Japon Balığım Hakkında Bir Kaç sorum var


AjintonÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2011
Mesaj: 45
AjintonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 15:55
Merhaba,

Yaklaşık olarak 7 aydır bir adet klasik turuncu renk japon balığı beliyorum. Akvaryumum 20 litrelik bir akvaryum. Mümkün olduğunca %20 oranında dip çekimi yapıyorum.  Yem olarakta sera goldy pul yem, sera goldy granül yem ve sera goldy gran spirulina yemlerini kullanıyorum. Zaman zamanda haşlanmış ıspanak, bezelye, kurt ve benzeri yemler kullanıyorum.

Balığımın son 2 aydır kabızlık sorunu çektiğini gözlemliyorum. Ne kadar bezelyede versem, ıspanakta versem, iki gün normal yemleme yaptığımda hemen karnı şişiyor ve yan yüzüyor. Daha sonra kendiliğinden düzeliyor. Fazla yemleme aklınıza gelecek tahmin ediyorum ama normal yemlemede günde bir adet minik yuvarlak granül yem veriyorum. Fazla yemleme kesinlikle yok.

Acaba akvaryumum ufak olduğundan ve yanlız olduğundan stress yapıyor ve ondan mı kabızlık yaşıyor. Dün akşam haşlanmış ıspanak verdim bir miktar ve videosundaki ıspanak yedikten sonraki dışkısına bir bakın.

Birde 7 aydır balığımda herhangi bir gelişme göremiyorum. 7 aydır bende, aldığımdada 2 aylık kadardı.

Gözlemlediğim enteresan bir olayda, balık sürekli akvaryumun bir köşesinde çok hareketli deli gibi yüzüyor. Israrla akvaryumun o köşesinde çılgınca dans ediyor  Akvaryuma ben yaklaşınca daha da çıldırıyor hareketleri. İçimden diyorum birazda akvaryumun diğer taraflarında gez. Niye hep aynı köşede dolaşıyor sizce ?

Balığımın 4 Temmuz 2011'deki fotoğrafı;



Balığımın 5 Şubat 2012 deki videosu;

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xod8ax_img-0562_animals[/VID]




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vetbedoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2011
İl: Sivas
Mesaj: 86
vetbedoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 16:17
Bence az yem veriyorsunuz ondan gelişemiyor,yan yüzmeside hava kesesi probleminden kaynaklanmış olabilir (yemi ıslatmadan kuru kuru verince oluyor),balığın hareketlerinde anormallik göremedim sizden yem ister gibi bir hali vardı.

Önerilerim:

-Balık yemlemede altın kural balıkların 2 dk içerisinde bitirebileceği kadar yem vermektir ama sizin tankınızda bu mümkün değil çünkü zemin malzemeniz iri taneli olduğu için fazla yem dibe çöker taşların aralarına kaçar kirlilik yapar. Tabana ince taneli bir kum koyun balık zemine düşen yemi kumların içinden bulup çıkarabilsin. Yemlemeyi "kurala" göre artırın ve günde 2 sefere çıkarın.Yemi balığa vermeden önce 2-3 dk ıslatın şişsin.
-Eğer hava kesesi problemi varsa malesef düzelmez.

Esen kalın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 21:42
Balığın en az senin kadar sağlıklı, ve senin olduğun tarafa yüzüyor sürekli senden yem istiyor, kabız olmasına sebep verdiğin kuru yemdir granül yemin sindirimi zordur, japon yemi olan beyaz pond yem alıp onunlada besleyebilirsin ek olarakr, ve bu yemleri balığa vermeden önce, bir çay bardağı içme suyuna at damacan su bu suda yem şişsin 5/10 dakika sonra at balık yesin balığa vereceğin yem miktarı yem şiştikten sonra iki gözümünün büyüklüğünü geçmesin diyelim, akvaryumdan aldığın suda bekletme yemleri suda mantar olur, nitrat amonyak emmesin yem. Sürekli bir köşede duruyor diyorsun, muhtemelen bu köşe yukardan suyun damladığı köşedir çünkü orada oksijen daha bol olur, akvaryumdaki havalandırma çok yetersiz  yüzeyde akıntı yok, bu akvrayumu bir hava motoruna bağlı küçük boy hava taşıyla dipten hava baloncuklarıyya zenginleştirmelisin yahut akvaryumuna uyggun debisi düşük bir iç filtre alıp iç filtreyide yüzeye 2 cm yakın bir derinliğe monte edip yüzeyi akıntı ile hareketlendirerekte sağlayabilirsin böylece sudaki erimiş oksijen artacaktır balık daha sağlıklı olacaktır, bol oksijenli suda balıkların metabolizmaları daha hızlı çalışır, bu sindirim sistemlerinide olumlu yönde etkiler. İç filre alacaksan kafasındaki motorda yazan Qmax: .....l/h oranını ise akvaryum suyunun aldığı litre su miktarını 4 ile çarptığında çıkan sonuçta bir debide filtre alman uygundur. çok küçük akvaryumlar için pek çok düşük debili iç filtreler üretmezler pek sağlıklıda çalışmaz aşırı düşük debili filtreler, onun için örğin suyun diyelim 20 litre en fazla 6-7 ile çarptığında çıkan sonuç olsun örneğin 20x7= 140   Qmax: 140 l/h. gibi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir