ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vetbedo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2011 12:36
Son Ziyaret:
27 Nisan 2014 13:08
Toplam Mesaj:
86 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bedircan Erşahince
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bitkili Japon...

SON 10 MESAJI

Bitkili Discus Tankı 350 lt
[VID]http://youtu.be/i5_7352v9Y4[/VID]


Merhaba, 
   Discus dünyasına yeni giriş yapmış sayılırım (bir ay fln oldu) bu yeni tankı kurdum içine 2 adet sarı discus daha ekliycem, akvaryumcudan son anda kurtardığım bir discusun üzerinde siyah pigmenler var videoda zoomladım sizce bu pigmentler zamanla geçer mi ? Birde videonun sonunda elden çıkaracağım bir tankın içindeki challengerları çektim onları discuslu tanka eklesem sıkıntı olur mu? 
Discus'a giriş...
Gh 7 nitrat 100 nirit 0 cikiyor ph 6.5 kh 4.5 değerler nasil? Özellikle gh ve nitrati yorumlarsaniz sevinirim teşekkürler...
Discus'a giriş...
 Su değişimi yapmasak gerekli iz minaralleri "discus trace elements" ilave ederek yapsak ,haftada bir dip çekimi yapsak bu işi kotaramaz mıyız tabi nitrat nitrit seviyelerini devamlı ölçmek kaydıyla...? (Su değişimine kılımda beni hobiden soğutuyor)
Yok eğer olmuyosa illa su değişeceksek beklemiş çeşme suyumu beklemiş arıtma suyumu mu veya direk arıtma suyumu eklemeliyiz?
vetbedo2014-02-02 00:55:03
Discus'a giriş...
              Merhaba,
Discuslarımdan birisi baskınlığını ilan etti,dibe çöken yemleri doyana kadar sadece kendi yiyip diğerlerine yedirmiyor,diğer 3 balık ondan fırsat bulursa kap kaç yapıyorlar fakat bir tanesini 3 ü birden dışlamış durumda bu balık yem alamıyor ne yapabilirim fikri olan ? Mesela 2 balık daha eklesem bu alık yeni gelenlerle kanka olur mu :)
vetbedo2014-01-25 12:36:25
Discus'a giriş...

Teşekkürler,

İnternetten discus alımı hakkında ne düşünüyorsunuz ben Sivas'ta yaşıyorum İstanbul'dan fln otobüsle gönderilirse balıklar sorunsuz elime ulaşabilir mi yoksa zahiyat muhakkak oluyor mu?
Discus'a giriş...
[QUOTE=mussa_yagmur]Bedircan bey hayırlı uğurlu olsun aramıza hoş geldiniz.
-Ph hakkında bilgiye sahip değilim arkadaşlar yardımcı olsun.
-Yem olarak genelde özel hazırladığımız mama ve tetra discus kullanıyoruz ama balığı aldığınız kişiden balıklar hangi yeme alışkın onu öğrenirseniz daha verimli olacaktır. Ben sadece mama ve tetra discus kullanıyorum. Verilebilecek yemler (sera discus, tetra discus, mama, dondurulmuş yemler, canlı yemler) Günlük balıklarınızı takip ederek verirseniz daha yararlı olur ben 3 öğün kuru yem veriyorum.
-Hacim yeterli değil bence, balık başına 35 litre düşüyor başka almayın derim, kum olduğu için günlük sizi yorar ama haftalığa kalmayın derim. Farklı farklı yerlerden balıklar ekleyerek discusun ilk 3 kuralından birini ezmiş oluyorsunuz önemli bir detaydır kültür çakışması yaşatmayın.
Sağlıklı balıklar dilerim...
[/QUOTE]

       Teşekkürler,

     Bu kültür farkı olayı nedir akvaryumu büyütsem bile başka discus ekleyemiycek miyim yani?Zaten 4 balık var bir tanesini dışladılar o balık zamanla  ölecek mi?Halbuki hepsini aynı akvaryumdan çıkarttım aldım...
     

Discus'a giriş...
Arkadaşlar herkese merhaba , bende bu güzel türe başlangıç yaptım bir kaç sorum olacak ve videosunu izleyerek siz önerilerde bulunursanız sevinirim.
Sorularım

- Ph yı günlük ölçüyorum 7.5 civarı çıkıyor ph minus ekleyince 6.5 düşüyor ertesi gün tekrar 7.5 a geliyor 3 gündür bu böyle ,filitreden karbonu çıkardım kumuda çıkarsam?Tabanda silis kum var ph minus ile testyaptım 10-15 snye köpürme oluyor sonra köpürme olmuyor,çok sorun olur mu? Bu ph dalgalanmasını engellemek için filitre içine torf sipariş ettim bir faydası olur mu..?
-Yem olarak seranın discus yemlerini vericem 3 çeşit varmış 3nüde aldım baska yeme gerek var mı,birde günlük kaç kere yem verilmeli?
-Dip çekimini haftada bir yapsam yeterli mi?tankım 150 lt fln 4 ad discus aldım el ayası boyutlarında bu hacim bu boy balıklar için yeterli mi,daha kaç balık alınır?

Herkese şimdiden teşekkürler...

[VID]http://youtu.be/Kyr25WiXoW0[/VID]
resimdeki balığın türü nedir?
[QUOTE=umutgunay]3 Balık var,
Soldaki Kılıçkuyruk (sanırım) - Xiphophorus helleri
Ortadaki Günbatımı Plati - Xiphophorus variatus
Sağ arkadaki Plati - Xiphophorus maculatus.

Hepsi aynı cinsin farklı türleri.
[/QUOTE]

teşekkürler, benim sorduğum Xiphophorus variatus bu türdü. Bunların dişi erkeği aynı renk mi oluyor?
resimdeki balığın türü nedir?

  1. merhaba arkadaşlar ortadaki kırmızı kuyruklu balığın türünü söyleyen olursa çok sevinirim teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.