Japon tankı kuracağım ( bilgilerinize muhtacım)


ekınsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 266
ekınsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 11:30
Öncelikle bütün arkadaşlara selam eder büyüklerimin ellerinden öper küçüklerime saygılarımı iletirim.

Arkadaşlar sevgili form üyesi abilerim, ablalarım, kardeşlerim daha önceden canlı doğuran tankım mevcut idi bu hobiye biraz ara verdim. Durumumu düzelttikten sonra tekrardan başlamaya karar verdim. tabi ki canlı doğuranlar hakkında epeyce bilgim olmasına rağmen eşimi kırmayarak japon balığı beslemeye beraber karar verdik. ama sorun şu ki Japonlar hakkında o kadar bilgim yok . İnternetten araştırmalar yaptım yapmasına ama kafam bir hali karıştı. çünkü aradığım soruların cevapları yok. bu yüzden sizlerden yardım istemeye karar verdim.

Öncelikle 60 lt bir akvaryum ve bu 60 lt suyu saatte 10 defa devir daim yaptıracak bir iç filtrem var. ısıtıcı neyim onları yazmaya gerek yok olmazsa olmazlar işte.

Başlıca sorularım

1- su seçimi olarak musluk suyu kullanıcağım ( canlı doğuranlarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım ) Japonlarda kullanmamın bir sıkıntısı olur mu?
2- akvaryuma 4-5 yavru japon ( 1 Cm ile 2 cm arasında değişen ufak balıklar ) ve 1-2 tane çöpçü ( vazgeçilmezim ) bide cüce vatoz koymayı planlıyorum uygun mudur.

3- bitkisiz akvaryum olmaz diye düşünenlerdenim. ama bitkiler hakkında fazla bilgim yok ( canlı doğuranlarda çam bitkisi kullandım bakımı kolay zahmetsiz balıklar her şeyini karşılıyorlardı) Japonlar için ne önerirsiniz.( akvaryum aydınlatmasını 1 metre şerit beyaz led)iş yoğunluğum nedeniyle 2-3 günde bir su değişimi dip çekimi yapacak durumda değilim haftada yada 2 hafta da bir anca fırsat bulabilirim. o yüzden canlıların etkilenmesin diye bitkilendirmeyi düşünüyorum.

4- 60 litre için iç filtre öneriniz nedir? japon balıklarına uygun olacak

hepinize şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunar takıldığım yerde tekrardan sorularımla başınızı ağrıtırım

60 litre bir akvaryum için nasıl bir iç filtre önerirsiniz ekıns2015-02-16 11:38:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 11:39
60 litrelik bir akvaryumda Qmax: 300 L/H yahut bilemedin 350 L/H debi gücünde bir filtreden yukarı kullanmak balıkları rahatsız eder. motor kısımda etikette bu yazar yahut satış kutusunda filtrenin ona göre birşey yaparsın, baktın çok akıntı yapıyor alttaki resimdeki gibi filtreni en sola arka cama yapıştırırsın akıntı ön cama vurup dağılır balıkların öbür tarafta rahat gezinir.

1- musluk suyunu enaz memkünse 2-3 gün kapaksız bir kapta dinlendir kloru uçsun sonra kullan iyi olur.
2- 4-5 yavru bir süreidare ederde bu balıklar 15 cm büyüyen balıklar akvrayumuna uygun olan en fzala aslına bakarsan 2 tanedir. çöpçü olabilir cüce vatoz alabilir, yahut tek japonda besleyebilirsin.
3- japonlar büyüdükçe ince yapraklı bitkileri rahatlıkla severek yerler yaprakları anubias bitkisi gibi kalın yapraklı bitkiler kullanabilirsin, saz gibi. 
Japonlar için ne öneririm hava taşı olsun akvaryumunda, yahut iç filtren hava baloncukları üflesin suya, mutlaka 2 günde bir haşlanmış ıspanak yaprağı, yahut en sevdiği haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soy içini at yesinler, sabah akşam yetiri kadar yemlemen yeterli. Herhafta butlaka kirlilği göre gerekirse ufak akvaryumunda yüzde 50 su değişimi mutlaka yap. Bu oran 1/3 ten aşağı düşmesin. 2 haftada bir su değişimi pek sağlıklı olmaz tavsiye etmem. Bitki kullanmayacaksan ışık çokta önemli bir faktör değli, japonlar zeminden kumu alıp tükürmeyi kumu karıştırıp aralarındaki artıkları yemesi sever onun için zeminde fazla iri taneli olmayan doğal bir kum kullan toplu iğne başı büyüklüğünde kum tanesi olan bir kum tercih edebilirsin.

Akvaryum kurulumundaki ilk gereken:
mesutok2015-02-16 11:40:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekınsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 266
ekınsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 11:47
Teşekkür ederim Mesut Bey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 11:48
Profilime tıkla, orada açtığı konular var sağda, 3 sayfa var , orada birçok japon konusu var açıp inceleyebilirsin.
Hayırlı olsun.
mesutok2015-02-16 11:49:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut3Çevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2014
İl: Edirne
Mesaj: 426
aykut3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 20:52
Su değişimi yapmadan önce değiştireceğin su miktarını bir kapta en az 2-3 gün dinlendir.Filtre olarak çok akıntı olmayacak şekilde 400l/h lik bir filtre kullanabilirsin çok düşük olmasın çünkü japon balıkları suyu biraz fazla kirletir.Isıtıcıya pek gerek yok ama ısıyı sabit tutmak için alabilirsin,hava motoru alabilirsin.Küçük taneli kum alsan iyi olur mesela hagen kum alırsan istersen saz gibi bitkilere bakabilirsin.Ya da taşa veya mango köküne bağlanan java fern,anubias gibi sert yapraklı bitkilere bakabilirsin.Japon balıkları bitkileri yiyebilir bu yüzden sert yapraklı bitkilerden seçmelisin.Ayrıca bu saydığım bitkilerin bakımı kolaydır.Termometre alırsan ısıyı takip edersin.Arada bezelye,ıspanak vb. verebilirsin.Balıklarda kabızlığı önler.Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir