Japon Balığım Kötü Durumda


EmreCalisanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Kirsehir
Mesaj: 18
EmreCalisanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 23:34
Fotoğraf:  

Canlıdaki Belirtiler: Hareketsiz, Dipte yatıyor ve sürekli ağzını açıp kapatıyor (kısmen yapması gereken birşey ama solungaç etrafında beyaz sümük gibi (dıçkısı olmalı) şeyler yapışıyor suyu 2 günde bir değiştirmeme rağmen balığım çok hareketsiz ve bazen ölü gibi davranıyor. 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 40 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 Tane Goldfish

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Arıtılmış Su kullanıyorum. Suyu dinlendirmiyorum.

Filitrasyon: hj611B

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hiç kullanmadım. 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 günde bir suyu %30 değiştiriyorum. Suyu %100 değiştirdiğim zaman bir çay kaşığı kaya tuzu ilave ediyorum.

Ek olarak, balığım çok hareketsiz ve tuhaf davranıyor. ilk aldığımda çok haylaz ve sürekli hareket eden bir balıktı. İlk Balık deneyimim, çok fazla dıçkı yapıyor ve sürekli su yüzeyine çıkıyor. Yan yüzme belirtisi çok nadir de olsa gözümden kaçmıyor. Dibe yattığı zaman kafa üstü bile 30 saniye kadar zaman geçirebiliyor. (Yeşil renkte dıçkısına da şahit oldum) 

Balığım yeni ve henüz 3 günlük (8 aylı) 

Balığımı nasıl mutlu edebilirim ? Bu konuda aşırı acemiyim. 

Araştırmalar yapıyorum ama bana bir faydası olmadı, onların sundukları çözümler benim Kırşehir gibi bir yerde kolay kolay bulamıyacağım (Bitki, ilaç, Yem vs. ) türden. Burdaki petshopçular'da onların dediklerini bilmiyor işin açığı. 

Unutmadan, dibe çökmeden ziyade, durup durup anormal derecede hızlı yüzerek su yüzünde zıplama yapıyor, takla atıyor sonra tekrar gidip dibe oturuyor. 

1 Japonum öldü (Mantar hastalığı yüzünden) 

Bu balığımın da ölmesinden endişeleniyorum. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryum22Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2013
İl: Edirne
Mesaj: 1106
akvaryum22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 23:52
%100 su değişimi asla yapmayın balığı suya alıştırın ani ısı değişimi oturmamış su klorlu su
balığı etkiler. dipte yatıyor yüzeye çıkamıyor yahut yüzeye çıkmaya çalışırken sağa sola yalpalanıyor ise hava keseciği patlamış olabilir denge sağlayamaz bunun sebebi çok yemleme olabilir yemlemeyi azaltın tatlı su canlılarına tuz zararlı olabilir tuzu devamlı kullanmayın belirli amaç doğrultusunda kullanmalısınız kulaktan dolma bilgiler ile yola çıkmayınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreCalisanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Kirsehir
Mesaj: 18
EmreCalisanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 23:58
Şuan lambanın altında hala fotodaki gibi yatıyor.  %100 yapmamın nedeni çok fazla dıçkı çıkarması, akvaryumun her yerine yayılıyor ve balığa yapıştığı için değişltirdim. Hava keseceği patlayan bir balığın uzun zamanlar su dibinde durması ne kadar normal ve su değişimini nasıl yapmam gerekiyor. (Normal japonu kimse önermiyor ) Koi öneriyorlardı bunun içinde akvaryumum yetersiz. nasıl düzeltirim bu balığı ilk gün'ki halini alması için. teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balık94Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 525
balık94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 02:49
Tuz banyosu oneririm.Son care olarak deneyin bence.Ben o durumdaki japonlari bu sayede çok kurtarmistim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 09:09
Şimdi aksi yatığınız şeyler var, öncelikle fazla yem vermeyin sabah akşam yemleyin balığın bir gözü büyüklüğünü boncuk kadar düşünün yuvarlak bir boncuk o büyüklükte yemi verin sabah akşam olmak üzere. Suyuyla dengesiz bir şekilde oynamayın, bu aralar haftada bir 1/3 değişim yapın yani hepsini yapmayın. Kullanacağınız su çeşme suyuysa en az üzeri kapağı açık bir kapta 2 gün dinlensin içindeki klor uçsun ağır metaller çöksün çünkü klor ve ağır metaller balığa oldukça zararlı. Onun için çeşme suyunu kullanmadan önce 2 gün dinlendirin. 2 günde bir mutlaka bir ögün yem yerine sadece haşlanmış sebzeler verin En çok haşlanmış bezelyeyi severler bu haşlanmış sebzeler balığı kabızlıktan ölmekten korur. Haşlanmış bezelyeyi marketlerde satarlar cam kavanozda üzerinde yarı haşlanmış bezelye yazar 3 Tl kendinizde alıp haşlayabilirsiniz balık başına 2 tane verebilirsinz. Haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsin. Birkaç yaprak ıspanak yaprağını bir kahve cezvesindeki suya atar haşlarsınız yumuşak yapraklarını yutacak kadar koparıp atarsınız o yer. Akvaryuma ekleyeceğiniz yeni taze su akvaryumdaki suya yakın ısıda olmalıdır akvaryum suyundan özellikle çok soğuk bir su eklemeyin, soğuk suyun içine akvrayuma eklemeden bir kapta önce biraz sıcak su döküp ılıştırıp akvaryum suyuna yakın hale getirip akvaryuma ekleyebilirsiniz. Şimdi balığın resimdeki uzaktanda olsa görüntüsüne gelelim fazla uzak olduğu için pek belli olmuyor ama balık öncelikle aşırı kabız olabilir gözleri dışarı pörtlemiş gibi sanki resimde bunun için balığa 1 gün yem vermeyin önce ertesi gün üstte yazdığım gibi birkaç gün haşlanmış sebzelerle besleyin yeme geliyorsa. İkincisi sanki balığın gözleri yuvasından dışarı pörtlek gibi gelirken pullarıda çok uzaktanda olsan sanki bana kalkık gibi geliyor yanılıyormuşum bilemem bunu siz inceleyeceksiniz, dropsy denen bir hastalık vardır nette googlede görsellerden bu isimle araştırın balıkların resimlerdeki görüntülerine bakın balık balon gibi şişer gözleri yumasından dışarı fırlar, pulları havaya kalkar kabarır, bir bunuda inceleyin bakalım. Dropsy değilse, kabızlığı önlemeye çalışın. Haftada bir iç filtre süngerlerinin akvaryumdan aldığınız suyla temizleyin. Dropsy olmuşssa zor bir hastalık olsada bazı tedavi yolları var onuda konuşuruz.

Dropsy olmuş balığın bir örneği. Bak balık gövdesi şişsim pulları yerlerinden kalkmış eti gözüküyor.


Birde iç filtrenizde şelale aparatı kullanıyorsunuz ve dikine döküyorsunuz o tür bir döküntüde oksijen üretimi az olur balığınız oksijensizlikte çekebilir şelale aparatını biraz yüzeye döndürün suyun yüzünü yalasın şelale akıntısı biraz suyun yüzeyinde akıntı oluşsunki balığı rahatsız etmeyecek şekilde ama suya oksijen kazandırsın bu yüzeyi yalayan hafif akıntı sürtünme çarpma, Yada iç filtrenin hava hortumundan baloncuk üfleyen aparat çalışmalı suyun yani havayla sürtünmesi lazımki balığın ihtiyaç duyduğu erimiş oksijen miktarı oluşsun.
Beslediğiniz tür aslında oldukça dayanıklı bir tür, bu aralar birde yemlerini vermeden önce bir çay bardağının dibine içme suyu atın yemlerini bu suyun içine atın 5-10 dakka bekletin yeni suyu çeksin şişsin yumuşasın sonra bu yemi atın yesin hazmı kolay olur, aslında balıkların tabiatında kuru yem yemek yoktur böyle yaparsanız özellikle hasta durumlarda sindirimi kolay olur dahada kabız olmaz. Olmadı pon yem veriyorsanız bütün atmayın ufalayuna verin o yüzeyden toplar. 
mesutok2014-02-28 09:31:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir