ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
victoria_z
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2011 21:23
Son Ziyaret:
27 Mayıs 2015 02:09
Toplam Mesaj:
84 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Victoria zvy.
Doğum Tarihi:
09 Aralık 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Victoria Zvy.

SON 10 MESAJI

kara kaplumbağam yemek yemiyor
Beslediğim 3 kara kaplumbağam var balkonumda onlara özel alan hazırrladım topraklı, güneşten uzak , hafif gölgelik gibi çeşitli bölgeleri var. İlkbaharın gelmesi ile uyandılar tabi yemeye içmeye başladılar. Hergün öğleden sonra çeşitli sebze bazende bitkiler veriyorum. İki tanesi Tosun hemen yiyorlar birtanesi hiçbirşey yemiyor sadece su içiyor. Ilk başta uyanmadı diye düşünüyordum ancak geziyor etrafa bakıyor yemeğe bakıyor ama yemiyor. Bazen üzerine oda sıcaklığında su döküyorum hoşuna gidiyor güneşleniyor ama yemek yemeye başlamadı ne olabilir ? Diğer ikisi 2 aydır yiyor. Boyutları 15-20 cm cıvarı ağırlıkları 1-2 kilo üçü de erkek. Bu yemiyor dediğim 1 sene önce geldi diğerleri 3 4 senedir benle yaşıyor.
kırmızı yanak-göz etrafı şişmesi
Fotoğraf: 



Canlıdaki Belirtiler: bir gözünün etrafında, göz kapağında şişme

Akvaryum Kapasitesi (litre): kapasite 50 litre civarı fakat 23-24 lt kadar su var

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sadece 2 adet kırmızı yanaklı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): hazır/içme suyu

Filitrasyon: dıştan filtre 25 W

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: terramycine 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : sağlıklı süs akvaryumundan salyangozlar ve semender bitkisi geldi.
 doğal taşlar suda 2 gün bekletilerek eklendi. hazır alınan küçük çakıl taşları su da 3 gün bekletildi.

yaklaşık 3 haftadır 2 adet kırmızı yanaklı kaplumbağayı yukarıda özelliklerini yazdığım akvaryumda kurutulmuş karides ve balıkla besleterek yaşatıyorum. filtre sistemi günün büyük çoğunluğunda çalışıyor oluyor. evde kimse olmadığı gecelerde kapadığım oldu sadece. akvaryumu aldıktan sonra eklediğim doğal taşlar, deniz kabukları ve hazır taşları suda beklettim. hareketlilikleri gayet iyi uyku düzenlerinde de çok bi problem yok. hatta hasta olan daha hareketli, suyun dışındaki platforma ya da boruya daha fazla çıkıyor ( hastalığı sebebiyle sudan kaçıyor da olabilir).
bu sabah yemlerken birisinin gözünün etrafının renginin değişip hafif şiştiğini farkettim ve çeşitli yerlerden hali hazırda bildiğim üzere göz için olan terramycine alıp sürdüm ve kuru ortamda 10 15 dk bekletip ikinci kez sürüp beklettikten sonra geri akvaryuma bıraktım. merhem ikinci kez sürerken gözünden kısa bi kıl çıktı. hep orada mıydı ilacı sürerken mi oldu bilmiyorum. ben bunları yazarken bile gayet hareketli resimdeki gibi filtre borusuna falan çıkıyor yaramaz. fakat gözünün bu durumu beni ziyadesiyle üzüyor. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşhis ve önerilerinizi tetikte bekliyorum.


karadul
Arkadaşlar ben zaten kimseyi tehlikeye sokmayı amaçlamıyorum, beslediğim canlıyı nasıl daha uygun ve tehlikesiz bir şekilde besleyebileceğimi soruyorum sizlere. üç buçuk aydır zaten besliyorum ama yavru olayına girince iş ciddileşti.
karadul
Ona hiç merak edip bakmamıştım özellikle karnına, belirgin olarak görülen bir şey yok hatırladığım kadarıyla. ancak fener ile bakacaktım arkadaşım yavrularını ve anneyi ürkütürsün daha sonra gün ışığında bakarsın diyor, o yüzden odamda karanlıkta duruyorlar. 
karadul
İstanbul'un göbeğinde oturuyorum bırakacağım uç bir bölge yok maalesef. Bir teraryum kurmak istiyorum ama nasıl yapabileceğim hakkında bir fikrim yok..
karadul
Arkadaşlar ben ekim başında bir böcek bulmuştum bahçede aldım o bu kavanoza koydum. Eğlencesine yanımda taşıyordum ve sinek küçük örümcek falan tutup ona veriyordum hepsini öldürüyordu. Bildiğiniz avuç kadar bir tarçın kutusunda böyle beslemeye başladım her hafta bir böcek verdim sonra bir böcek onun cinsinde idi ama daha küçüktü onu herhalde sevdi dedim 15 gün yanında öldürmeden tuttu. Sonra herhalde küçük olan onu öldürecek diye merakla bekledim. Sonra ortada bir yumak kurdu diğer öldürdüğü örümceği de ona yapıştırdı. Sonra ışığa tuttuğumda yumağın içinde yumurtalar olduğunu fark ettim. Bir süre sonra yumağın içindekiler karardı bir hafta sonra da yani bu gün yumaktan bizim minikler çıktı. Tahminen 30-40 tane. İnternet'e resmini yükledim, sonra herkes karadul demeye başladı. İlk başta da kocasını öldürdü bizimki dediğimde bir arkadaş söylemişti ama önemsememiştim, şimdi korkmaya başladım. onu ve yavruları öldürmek istemiyorum beslemek istiyorum ama sanırım bir tarçın kutusundan çok daha iyisine ve güvenlisine ihtiyacım var. lütfen yardımcı olun bir yandan da korkuyorum. nasıl bir yuva kurabilirim ? resimlerini yükleyeyim.


ilk aldığımda hemen ağlarını ördü.

bu da bu günkü fotoğrafı, ortada zorda olsa görülen yumak yavruların çıktığı yer. 

Japon ve köpekbalığı

Japonlarımın arasına kazazede köpek balıkları katıldı 2 tane. Onları bir süre misafir edeceğim ancak şöyle bir problem gerçekleşti. Ben onları akvaryuma koydum, biri normal katıldı diğerinin burnunda bir kırmızılık oluştu ve sersemledi. Korkudan mı benim balıklarımdan mı, japonlarım bu kısa süreli misafirlikten çok rahatsız olurlar mı? Resim ekleyemiyorum burnu kızaran köpekbalığı için ne yapabilirim?

Sanırım burnunda ince bir çizik var o kanamış olabilir mi? Dipte küçük taşlar var ama keskin değiller nasıl olmuş olabilir?
victoria_z2012-08-12 20:27:19
Farklı Kuyruk Lepistes
hayır hiç farklı tür girmedi akvaryuma, ancak aldığım petshoptan kaynaklı olabilir söylendiği gibi, annesini kendim büyütmedim.

zaten diğer yavrularda alakalı alakasız renklerde. 
victoria_z2012-08-08 04:04:33
Farklı Kuyruk Lepistes
Küçük bi lepistes akvaryumum var. Sadece ramshorn ve lepistesler var. Başka tür koymadım hiç.

Bir dişi lepistes doğum yaptı ve tahminen 10 yavru büyüdü ancak bir tanesi çok daha hızlı büyüdü. Şu an 4 dişiyi kendisinden 3 kat büyük erkeğe rağmen kovalıyor. Ancak  işin enteresan yanı kuyruk yapısı.




İlk görünür bir şekilde renklendiğinde ufak bir çıkıntıydı, büyüdükçe uzadı. Hatta gün geçtikçe büyüyor. Şu an bile yavr denilebilecek nitelikte.kendisi en fazla 1 cm uzunluğundadır. Sizce bir terslik varmı olası bir durum mu bu ?
victoria_z2012-08-08 03:16:41
Renk değiştiren japonlar
Açıkçası kuru karides ağırlıklı besliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.