ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Scofield
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Kasım 2013 09:40
Son Ziyaret:
13 Aralık 2014 12:42
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Emir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

Japon Balığımın Gözü Şişti
[QUOTE=mesutok]Balığın dış görüntüsünde pek problem yok gibi geldi, gövdesinde herhangi bir yara kuyruklarda yüzgeçlerde kanlı erime yara varmı, yine balığın yüzgeçlerinde üzerinde tuz tanesi büyüklüğünde beyaz benek parazitleri varmı bunların olacağını sanmıyorum, şimdi asıl mevzuya geleyin gözü evet biraz dışarı pörtlemşi bunun sebebi aşırı kabızlıkta olabilir, bazen akvaryumdaki en iştahlı balık fazla yem yer ve kabız olur dışkısını dışarı atamaz, siz yara şu bu yosa onu akvaryuma salın çünkü öyle ayırmanız poşetle onu dahada stres yapacaktır. Akvaryuma bütün balıklar dahil balık başına bir tane olacak şekilde haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyun içini atın yumuşaklarından yesinler bu kabızlığı geçirir, bezelye bakkalda cam kavanozda 2 TL satılır, kabununu soyun içini atın yesinler yem yiyorsa bunu yemesi ardından bağırsakları boşalır kendine gelir, haşlanmış ıspanak yaprağıda olur bir cezveye birkaç tane atın haşlayın yaprakları ufak ufak koparıp atın haşladıktan sonra ağızlarıyla yutacakları kadar, buda iyi gelir kabızlığa, Eger balık yeme gelmiyorsa yem yemiyorsa bütün balıkları 1 gün aç bırakın yemlemeyin. Sonraki gün kendine gelirse yine üstte yazdığım haşlanmış sebzelerle besleyin ilk gün, bu aralardada iyileşsede yemlerini kuru verecekseniz ufalayarak verin, en iyisi bir yemek kaşığı suya atın yemleri biraz su çeksin yumuşasın sonra atın yesin, hazmı kolay olur.[/QUOTE]

Kısmet olursa 1,2 güne haşlanmış bezelye vereceğim.Balıkların genel olarak görüntülerinde ve iştahlarında bir problem yok fakat gözü çıkan balık beni endişelendiriyor.Birde sabah akşam balığın gözüne metilen mavisi damlatıp biraz bekledikten sonra, tekrar akvaryuma koyuyorum sizce bu yaptığım hatalı mı ?
Scofield2013-12-26 01:13:40
Japon haşlanmış sebze nasıl verilir?
[QUOTE=kralexxx][QUOTE=Scofield]Arkadaşlar yukarıdaki mesajıma cevap yazar mısınız lütfen :) [/QUOTE]
 
 
Ben sizin yerinizde olsam 8-10 tane verirdim, yedikleri gibi çıkartıyorlar zaten kuru yem gibi şişkinlik kabız problemi yok nede olsa..
[/QUOTE]

Cevap verdiğiniz teşekkür ederim.Ben ilk etapta 3 veya 4 tane verip ilerleyen haftalarda tavsiye ettiğiniz sayıya çıkarırım 
Japon haşlanmış sebze nasıl verilir?
Arkadaşlar yukarıdaki mesajıma cevap yazar mısınız lütfen :) Scofield2013-12-25 12:20:12
Japon Balığımın Gözü Şişti
Merhaba arkadaşlar dünden beri balığımın gözü şişik sanki çıkacakmış gibi,burada biraz araştırma yaptım ve bir kaç tedavi yöntemi denemeye başladım.Tedaviye göre balığı farklı bir akvaryuma almak gerekiyormuş,bende olmadığı için geniş bir balık poşetine akvaryumdan su alıp içini doldurup akvaryumun içine koydum.Ve dün akşamdan itibaren balığın gözüne sabah akşam olmak üzere metilen mavisi damlatıyorum ve ardından tekrar su dolu poşete koyuyorum sizce bu yaptıklarım doğru mu ? Veya izlemem gereken başka yollar var mı ?


Scofield2013-12-25 12:18:14
Japon haşlanmış sebze nasıl verilir?
Arkadaşlar konudaki mesajları teker teker okudum.Bende toplam 6 japon balığı var, 5'i aşağı yukarı işaret parmağı boyunda diğeri ise normal boyutunda bunlara ne kadar verebilirim ? İyi pazarlar Scofield2013-12-22 14:33:29
Japon Balığım Öldü
Merhaba arkadaşlar bugün japon balıklarımdan birini kaybettim.Sabah yem vermeye akvaryumun başına gittim.Orada ölecek olan balığın hali garipti dengesiz hareketler yapmaya başladı.Neyse balıkların yemlerini verdikten 10,15 dakika sonra balığın yan yattığını ara sıra hareketler yaptığını gördüm.Ve maalesef öldü ama balığın vücudunda bir şeyler fark ettim pulları biraz kalmış gibi görünüyor sizce neden ölmüş olabilir ?


12 Saat'te Bir Yem Veriyorum
Cevap için çok teşekkür ederim iyi günler 
12 Saat'te Bir Yem Veriyorum
Merhaba arkadaşlar normal boyutlarda bir akvaryumum var,ve içinde 1 japon 1 beta 1'de çöpçü balığı var ben 12 saat'te bir defa japon balığına 5 tane, beta balığına 3 tane, çöpçü'yü bilemiyorum yem veriyorum.Bunun balıklara zararı olur mu ? Balıklarda her hangi bir halsizlik görünmüyor fakat japon balığı diplerde kumları ağzına alıyor sanki açmış gibi ve bunu biraz üzdü.Evet siz değerli ustalardan sorularıma cevap bekliyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.