ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JesusGyrfalcon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2012 13:54
Son Ziyaret:
13 Şubat 2016 13:43
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsa Akdoğan
Doğum Tarihi:
17 Mart 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsa Akdoğan

SON 10 MESAJI

Klor Kırıcı
İlk 4,5 litreyi doldurup 5 damla damlattım sonra üstüne bir 4,5 daha ekledim o suyu eklerken zaten karıştı bayağı. Sonra içim rahat etmedi ertesi akşam 2 litrelik bir su değişimi yaptım şuan bir sorun yok. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Klor Kırıcı
Merhaba Arkadaşlar,
9 Litrelik bir akvaryuma MARINE Klor Kırıcı'dan ne kadar damlatmam gerekiyor? Ve fazla kullanımda bir zararı olur mu?
Kuyruk kıvrılması ve Gözlerde morarma
Arkadaşlar betta veil tail türünde bir balığım var. Kuyruğu bükülmüş durumda ve gözleride morarmış. Forumda birkaç şey okudum ayrı bir kaba aldım ısısını yükselttim küçük bir parça sarımsak attım başka neler yapmalıyım. Yem yemiyor ama hafif hafif yüzüyor.
Akvaryum'um
Bitkiye ayırabileceğim bir bütçem olmadığı için kendilerinin çoğalmasını bekliyorum. Misal sadece tek kök elodea almıştım 1 aydan daha kısa bir sürede 4 kök oldu :)
Akvaryum'um
Akvaryumum tam yerine oturdu sayılır bir yorum alayım dedim :)

Kedi balığı - çöpçü
Pek bu balıkların adını türünü filan bilmediğim için tam bilgi veremeyeceğim.
Ben betta veil tail besliyorum. Bugün forumda gezerken çöpçülerle yaşadığını duydum çok sevindim akvaryumda tek başına geziniyodu arkadaş olur dedim gittim aldım. İlk gördüğünde kafa attı betta ama sonradan alıştı bişey yapmıyor.

Şimdi asıl gelelim konuya bu balıklar ne yerler? Cinsiyet ayrımı nasıl yapılır? Bunlara çöpcü denmesinin nedeni nedir? Sürekli çakılları yalayıp duruyo o yüzdenmi çöpçü diyolar ? Bir de 10 litrelik bir akvaryumum var bu çöpçülerden en az 1 tane daha almak istiyorum en fazla kaç adet koyayım?
Betta'da beyazlaşma
Ben 18 yaşındayım ve 2 ay öncesine kadar betta isminde bir balık olduğunu dahi bilmiyordum :) Neyse tartışmayalım kardeş kardeş geçinelim arkadaşların kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum düzeltmeye çalışmışlardır sadece. Hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkürler.
Betta'da beyazlaşma
Yanlış anlaşılma olmuş insanlık hali :) Türkçe'miz nereye çekersen gelir zaten :)
Betta'da beyazlaşma
[QUOTE=YagmurFF]Kuyruktaki perdelerin erimesinden bahsettiği için heralde tül kuyruk yada başka türlerin perdeleri eriyince crowntail/taçkuyruk bettaya dönüştüğünü sanıyor o arkadaşımız :) Tabiki öyle bir şey yok. Betta splendens türün adıdır, alt türlerin adı bettalarda crowntail, veiltail, halfmoon, halfmoonplakat vb. değişir. Bunlar betta splendenslerde kuyruk yapısına göre belirlenir.
Isıtıcı şart, sonra betta dipte oturunca sorarsınız neden hastamı diye. Soğuk olduğundan hayvan enerjisini ısınmak için kullanır yüzmek için değil. Buharlaşma olduğundan suyun ısısı oda sıcaklığınızdan düşük olur arkadaşlar. Kışın ya ısıtıcı kullanın ya da betta bakmayın  betta için uygun akvaryum sıcaklığı 26-28 arasında olmalıdır.
[/QUOTE]

O zaman tek benim bettaya benzeyen veil tail oluyo :) balık çok haraketli aldığım günden beri hiç durmadı beni görünce özellikle haraketleniyo :) ama ısıtıcıyı en kısa sürede alıyorum. Kendim soğukta durmayı sevmiyorum başkasının durmasını niye istiyim :D


[QUOTE=NuriBerk]
Roxin 25W ısıtıcı kullanabilirsiniz...fiyatları 10 lira civarı sanırsam..
[/QUOTE]
İnternetten alamayacağım için emin olun 25 tlye filan patlayacak o bana :) neyse teşekkürler Roxin marka bir ısıtıcı bulmaya çalışacağım
JesusGyrfalcon2012-12-11 13:57:20
Betta'da beyazlaşma
10 litrelik küçük bir akvaryum. Tek balık olduğu için büyük almadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.