozması sonucu açıkta kalınca bana geldiler. Onların varlığında inka yavrularının hayatta kalması çok daha zorlaşıyor ama şimdilik bu tankı renklendirmeye devam edecekler.
 
Son tür ise önceki tankımdan kalan ve yaklaşık 6 yıldır benimle olan kardinal tetra larımdan (Paracheirodon axelrodi) sonuncusu. Önceki tankı bozmadan bu balıkları yakalayıp elden çıkarmaya çalışmıştım ama bu sonuncusunu ne yaptıysam yakalayamayınca bıraktım. Şimdi kırmızı burun tetralarla geziyor. Geleceği nasıl olacak henüz bende bilmiyorum.
 
Bitkiler:
 
Bu tankta önceki tankımdan kalan mosslar bulunuyor. Mosslar ağırlıklı olarak Christmass moss ve tam türünü belirleyemediğim bir moss türünden oluşuyor.
 
Ayrıca üstü açık tankım için kökleri suda kalacak şekilde bir adet Potos Sarmaşığı (Scindapsus sp.) kullandım. Böylece tank aynı zamanda Aquaponic bir sistem oldu. Bu sarmaşığın su arıtımında oldukça faydasını görmüştüm önceden.
 
Su:
 
Bu tanktada yine öncekinde olduğu gibi %100 RO suyu kullanacağım. 
 
Su değişimi olmayacak. Yalnızca eksilen su RO' dan düzenli olarak tamamlanacak.
 
Yavru büyütme vb. de söz konusu olmayacağından suya herhangi bir katkı maddesi eklemeyi düşünmüyorum. Sadece RO nun doğrudan membran değilde tatlandırıcı çıkışından aldığım suyu kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla bu balıkların doğalarındaki su benim onlara sağladığımdan bile daha yumuşak ve fakir zaten.
 
Kurulum:
 
Sözü daha fazla uzatmadan fotoğraflarla kuruluma geçeyim:
 
Seçilen balıklar nedeniyle tankın dekorasyonu ağırlıklı olarak kökler, dallar ve kuru meşe yapraklarından oluşuyor. Bu tasarım benim için ileride müsait olduğumda bitki akvaryumu kurmamdan önce bir hazırlık ve geçiş dönemi tasarımı olarak, çok ciddiye alınmadan ve herangi bir ön hazırlık yapılmadan sadece eldeki malzemelerin değerlendirilmesi sonucu yapıldı.
 
Kurulumu Batuhan Abi ve Burak' la birlikte yaptık. Önceki tankımdan kalma ve arkadaşlarımın getirdiği kökler ile elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.
 
Batuhan Abiyle ben dizaynı oluştururken Burak' ta bizi aşama aşama fotoğrafladı:
 
 
Önce tabana az miktar (2-3 cm kalınlığında) silis kum serildi. Daha sonra tasarımın ana parçalarını oluşturacak büyük köklerimizi yerleştirdik. Köklerin yerleşiminde kök şekillerini dikkate aldık ve kabaca altın oranı uygulamaya çalıştık. Üstü moss kaplı kök, yapısı itibariyle arkasında kumdan yapılacak bir yükseltiyi tutacak şekildeydi. Fotoğrafta yükseltiyi oluşturuyoruz.
 
**********
 
 
 
 
Doldurulan kumu düzeltme ve eğim verme aşaması.
 
**********
 
 
 
Kumun arka kısımlardan kaymasını engellemek için oralarada hindistancevizi kabuğu gibi engeller yerleştirdik.
 
**********
 
 
 
Batuhan Abi ince dallar ile ana parçalara eklemeler yaparak daha zengin ve tank sol altın oran kısmındaki vadiye uzanan dallardan oluşan bir görünüm elde etmeye çalışıyor.
 
**********
 
 
 
Arka planda ince dallarla oluşan yapıyı daha geriye atarak derinlik hissini arttırması için elimizdeki kalın gövdeli bu dalı sol ön plana yerleştiriyorum.
 
**********
 
 
 
Sağ ön kısmada dengeyi sağlayacak kalın yapılı bir kök yerleştirdik. Fotoğrafta arkadaki ince dalların konum ve duruşları düzenleniyor.
 
**********
 
 
 
Burak lav taşlarına moss sardı, kolları ağrıdı :) Bizde köklerin dip kısımlarına yerleştirdik. Böylece daha doğal ve zengin bir görünüm elde edilmiş olacak. Ayrıca kumun göründüğü ön kısımlarada kuru meşe yaprakları (kaynatılıp suda batacak hale getirildikten sonra) ekledik.
 
**********
 
Yapısal tasarım doğallıktan ziyade klasik tarzda bitki akvaryumu tasarımlarına benzedi. İleride yapraklar çıkarılıp bitkilendirme yapılırsa görsellik çok daha yüksek olabilir gibi görünüyor.
 
Bugünlük bu kadar olsun. Zaman bulduğumda kurulumun son aşamalarını ve genel görünüm fotoğraflarını paylaşacağım. O zamana dek görüşmek üzere...
mustafaerdogar2011-02-10 17:29:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 13:25
      Her zamanki gibi çok güzel geçen bir  kurulum günüydü bizim için. Uzun süredir bu kurulumu bekliyorduk. Herkes hazırlığını yaptı ve daha önce düşünülmüş bir dizayn olmadan, doğaçlama bir başlangıçla, devamı geldi. Ortaya çıkan dizayn da çok hoşuma gitti. Mustafa'nın da belirttiği gibi klasik bitkili tank dizaynı unsurları içeren bir g.amerika tankı oldu sanki. İstenilen anda bitkiliye hızlı geçiş yapılabilecek bir durumda.

      Apistogramma'ların hastası biri olarak, onlara özel bir tank yapmak daha da bi keyif verdi bana. Işıklı fon da kullanıldığında ciddi bir derinlik hissi uyandıracak , güzel bir dizayn oldu. Bu arada Genç apisto çifte gözümü diktim, tankını hazırlıyorum...Big%20smile

     Gün geçtikçe kurulumları  daha hızlı, ve pratik yapar olduk. İlk başlarda nasıl olacak, ne yapacaz tartışmaları ile başlar ve az buçuk stresli çalışmalar geçirirdik. Son birkaç aydır kurduğumuz tanklarda arkadaşları izliyorum, gayet rahat, pratik ve verimli çalışıyorlar.Bu benim ayrıca hoşuma giden bir gelişme oldu.

   Hele geçen haftalarda yeni tanıştığımız bir arkadaşın büyük ebattaki bir tankına , low tech bir bitkili kurulum yaptık.(Mustafa ve ben) 1 saatte herşeyi bitirdik ve ortaya çok güzel bir tank çıktı. Bu arada kuracak tank da kalmadı, 1 ay kurulum yapmazsak bana titreme gelir.Tey%20Tey

    Bir eksiğimiz vardı : Timuçin. O da özel sebeplerle katılımda bulunamadı ve ona  1 ay içinde kendi evine yeni akvaryum alma ve bizimle beraber kurma cezası verildi. Bu ceza için kısa bir toplantı yapıldı, gereği düşünüldü, oylandı ve kabul edildi.Reis

    Yeni fotoları ben de sabırsızlıkla bekliyorum.(balıkların da)

 Hadibakalım.
batuhanbayram2011-02-10 08:50:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzumakiNarutoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Hatay
Mesaj: 1905
UzumakiNarutoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 15:36
Mustafa abi harika bir tank oluşturmuşsunuz her zaman ki gibi tebrik ederim. En kısa zamanda inkaların fotoğraflarını da bekliyoruz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sayerÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,65899[/C]
Kayıt: 14/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1267
sayerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 16:50
 
Musatafa Merhaba,
 
Forumdan bir haftadır uzak kaldım konuyu yeni görüyorum kusurabakma,gördüğüm kadarıyla el emeği göz nuru bir çalışma olmuş .Forum da ki bazı teknolojık tankları göz önüne alırsak senin çalışman,''Yaparım dedim yaptım'' olmuş.Tebessüm (Ağaoğlu gibisin valla)Kahkaha
 
Tasarım olarak beğendim, bir de bu arka fon ışıklandırması gerçekten çok fazla derinlik katmış olaya.Benim sevdiğim tarzda sade bir tank,ama bize bu kadarının yetmiyceğinin farkındasındır Himmm.Bu, bir parmak bal çalmak gibi olmuş,sanırım şimdilik bu kadarıyla idare edicez.
Biliyorsun ben balık işlerinden pek anlamadığım için Apisto konusuna değinmiyorum.Kurulum da emeği geçen herkesin ellerine sağlık tebrik ediyorum.
 
Alıntı : Batuhan Bayram ;
Bu arada kuracak tank da kalmadı, 1 ay kurulum yapmazsak bana titreme gelir.Tey%20Tey
Batuhan hocam, dert ettiğin şeye bak,buyrun beklerim,şöyle deniz kıyısı bir tasarıma hayır demessin sanırım.Tey%20Tey

 
 
 
 
 
 
sayer2011-02-09 16:52:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 17:34
[QUOTE=sayer]
 
Batuhan hocam, dert ettiğin şeye bak,buyrun beklerim,şöyle deniz kıyısı bir tasarıma hayır demessin sanırım.Tey%20Tey
 
[/QUOTE]

Allah derim....Big%20smileBig%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 20:30
Merhabalar.Tam bir ADA Style olmuş, tebrik ederim Tebessüm.Bu tarz projelere bayılıyorum, DIY deyince yerimde duramıyorum ben Big%20smile Mobilyanın kapağı çift açılsaydı fark kalmayacaktı diyebilirim.

Tasarımın genel bir karesi yok ancak siz çalışırken bile ne kadar etkileyici olduğu açıkça görülüyor.Ekibi tebrik ediyorum, Timuçin Bey'e verilen cezayı ise haklı ver yerinde buluyorum Big%20smile 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 09:09

Düşüncelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Kaldığım yerden devam ediyorum:
 
 
Balıklar için vadi kısmınada yapraklar yerleştirildi ve su doldurma aşaması. Suyun büyük kısmı eski tanktan kalma olduğundan rengi sarı. Zamanla yaprak ve kökler nedeniyle dahada koyulaşıp kızıl- kahverengi tonlara bürünecek. Balıklar ve doğallık açısından güzel olan bu durum bu tasarım için beni pek tatmin etmesede şimdilik idare edeceğim :)
 
**********
 
 
 
Scindapsus eklendi. Kabaran yapraklar azaltıldı ve bir iki dalın yeri düzenlendi. Ve nihayet genel görünüm.
 
**********
 
 
Balıkların yakın plan fotoğraflarınıda bir sonraki mesajımla eklemeye başlayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir