Japon Balığı


UFUK444444Çevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2022
İl: Malatya
Mesaj: 19
UFUK444444Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2022 02:15
Herkese merhabalar.
120x45x50h mobilyalı bir akvaryuma sahibim. Kum olarak ortalama 20-25 kg bej renginde silis kum var. Sump olmadığı için dış filtre kullanacağım. Dış filtre olarak; internette şans eseri denk geldiğim, fiyat olarak bütçeme uygun ve bugün sipariş ettiğim jebao 812 Dış Filtre 1.000lt/h kullanacağım. Eskiden ciklet balığını besledim ve bu balık türüne hakimim. Artık japon balığı bakmak istiyorum. Birkaç sorum olacak, sizlerden ricam onlara cevap vermeniz;

1-) Işıklandırma olarak 1 metre boyunda silikonlu ledler alıp onları kullanmak. Hangi renk kullanmalıyım?

2-) Arka fon olarak; düz mavi, taş görselli, ormanlık veya bitkili fonlardan hangisi japon balığına uygun olur?

3-) Japon balığının birçok çeşitleri bulunmaktadır. Örneğin; 1e 3 veya 4 dişi s.prenses 1 e 3 veya 4 dişi yunus gibi ciklet türlerinde ayrım oluyor. En çok merak ettiğim de bu soru zaten! Mesela 1 e 3 d teleskop 1 e 3 d Tül kuyruk 1 e 3 d Göğebakan mı oluyor. Japon balıklarında da bu şekil mi bakılıyor? Yoksa 2 siyah teleskop, 1 tül kuyruk, 5 oranda olsa oluyor mu?

4-) Şu mercimeği almak istiyorum. Sonradan pişmanlık yaşar mıyım?

5-) taş olarak fazla düşünmüyorum 2 adet orta boyda düşünüyorum. Ciklet türünde saklanma alanı olarak aralarında geçebilecek ve saklanabilecekleri alan olsun diye taş fazla tutuluyordu. Japon tankında taş oranı nasıl olmalı?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1413
aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2022 05:48
Öncelikle kurulumuz hayırlı olsun. Sorularınıza gelecek olursak:

1. Renk farketmez. Zevkinize göre tercih yapın. Ama ileride bitki ekleme ihtimaline karşı 3 sıra beyaz, 1 sıra kırmızı, 1 sıra mavi düşünebilirsiniz. Bitki eklemeseniz bile böyle bir kombinasyon balıkların renklerini daha canlı gösterir. (Buhar camı varsa ya da kapaksız akvaryuma askılı armatür yapacaksanız slikonlu lede gerek yok.)

2. Fon da zevk meselesi ama düz siyah ya da lacivert fonlar daha şık olur. Profesyoneller desenli fonları pek tercih etmiyorlar.

3. Japonlar tek bakılmaz; grup halinde daha mutludurlar ama koloni kurmaya gerek yok cichlidlerdeki gibi. Dişi erkek oranı farketmez. (Üretim yapmayı düşünüyorsanız başka tabi, ama zaten japon üretimi meşakkatli ve az kârlı olduğu için hobiciler pek uğraşmıyor. Büyük çiftliklerde üretiliyor çoğunlukla.)

4. Su mercimeğini yerler büyük ihtimalle. Birkaç kök anubias alabilirsiniz. (Yumuşak yapraklı bitkileri yerler)

5. Japonlar saklanma alanı istemezler. Hep hareketli oldukları için geniş yüzme alanına ihtiyaç duyarlar. İki büyük taş yeter dekor olarak bence de.

İyi hobiler...[EDIT]AliKhan,2022-04-11 05:50:28[/EDIT]

Beğenenler: [T]234836,UFUK444444[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8674
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2022 06:20
Beyaz veya beyaz ağırlıklı aydınlatma kullanın. Farklı renklerin balıkları rahatsız etme ihtimali olduğu gibi yosuna da sebep olabilir.

Japon balığı için arka fon çok önemli değildir. Bu türde daha çok görsele göre seçebilirsiniz. Düz renk olamayan fonlar akvaryumu göz yorar hale getirebiliyor, balıkların görülmesini zorlaştırıyor. Düz renkten yana olmak daha iyi bu yüzden. Zevkinize göre siyah, lacivert veya buzlu bir fon kullanabilirsiniz. Benim tavsiyem buzlu folyo vb. birşey olması.

Teleskop, ryukin vs. hepsi Carassius auratus un varyetesidir. Yani özünde hepsi japon balığı, aynı tür. Zaman içinde seçici üretim ile çok farklı görüntülede sahipler. Bu varyetelerden seçim yaparken hangisinden kaçar tane koyduğunuz çok da önemli değil. Yalnızca comet, shubunkin, yelpaze kuyruk tarzı nispeten iri boylara ulaşanları beslemenizi önermem. Onlardan seçerseniz balık başına daha fazla su düşmesi gerekir. Ve en azından inci gövde, torba göz tarzı çok müdahale edilmiş olanlardan uzak durun.

Muhtemelen japonlar yiyecektir. Alıp deneyebilirsiniz. Hızlı çoğalan bir bitki olduğu için denge kurulabilir belki. Öyle olursa japonlara da güzel bir besin kaynağı olur. Ama çoğalmalarına izin vermeme ihtimalleri daha yüksek.

Japon balığı için geniş yüzme alanı bırakın. Dekorasyon olarak taş kullanabilirsiniz, ama dediğiniz gibi az miktarda. Hacimden çok çalmadan yalnızca görsellik amacıyla.

Teşekkür Edenler: [T]234836,UFUK444444[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir