Japon Balığı Dik Duruyor


İbrahim 14Çevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2020
İl: Ankara
Mesaj: 5
İbrahim 14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2020 23:49
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227519/011120202318411.jpg[/IMG]

Herkese merhabalar, öncelikle bilgi verme amaçlı biraz yazacağım, akvaryumum 30 litre 2 tane 5-6 cm boyunda japon ve aynı boyutlarda bir adet çöpçü ve küçük küçük bi kaç tane salyangozum var. Fotoğrafta görünen balığa 3 yıldır bakıyorum. Şimdi cahillik kaynaklı yasattiklarimi yazayım, bildiğiniz üzere genelde küçük fanuslarla başlanıyor bunlara bakmaya, bende öyle yaptım. Fanus kirildiktan sonra 2 tane japona[B][/B] 1 seneden fazla 5 lt lik su siselerinde 3-5 güne bazen 1 haftada suyunu değiştirerek baktım, şu an o konuda kendime çok kızıyorum. Ama balıklar gayet saglikliydi. Akvaryumu arkadaştan aldım akvaryumla beraber çöpçü ve salyangozlar da geldi. Akvaryum geldikten sonra çok daha bilinçli bi şekilde bakmaya başladım, dip çekimi yapıyorum, arada haşlanmış sebze veriyorum, sürekli olmasa da sık sık motoru çalıştırıyorum. Akvaryumu aldıktan yaklaşık 1 ay içinde fotoğraftaki balık kendini herşeyden soyutladi. Beni görünce havalara uçan balık kenara köşeye saklanip gunlerce hareket etmemeye başladı. 2 aya yakindir bu hali devam ediyor, attığım yemlere de gelmiyo nasıl hayatta kalıyor bilmiyorum. İlk palet yemle başladım ve hiç değiştirmedim. Son ara motorun arka kısmına saklanmaya başlayınca motoru söktüm şimdi de göründüğü gibi akvaryumda dik bi sekilde hareketsiz bekliyor. Zorla hareket ettirdiğimde kafasını dik tutamıyor. Bazen yüzerken düz duramadigindan kafa üstü takla atıyor. Bugün belki yerini sevmemistir diye 5 lt lik su kabına ayırdım orda da biraz tedirgin oldu sanırım çıkmaya falan çalıştı ve 2 dakika sonra suyun üstünde ters bi şekilde sabit durmaya başladı bende o ara panikleyip direk akvaryuma geri koydum. Şimdi bugüne kadar nerdeydin diye sitem edenler olabilir sürekli il dışı iş seyahatlerine çıkmak zorunda kalıyorum o yüzden son donem pek ilgilenemedim ama eşim ve çocuğum bakımlarını aksatmadilar. Diğer balıklarda hicbi sıkıntı yok hepsi gayet normal sadece bu balık bu şekilde yapıp bizi üzüyor. Kaybetmek istemiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim, biraz uzun oldu ama üstün körü bilgiyle de soru sormak istemedim. Herkese teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engin dalÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2020
İl: Balikesir
Mesaj: 359
engin dalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2020 03:25
hava kesesi patlamis gibi gozukuyor.japon baliklarinda sikca rastlanan bi durum.tedavisi yok bu sekilde yasamini idame ettirecek.ben bundan kaynaklandihini dusunuyorum.daha tecrubeli arkadaslarda yazabilirse sevinirim.

Teşekkür Edenler: [T]227519,İbrahim 14[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İbrahim 14Çevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2020
İl: Ankara
Mesaj: 5
İbrahim 14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2020 16:17
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. İnşallah dediğiniz gibi umutsuz vaka değildir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4283
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2020 17:06
Belli ki yeni katılmış olmanıza rağmen forumun işleyişi hakkında bilgi sahibisiniz. Açık sözlülükle verdiğiniz detaylı bilgiler bunu düşündürüyor. Balıkların anlattığınız şekilde dar alanda 3 yıl yaşamaya dayanmaları da bir şans. Bu balıkların iyi bakıldığında en az 10-15 yıl yaşayabildiğini de unutmamalı. Şu anki 30 litreniz bile onlara yeterli gelmeyecektir. Ansiklopediye baktığınızda cinsine göre en az 40-70 litrede bakılmalarının önerildiğini göreceksiniz.

Evet, tarif ettiğiniz durum bir hava kesesi sorununa benziyor. Nedeni konusunda detaylı bilgim yok. Fakat bu durumun kesin bir tedavisi olmadığından genel durumu, beslenmesi uzun vadede bozulup güçten düşerek ölüyorlar. Kendinizi buna hazırlamasınız. İnternette bazı amatörce cerrahi müdahaleler yapıldığını gösteren videolar var. Fakat sonuç alındığını yakın çevremde görmedim, duymadım.

Çöpçü zaten tek bakılmaz, ufak çöpçülerin büyük japonlarla tutulması uygun değildir. Bir dahaki akvaryum deneyiminizde bunu dikkate alırsınız.

Motor derken iç filtre motorunu mu, yoksa hava motorunu mu kastettiniz? Türü ne olursa olsun filtre motorları aralıksız çalışmalıdır. Çalışan ve hava veren ya da akıntı yaratan bir iç filtreniz varsa, ayrıca hava vermenize de gerek yoktur.


Beğenenler: [T]208917,Eti[/T]
Teşekkür Edenler: [T]227519,İbrahim 14[/T]
+1: [T]208917,Eti[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İbrahim 14Çevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2020
İl: Ankara
Mesaj: 5
İbrahim 14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2020 00:07
İlginiz için teşekkür ediyorum, anladığım kadarıyla kötü sonuca hazırlanmamiz gerekiyor. Cerrahi müdahale olarak bi iki video izledim ancak benim yapabileceğim tarzda biseyler değil, bilmiyorum şu an eziyet çekiyor mu ama müdahalede bulunursam daha kötü olur diye düşünüyorum. Tekrardan teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir