Japonda mantar var


musabistanÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 34
musabistanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2014 21:06
Fotoğraf:Yok

Canlıdaki Belirtiler:Mantar


Akvaryum Kapasitesi (litre):Ana tank :50 lt Küçük Tank:3 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 Adet japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Az miktarda klor.25-26 derece

Filitrasyon:İdeal

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Mikofish Süspansiyon(3-4 damla) + DeepFix metilen mavisi (3-4 damla)

Diğer Genel Bilgiler:Aslında bu hastalık son yarım saatte gözüktü.Normalde 2-2,5 ayda bir %30 oranında su değişimi yapıyorum ama balıkların atıkları dibe çöküyor.Dipte de japonlar sevdiği için taşlar var.Taşların arası temizlenmediğinden 7-8 ayda bir %100 su değişimi yapıyorum.Şimdi de tam değişim yaparken balıklar mantar oldu (Kuyruları beyaz tuz gibi oldu.Daha önce de olmuştu ordan biliyorum.)Küçük tanka aldığımda büyük ihtimalle ani su değişimi olduğundan alışamadılar.İlaçları yukarıda yazdım.Son olarak suda az miktarda klor vardı.(Dinlenmiş su ama yine de az var.)Zararı var mıdır ? Acil cevap verirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.



Son olarak ! hafta kadar önce yeni bir yem aldırdım.Ancak yanlış yem almışım(Dip yemi).Ondan değildir çünkü hastalık son yarım saatte gözüktü.Yardımınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2014 12:55
Su değişimini her hafta birkez yüzde 25 oranında yap. Yüzde yüz suyu değiştirme en fazla yüzde 50 değişim yap. Çeymeden kullanacağın bir suysa bu çeşme suyunu kapaksız bir kovada 2 gün dinlendirmeden kesinlikle kullanma ve akvaryuma ekleyeceğin su akvaryumdaki suyla aynı ısıda olmasına dikkat et, ani değişimler balıkları olumsuz etkiler.
Şimdi senin balıkları o hastalıktan kurtarabilecek ilaç mikofishtir ve birzada yüzdükleri suya mikofish yanında birkaç damlata metilen mavisi eklemektir. hafif suyu yeşilimtırak yapacak kadar mikofsih damlat, birazda mavimtıraklık katacak kadar metilen damlat ve bu tonu 4 gün koru bir iki damla ekleyerek renk açıldıkça.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir