kırmızı yanak-göz etrafı şişmesi


victoria_zÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 84
victoria_zÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2014 00:08
Fotoğraf: 



Canlıdaki Belirtiler: bir gözünün etrafında, göz kapağında şişme

Akvaryum Kapasitesi (litre): kapasite 50 litre civarı fakat 23-24 lt kadar su var

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sadece 2 adet kırmızı yanaklı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): hazır/içme suyu

Filitrasyon: dıştan filtre 25 W

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: terramycine 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : sağlıklı süs akvaryumundan salyangozlar ve semender bitkisi geldi.
 doğal taşlar suda 2 gün bekletilerek eklendi. hazır alınan küçük çakıl taşları su da 3 gün bekletildi.

yaklaşık 3 haftadır 2 adet kırmızı yanaklı kaplumbağayı yukarıda özelliklerini yazdığım akvaryumda kurutulmuş karides ve balıkla besleterek yaşatıyorum. filtre sistemi günün büyük çoğunluğunda çalışıyor oluyor. evde kimse olmadığı gecelerde kapadığım oldu sadece. akvaryumu aldıktan sonra eklediğim doğal taşlar, deniz kabukları ve hazır taşları suda beklettim. hareketlilikleri gayet iyi uyku düzenlerinde de çok bi problem yok. hatta hasta olan daha hareketli, suyun dışındaki platforma ya da boruya daha fazla çıkıyor ( hastalığı sebebiyle sudan kaçıyor da olabilir).
bu sabah yemlerken birisinin gözünün etrafının renginin değişip hafif şiştiğini farkettim ve çeşitli yerlerden hali hazırda bildiğim üzere göz için olan terramycine alıp sürdüm ve kuru ortamda 10 15 dk bekletip ikinci kez sürüp beklettikten sonra geri akvaryuma bıraktım. merhem ikinci kez sürerken gözünden kısa bi kıl çıktı. hep orada mıydı ilacı sürerken mi oldu bilmiyorum. ben bunları yazarken bile gayet hareketli resimdeki gibi filtre borusuna falan çıkıyor yaramaz. fakat gözünün bu durumu beni ziyadesiyle üzüyor. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşhis ve önerilerinizi tetikte bekliyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2014 09:11
Sudan kapmıştır o rahatsızlığını su değişimi oranını bence fazla yapın, bir süre su kaplumbağası beslemiştim, güneş banyosu yaptırın arada bir güneşli günlerde 10-15 dakika bir taşın üzerine çıkar oturur ayaklarını uzarır kendini kurutur bu onlara lazım üzerlerindek parazitleri atmak için. Suyunada terramycin melhem eritip katabilirsin o ilaca devam edin kullanma talimatına göre günde  2 kere en azından. Ayrıca yüzdüğü suya elinizde varsa bir miktar metilen mavisi, ve birmiktarda sera baktopur 800 l ilacı katarsanız mantar bazlı hastalıklarda iyi gelir geçer. Su değşiminden korkmayın ben hergün tüm suyunu değiştirirdim kaplumbağanın dinlenmiş suyla, çok sağlıklılardı uzun aylar besledim bir sorun çıkmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir