ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EmreCalisan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2014 23:19
Son Ziyaret:
16 Nisan 2016 19:05
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Çalışan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirsehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japon Balığımın Sırtı
İlginize çok teşekkür ederim. Dedikleriniz üzerinde ankarada bulduğum bir veteriner ile durumu çözme gayretinde bulunacağız...
Japon Balığım Dipte Duruyor.
Yorulmuştur ondan da yatabilir. Her yatan balık hasta anlamına gelmez tabi. Ama takip etmenizde de fayda var. Sağlıklı akvaryumlar.
Japon Balığımın Sırtı
Balık normal bir şekilde yüzüyor, yatma ters dönme yan yatma olayları yok. Sırtında böyle birşey oluştu.

Balığın sırtındaki kitle eti ile eş sertlikte. Yani iltihaplanma felan yok.
Japon Balığım Dipte Duruyor.
Balıklarınız hastalanmış. Dipte paralel bir şekilde (araba park eder gibi) sürekli yatması ciddi bir problem. Kuyruklarında kanlanma (kırmızılaşma) mevcut mu? / Eğer ki kanlanma mevcutsa balıklar filtre altına yatıyorsa, iç filtreyi kapatıp, balıkları akvaryumdan çıkartıp akvaryumu tuzlu limon ile iyice (akvayum köşelerini zeminlerini ve birleştiği noktaları) temizledikten sonra, iyice tekrar akvaryumu yıkayın.. Sonra suyu doldurup bir iki gün suyu dinlendirdikten sonra 100lt de 3 yemek kaşığı kaya tuzu atıp, bu illetten kurtulabilirsin. Ben böyle bir sorun yaşadım ve hiç balık kaybetmeden bu sorunu aştım. (kumu kaynar su ile tuzlayıp iyice yıka. sonuçta mikrop yuvası akvaryumda zemindir.)
Japon Balığımın Sırtı
Malesef kırşehirdeki veterinerler sadece büyükbaş hayvandan anlıyorlar. Daha önce eve veteriner getirdim. Adamın çaresizliği balığımın derdinden beterdi. Sıcaklık değeri aynı sadece orada et fazlalığı var, iltihaplanma ve kanama söz konusu değil, gün geçtikçe büyüyor, et ben gibi birşey bu. Orada pul yok eti görünüyor, endişe ediyorum, balığımın sağlığı konusunda bir sorunu olduğunu da gözlemlemedim ama böyle bir anormal bir durum var. Bende anlamadım.
Japon Balığımın Sırtı
Akvaryumum 200 lt. (3 yaşından büyükler) 8 adet büyük Japon balığım var. dip yemi kullanıyorum. kumu çıkarttım akvaryumdan. haftada %50 - 75 su değişimi yapmaktayım. ısıtıcı kullanmadım hiç, dış filtre ve iç filtre mevcut.
Japon Balığımın Sırtı
Öncelikle merhaba herkese,

14 yaşındaki japon balığımın sırtında son 1 yılda kis gibi büyük bir kitle çıktı. İlk başlarda küçükken dikkat etmedim lakin gün geçtikçe büyüdü. Akvaryumcular kızgınlıktan oluştuğunu söyledi ama bu balık 13 yıl sonra mı kızgınlık dönemine girdi.

Rahmetli dedemin balığı idi, aile yadigarı gibi, elbet birgün ölecek ama nasıl kurtarabiliriz? [:'(] [:'(]

Fikirlerinizi bekliyorum [:'(]

[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158658/IMG_2139.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158658/IMG_2136.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158658/IMG_2141.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158658/IMG_2140.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158658/IMG_2137.JPG[/IMG][:'(][:'(][:'(][:'(]
Sorun Ne Anlamadım
dün normal olan en büyük tül japonumun kuyruğunda aşırı bi kanlanma oluşmuş. sabah biraz dı iş dönüşü yoğun bir kırmızı hal almış ve bir çok balığımda başlamış. 





ve böyle üst üste yatıyorlar. sonra birisi alttan yukarıya doğru sert bir kalkış yapıp hepsi dağılıyor normal yüzüp sonra gelip filtre altında tekrar birleşiyorlar.  

Taşları kontrol ettim. ve kaldırma kararı aldım. tek renk siyah ince(taştan)  kum zemine koyacağım. bitkileride çıkaracağım. gidip ırmaktan sağlam bir kaya koyacağım. Bakteri hastalıkları ilacı aldım ve suya damlattım yarın tuz ile tedavi devam edip 3. günü 4/1 su değişimi yapacağım. inşallah kurtulurlar. toplu ölüm olursa inanın çok üzülürüm çünkü 1 seneden fazladır. fındık kadarlardı emeğimle büyüttüm. ailemizin bir parçası oldular. lütfen çare. akvaryumcu bunu dök 2. gün 1 çay kaşığı tuzla dök sonra 3. gün su değişimi yap dedi.


EmreCalisan2014-12-20 21:32:16
Sorun Ne Anlamadım
filtreler dediğiniz gibi zıt durmakta. bitkileri kaldıracağım dediğiniz gibi yorgunluktan olabilir. yem yemleri konusunda hiç bir problem yok tek sorun yatması. iç ışık hiç kullanmadım sabahları gün ışığı akşamları oda ışığında duruyorlar. taşları kontrol edeceğim yarın akşam ve durumu bildireceğim. herşey normalken 3 balık çıkardım böyle oluverdiler. bayağı ilginç bir durum. araba park eder gibi simetrice dip dibe ve paralel yatışları çok tuhaf. teşekkür ederim tekrar dönüş yapacağım. iyi geceler sağlıklı balıklar dilerim.
Sorun Ne Anlamadım
100x70x50 bombeli akvaryum 170+ litre su kapasiteli

dış filtre



 

iç filtre 



1 adet çift girişli hava motoru ve 7 tane hava taşı var akvaryumun içinde.
2 adet plastik yapak bitki mevcuttur.
renkli ve beyaz taş 1 yıldan fazladır akvaryumun içersinde ve dip temizliğini özenle yapıyorum.

böyle bir sorun hiç olmamıştı. toplu yatıyorlar. 

iç filtre güçlü, ne kadar sürede ne kadar yapıyor bilmiyorum ama ilk aldığım ve hala kullandığım 1 yıldır olan bir makine. dış filtremin resmide mevcut. yani 1 senedir hiç bir sorun yoktu. herşey tıkırındaydı. bir hastalık belirtisi gözlemliyemedim. iç parazitten korkuyorum. sıkıntım bu'dur. 19cm 20cm ve 23cm'e kadar büyüyen 3 kometimi akvaryumcuya verdim ardından böyle bir sorunla karşılaştım. acaba stres mi var ?











EmreCalisan2014-12-20 00:36:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.