Kribensis Yavrulari Hakkinda


ancyraxÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 6
ancyraxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2016 20:27
Merhabalar,

Normalde malawi turleri beslemekteyim ancak bir arkadasimdan bir cift kribensis hediye gelmisti gecen ay, atmaya-satmaya kiyamadim, 60 lt lik bir akvaryumu sadece bu ikisine hazirladim, icini bitkilendirdim, saklanma-yuva yerleri hazirladim vs forumdan edindigim bilgilerle mevcut imkanlar dahilinde bir ortam olusturdum ve geldikten 1 hafta sonra yumurtalarini o kadar gizlenme yeri varken bir saksinin yan tarafina disinin dizdigini gördum. Yumurtalari 2-3 gun burada cok sert bir sekilde korudu, erkegi yaklastirmadi bile. Ertesi gun baktim yumurtalar kaybolmustu. Yediler sandim. (akvaryumda baska balik yok). Akvaryum bitkili ve saklanma yeri cok oldugu icin kiyi köse dip heryere bakamadim, baliklari da strese sokmamak icin kapagini acip akvaryumu da kurcalamadim, umud kesip kendi haline birakmistim derken aradan 4-5 gun gecti, disiyi hemen altinda suru halinde yavrularla yuzerken gördum. Yavrularini gezdirmeye, beslemeye ortaliga cikartiyor gunduzleri, hepsi kendine cok yakin mesafede, uzaklasan olursa hemen gidip agziyla yakaliyor, agzinda calkalayip digerlerinin yanina birakiyor. Babasi da ayni sekilde agzinda topluyor uzaklasanlari. Internette arastirma yaparken yeme ihtimallerinin olabilecegi, en azindan babanin yeme ihtimalinin oldugunu okumustum ama cok sukur 1 ay oldu yavrularina iyi bakiyorlar. Su son birkac gundur eskisi kadar uzerlerine dusmuyorlar ve yavrular da akvaryumda dagilmaya, serbest yuzmeye basladi.

Disi ile erkek arada oynasiyorlar sert bir sekilde, aile ici kavga da olabilir bilemiyorum ama okudugum paylasimlarda yeni yavru yapmaya baslayinca diger yavrulara ilgilerinin azalacagi, hatta zarar vermeye baslayacaklarini da okumustum. Annenin yumurtalarini nasil savundugunu görunce simdi bu yavrulari o yumurtalara yaklastirir mi nasil olur kestiremiyorum. O yuzden yavrulari hem guvenli olsunlar hem de diger cift rahatsiz olmasin diye ayirmayi dusunuyorum. Diger yandan asil ilgilendigim malawi turleri : demasoni, saulosi, firefish (sekerpembe), vs.

Bir akvaryumda ph i dusurmeye calisiyorum, digerinde yukseltmeye.

Sonuc olarak kribensis yavrularini yavru tankina alsam, demasoni ve diger malawi yavrulariyla bir arada nasil olur? buyuklukler 1-2 cm, 1-2 aylik yavrular, birbirlerine zarar verme ihtimalini dusuk olarak goruyorum ama sizce nasil olur? Biraz daha buyuduklerinde zaten ayiracagim. 60 lt lik akvaryumu buyutup, sadece kribensis de yapabilirim ama yakin zamanda zor. 3 aya kadar kribensis yavrulari malawi yavrulariyla sorunsuz yasar mi?

Tesekkurler ,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2016 06:26
Selamlar öncelikle yeni yavrularınız hayırlı olsun güle güle büyütün [:nazar:] [:nazar:] Yavruların aralarında fazla boy farkı yoksa kısa süreli olabilir.Düzenli yemleme yaparsanız.Bir sorun çıkmayacaktır. Ama zayıf ve güçsüz düşen kribensiz yavruları olursa ilk gözlerine kestirecekleri o olacağıda bir gercek.

Beğenenler: [T]187470,ancyrax[/T]
Teşekkür Edenler: [T]187470,ancyrax[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir