Japon Balığının Kuyruğu Çürüyor


BaloncukÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2017
İl: Malatya
Mesaj: 6
BaloncukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2017 02:32
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198325/270620170224261.jpg[/IMG]
Japon baligimi 14 Mayıs'ta almıştım 5 litrelik fanusta besliyorduk aldıktan 3-4 gün sonra hava kesesi şişti ve ıspanak vermeye başladık ve biraz iyileştikten sonra yeni aldığımız 10 litrelik akvaryuma koyduk 10 litrelik akvaryumda şelale tipi hava motoru var ve 1 tane çöpçü balığı ve 2 tane teleskop baligimi vardı balığı içine koyduktan sonra hasta balıkla uğraştılar bişey olmaz sandikama 5-6 saat sonra tekrar suyun üstünde durdu ve kuyruğunun yendiğini farkettik o yüzden fanusa koyduk ve 7-8 gün önce yanına arkadaş aldık hava kesesi şişen baligimiz 3-4 gün önce beyaz benek hastalığı oldu ve yeni aldığımız balığı akvaryuma koyduk beyaz benek bulamasin diye ama dün üstünde pamuk gibi bir şey çıktı ve kuyruğu ve yüzgeçleri pamuklanmaya başladı bugün baktığımızda pamuklar azalmıştı ama kuyruğu ve yüzgeci ayrılmaya başladı ilaç olarak mikofish i kullanıyorum ne yapmalıyım lütfen çabuk cevap verin.[EDIT]Baloncuk,2017-06-27 03:00:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2017 03:42
Hava kesesinin şişmesi , genelde yanlış şekilde balığı nakletmekten kaynaklanır. Genelde bir kaç ay içerisinde ölürler bildiğim kalıcı bir tedavisi yok. Daha sonra on litreye koymuşsunuz on litre tek bir sağlığı için genel anlamda yeterli değilken, siz üç balık atmışsınız.
Balığın sorunu kuyruğunun saldırıya uğraması değil [B]kuyruk erimesi[/B] hastalığı diye düşünüyorum . Muhtemelen önceden de vardı siz farkına varmadınız. Öte yandan yaşam şartları kısıtlı ise zayıf olan balığın nispeten daha sağlıklı balıklar tarafından öldürülmek istenmesi de çok olağan dışı bir durum değildir. Pamuksu dediğiniz şeyler de mukoza tabakasının zarar görmesi ve bağışıklığın çökmesi ile alakalı olarak mantar.
Eğer açık yara ise , yani saldırıya uğradığına emin iseniz mikofish kullanımını araştırınız.
İnceleyin kuyruk erimesi olduğuna kanaat getirir iseniz, onun tedavisini de ekliyorum.
Ama sorunun temeli japon balığı için gerekli şartların sağlanmaması , en temelde , on litrede balık bakılmaz, üç balık hiç bakılmaz. Fanus konusundan bahsetmek bile istemiyorum...
Sonuç olarak balıkta mantar, beyaz benek , hava kesesi , kuyruk erimesi veya açık yara var. Maalesef yapacağınız pek bir şey yok gibi , sizi üzmek veya kırmak istemem kesinlikle yazdıklarımı eleştirel anlamayın lütfen , acı çekmeden hayatına son verebilirseniz en iyisi olabilir balık için.
Ama tedaviyi deneyeceğim derseniz de aşağı daki konuda saydığım bütün hastalıkların tedavisi var. Bence birazcık araştırmayapıp bir akvaryum alın, kendinize de eziyet etmeyin balıklara da.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

Teşekkür Edenler: [T]198325,Baloncuk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2017 09:15
Japon balıkları sevimli görünümlerine rağmen gaddar balıklar olabilirler. Aralarına yeni bir balık eklendiğinde baskın olanın kim olduğunu belirlemek adına birbirlerini kovalamaya başlarlar. Ve bu çoğu zaman kuyruk yırtılmaları ,ufak tefek yaralar ile son bulur. Bu yüzden yeni bir balık eklendiğinde balıkların boyutlarının birbiri ile yakın olması çok önemlidir. Ayrıca ryukin gibi hantal varyeteler comet gibi çevik varyeteler ile bakıldıklarında çoğu zaman ezilir ve aç kalırlar. Bu tarz şeylere dikkat etmek şarttır.

Beyaz benek olarak bahsettiğiniz şey, beyaz benek adı ile bilinen bir çeşit parazittir ve su ısısı biraz arttırılıp su iyi havalandırılırken metilen mavisi kullanımı ile çözülür.

"Beyaz pamuk gibi birşey" dediğiniz de Fungus, yada mantar olarak bilinen bir rahatsızlıktır. Kötü ve kalitesiz su şartlarından oluşur. Genellikle yaralanma durumu olduysa , gerekli müdahale yapılmadı ve su değerleri kötü, su pis haldeyse mantara çevirmesi işten bile değildir. Bu durumda da yapacağınız, düzenli ve sık su değişimleri ile suya microfish uygulayıp biraz kaya tuzu eklemek olacaktır.

Ayrıca japon balıkları 30 cm kadar olabildiğinden varyetesine bağlı olarak tek balık için 30-40 lt ve ondan sonra eklenecek her balık için +10 lt şeklinde hesaplanır. Akvaryumunuzun hacmi yetersizdir, fanusta da yaşayamazlar.

Dahası fanusun içinde görülen renkli taşlar suya salınım yapar ve balıklarınızı zehirleyebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir