Japonlara ve canlı doğuranlara yapılan haksızlık


Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 17:34
[QUOTE=hannibal55]Burak bey cevabınız için teşekkürler. Bu balıkların ucuz olması ucuz olduğu için başlangıçta beslnmesi bunlara söyleyecek sözüm tabiki yok. Zaten ilk defa akvaryum kuracak birinin gidipte discus tropheus veya bu ayarda pahalı balıklarla başlaması pek olası değil. Söylemek istediğim japon ve janlı doğuranların çok çok kolay hiçbir bakım gerektirmeyen balıklar gibi yeni başlayanlara aktarılması. Öyle şeyler okuyorum ki "japon al ne filitre gerekir ne ısıtıcı" diyor bir arkadaş. Bakın bu sayfada bile japon fanusta bile yaşar diye bir yorum gelmiş. Benim amacım japon ve canlı doğruan değerli balıktır vs.bunları anlatmak değil. O balıkları hakkıyla besleyenler zaten onların değerini biliyorlar.  Ama bu hayvanlarda sonuçta can taşıyorlar.[/QUOTE]

Tabii ki bu konuda haklısınız balığın piyasası yani maddi değeri yok demek canının değeri yok demek anlamına gelmez.

Ben o şekilde beslendiğini gördüğümde bazen kendi cebimden bir akvaryum alıp hediye ediyorum hatta bunu geçen hafta bir arkadaşımın iş yerinde fanusta beslediği japon için yine yaptım. Balığa değer vermeyen birine ne anlatırsanız anlatın uygulamaz ancak ona değer veren biri onun için bir şeyler yapmak ister.

Umarım japonlar hakkında ki bu görüş değişir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hannibal55Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2010
İl: Samsun
Mesaj: 101
hannibal55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 17:59

Kendi cebinizden para verip akvaryum almak gerçekten takdir edilecek bir davranış. Balığın cinsi önemli değil. Duyarlılığınız için sizi tebrik ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir