Kedi balığı - çöpçü


JesusGyrfalconÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 29
JesusGyrfalconÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 19:55
Pek bu balıkların adını türünü filan bilmediğim için tam bilgi veremeyeceğim.
Ben betta veil tail besliyorum. Bugün forumda gezerken çöpçülerle yaşadığını duydum çok sevindim akvaryumda tek başına geziniyodu arkadaş olur dedim gittim aldım. İlk gördüğünde kafa attı betta ama sonradan alıştı bişey yapmıyor.

Şimdi asıl gelelim konuya bu balıklar ne yerler? Cinsiyet ayrımı nasıl yapılır? Bunlara çöpcü denmesinin nedeni nedir? Sürekli çakılları yalayıp duruyo o yüzdenmi çöpçü diyolar ? Bir de 10 litrelik bir akvaryumum var bu çöpçülerden en az 1 tane daha almak istiyorum en fazla kaç adet koyayım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blackmarriedÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 149
blackmarriedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2012 00:37
Çöpcü balıkları akvaryum içerisinde ki yere düşen yemleri yediği gibi türüne göre çoğu akvaryumlarda bulunan bir balık türüdür.Her çöpcü balığı her akvaryuma koyamazsınız.Boyutları büyük olan balıkların içerisine tutup bir komando vb. tür bir balık koydunuzmuydu yavaş yavaş o çöpcülerin eksildiğini görebilirsiniz.Sürekli yerdeki yemleri (atık yem) yedikleri içinde çöpcü balığı derler yani çoğu yeni başlayan arkadaşların balıkların dışkısını yiyorlar o yüzden çöpcü dedikleri gibi değil. :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir