Japon Balığımın Gözü Şişti


ScofieldÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 8
ScofieldÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 12:17
Merhaba arkadaşlar dünden beri balığımın gözü şişik sanki çıkacakmış gibi,burada biraz araştırma yaptım ve bir kaç tedavi yöntemi denemeye başladım.Tedaviye göre balığı farklı bir akvaryuma almak gerekiyormuş,bende olmadığı için geniş bir balık poşetine akvaryumdan su alıp içini doldurup akvaryumun içine koydum.Ve dün akşamdan itibaren balığın gözüne sabah akşam olmak üzere metilen mavisi damlatıyorum ve ardından tekrar su dolu poşete koyuyorum sizce bu yaptıklarım doğru mu ? Veya izlemem gereken başka yollar var mı ?


Scofield2013-12-25 12:18:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayfreeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2012
İl: Denizli
Mesaj: 147
bayfreeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 12:46
biraz mantıksız hocam arkadaşların farklı akvaryuma al demesinin sebebi şu an kullandıgınızsudan uzaklaştırmak. siz poşete alıyorsunuz ve yine aynı suyu kullanıyorsunuz. amacımız burada hastalıktan korumak ve oluşan hastalıgı iyileştirmek. benim bildiğim göz şişmesi mantardan oluyor ve bunu bir yerde sizin uyguladıgınız gibi okumuştum. balıgın gözüne direk tedavi yapılıyordu. ama metilen mi onu bilmiyorum.mantar deyince metilen akla geliyor tabi.
 
sizin yapmanız gereken balıgı dinlenmiş bir suyun içine temiz suya almak.bunu nasıl yaparsın.
 
1.yeni akvaryum al
2.bir kovayı geçici akvaryuma dönüştür balıgı onun içine koy havayı ve ısıtıcıyı onun içine tak temiz dinlenmiş suda tedavi et. bu aradada asıl tankını temizle.
3.şu anki akvaryumunda su değişimine git sık sık dinlenmiş su ile değiştir. ilacı akvaryumun tamamında uygula. filtrelerini temizle.
 
burda 2. olanı tabii tavsiye edemem geçici çözüm. yeni akvaryuma koymak diğer balıklarına da hastalıgı bulaştırmaz ve balıgın daha hızlı iyileşir. kendi akvaryumunu temizlemekte hem yarar var hemde zarar. diger balıklarına da bulaşmış ise onları da tedavi edecektir. suyunuda temizlemiş olacaksın. ama saglam balıklarına da boşu boşuna kimyasal verceksin gibi:)
 
 
son eklemek istdiğim şu balıgı poşete koyuyorsunuz hava veriyor musunuz çünkü her ne kadar su yüzünden hava alsada japonlar bu onları zayıf düşürür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 13:30
Balığın dış görüntüsünde pek problem yok gibi geldi, gövdesinde herhangi bir yara kuyruklarda yüzgeçlerde kanlı erime yara varmı, yine balığın yüzgeçlerinde üzerinde tuz tanesi büyüklüğünde beyaz benek parazitleri varmı bunların olacağını sanmıyorum, şimdi asıl mevzuya geleyin gözü evet biraz dışarı pörtlemşi bunun sebebi aşırı kabızlıkta olabilir, bazen akvaryumdaki en iştahlı balık fazla yem yer ve kabız olur dışkısını dışarı atamaz, siz yara şu bu yosa onu akvaryuma salın çünkü öyle ayırmanız poşetle onu dahada stres yapacaktır. Akvaryuma bütün balıklar dahil balık başına bir tane olacak şekilde haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyun içini atın yumuşaklarından yesinler bu kabızlığı geçirir, bezelye bakkalda cam kavanozda 2 TL satılır, kabununu soyun içini atın yesinler yem yiyorsa bunu yemesi ardından bağırsakları boşalır kendine gelir, haşlanmış ıspanak yaprağıda olur bir cezveye birkaç tane atın haşlayın yaprakları ufak ufak koparıp atın haşladıktan sonra ağızlarıyla yutacakları kadar, buda iyi gelir kabızlığa, Eger balık yeme gelmiyorsa yem yemiyorsa bütün balıkları 1 gün aç bırakın yemlemeyin. Sonraki gün kendine gelirse yine üstte yazdığım haşlanmış sebzelerle besleyin ilk gün, bu aralardada iyileşsede yemlerini kuru verecekseniz ufalayarak verin, en iyisi bir yemek kaşığı suya atın yemleri biraz su çeksin yumuşasın sonra atın yesin, hazmı kolay olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilgin3838Çevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 5
bilgin3838Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 14:30
meraba arkadaşlar benim teleskop balığım var ters bir şekilde yüzeyde az hareket ediyor neden ve ne yapmalıyım acil cevap verin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ScofieldÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 8
ScofieldÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 01:11
[QUOTE=mesutok]Balığın dış görüntüsünde pek problem yok gibi geldi, gövdesinde herhangi bir yara kuyruklarda yüzgeçlerde kanlı erime yara varmı, yine balığın yüzgeçlerinde üzerinde tuz tanesi büyüklüğünde beyaz benek parazitleri varmı bunların olacağını sanmıyorum, şimdi asıl mevzuya geleyin gözü evet biraz dışarı pörtlemşi bunun sebebi aşırı kabızlıkta olabilir, bazen akvaryumdaki en iştahlı balık fazla yem yer ve kabız olur dışkısını dışarı atamaz, siz yara şu bu yosa onu akvaryuma salın çünkü öyle ayırmanız poşetle onu dahada stres yapacaktır. Akvaryuma bütün balıklar dahil balık başına bir tane olacak şekilde haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyun içini atın yumuşaklarından yesinler bu kabızlığı geçirir, bezelye bakkalda cam kavanozda 2 TL satılır, kabununu soyun içini atın yesinler yem yiyorsa bunu yemesi ardından bağırsakları boşalır kendine gelir, haşlanmış ıspanak yaprağıda olur bir cezveye birkaç tane atın haşlayın yaprakları ufak ufak koparıp atın haşladıktan sonra ağızlarıyla yutacakları kadar, buda iyi gelir kabızlığa, Eger balık yeme gelmiyorsa yem yemiyorsa bütün balıkları 1 gün aç bırakın yemlemeyin. Sonraki gün kendine gelirse yine üstte yazdığım haşlanmış sebzelerle besleyin ilk gün, bu aralardada iyileşsede yemlerini kuru verecekseniz ufalayarak verin, en iyisi bir yemek kaşığı suya atın yemleri biraz su çeksin yumuşasın sonra atın yesin, hazmı kolay olur.[/QUOTE]

Kısmet olursa 1,2 güne haşlanmış bezelye vereceğim.Balıkların genel olarak görüntülerinde ve iştahlarında bir problem yok fakat gözü çıkan balık beni endişelendiriyor.Birde sabah akşam balığın gözüne metilen mavisi damlatıp biraz bekledikten sonra, tekrar akvaryuma koyuyorum sizce bu yaptığım hatalı mı ?
Scofield2013-12-26 01:13:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 08:46
Gözüne genelde bir katarak gibi , göz bebegini bir beyaz perde perdelediğinde yani göz fungusu hastalığına yakalandığında damlatmanız anlamlı olabilir ama kabızlıktan dolayı bir dışarı göz pörtlemesiyse ve olur bu aşırı kabız japonlarda, o zaman alıntı yaptığınız mesajımı tekrardan okuyup uygulamanızı tavsiye ederim.

[QUOTE=bilgin3838]meraba arkadaşlar benim teleskop balığım var ters bir şekilde yüzeyde az hareket ediyor neden ve ne yapmalıyım acil cevap verin[/QUOTE]

Bilgin senin mesajını ö.m dan okuyup cevaplamıştım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir