ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ancyrax
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Temmuz 2016 18:31
Son Ziyaret:
19 Şubat 2017 07:33
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melih
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Malawi

SON 5 MESAJI

Kribensis Yavrulari Hakkinda
Merhabalar,

Normalde malawi turleri beslemekteyim ancak bir arkadasimdan bir cift kribensis hediye gelmisti gecen ay, atmaya-satmaya kiyamadim, 60 lt lik bir akvaryumu sadece bu ikisine hazirladim, icini bitkilendirdim, saklanma-yuva yerleri hazirladim vs forumdan edindigim bilgilerle mevcut imkanlar dahilinde bir ortam olusturdum ve geldikten 1 hafta sonra yumurtalarini o kadar gizlenme yeri varken bir saksinin yan tarafina disinin dizdigini gördum. Yumurtalari 2-3 gun burada cok sert bir sekilde korudu, erkegi yaklastirmadi bile. Ertesi gun baktim yumurtalar kaybolmustu. Yediler sandim. (akvaryumda baska balik yok). Akvaryum bitkili ve saklanma yeri cok oldugu icin kiyi köse dip heryere bakamadim, baliklari da strese sokmamak icin kapagini acip akvaryumu da kurcalamadim, umud kesip kendi haline birakmistim derken aradan 4-5 gun gecti, disiyi hemen altinda suru halinde yavrularla yuzerken gördum. Yavrularini gezdirmeye, beslemeye ortaliga cikartiyor gunduzleri, hepsi kendine cok yakin mesafede, uzaklasan olursa hemen gidip agziyla yakaliyor, agzinda calkalayip digerlerinin yanina birakiyor. Babasi da ayni sekilde agzinda topluyor uzaklasanlari. Internette arastirma yaparken yeme ihtimallerinin olabilecegi, en azindan babanin yeme ihtimalinin oldugunu okumustum ama cok sukur 1 ay oldu yavrularina iyi bakiyorlar. Su son birkac gundur eskisi kadar uzerlerine dusmuyorlar ve yavrular da akvaryumda dagilmaya, serbest yuzmeye basladi.

Disi ile erkek arada oynasiyorlar sert bir sekilde, aile ici kavga da olabilir bilemiyorum ama okudugum paylasimlarda yeni yavru yapmaya baslayinca diger yavrulara ilgilerinin azalacagi, hatta zarar vermeye baslayacaklarini da okumustum. Annenin yumurtalarini nasil savundugunu görunce simdi bu yavrulari o yumurtalara yaklastirir mi nasil olur kestiremiyorum. O yuzden yavrulari hem guvenli olsunlar hem de diger cift rahatsiz olmasin diye ayirmayi dusunuyorum. Diger yandan asil ilgilendigim malawi turleri : demasoni, saulosi, firefish (sekerpembe), vs.

Bir akvaryumda ph i dusurmeye calisiyorum, digerinde yukseltmeye.

Sonuc olarak kribensis yavrularini yavru tankina alsam, demasoni ve diger malawi yavrulariyla bir arada nasil olur? buyuklukler 1-2 cm, 1-2 aylik yavrular, birbirlerine zarar verme ihtimalini dusuk olarak goruyorum ama sizce nasil olur? Biraz daha buyuduklerinde zaten ayiracagim. 60 lt lik akvaryumu buyutup, sadece kribensis de yapabilirim ama yakin zamanda zor. 3 aya kadar kribensis yavrulari malawi yavrulariyla sorunsuz yasar mi?

Tesekkurler ,

Saulosi Yem Diyeti Hakkinda
Arkadaslar yorumda benzer konular var, onlardan fikir aldim ama bahsettigim durumda "siz olsaniz ne yapardiniz?" sorusunun cevabi benim icin önemli. Bilgilerinizi ve önerilerinizi paylasirsaniz memnun olurum.
Kuluçka Makinası Sıkıntısı
Kesinlikle arkadasin dedigi gibi Biolife tavsiye ederim. Hem cok kaliteli urunleri var, hem de fiyati uygun. Bircok hobici ve uretici bu urunu kullaniyor. Youtubeda bir cok video var bu urun hakkinda. Sorununuzu cözecektir. (Yavruluk ve filtreleri de cok iyi ayrica)

[URL]http://www.biolifeurunleri.com/Biolife-Turbojet-Star-X6-Filtreli-Kulucka,PR-273.html [/URL]



[EDIT]ancyrax,2016-07-26 14:30:13[/EDIT]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ka4tuPzYuzY[/VID]
Saulosi Yem Diyeti Hakkinda
Merhabalar,

Arkadaslar forumdaki bilgilerden yararlanarak Saulosilerim icin asagidaki yem cesitlerinden siparis verdim. Yemler ve ögunlerin dagilimi konusunda tecrube ve bilgilerinizi paylasirsaniz memnun olurum.

Yemler :
1. Tetra Pro Vegetable,
2. Tetra Phyll,
3. Tetra Color Crisps,
4. Hikari Cichlid Excel,
5. Hikari Cichlid Gold Color,
6. Tropikal Spirulina Super Forte (36%) (40ligindan yoktu),
7. Tropikal Malawi,

NLS Thera -A ve Dainici ilerde uygun denk gelirse eklemeyi dusunuyorum, bunlari aldigim sayfada NLS ve Dainichi yoktu yoksa onlar da aklimda. Ayrica yabanci birkac forumda Hikari konusunda cok olumlu yorumlar okudum. NLS ye göre baliklarin buyumesi ve renkleri konusunda da daha memnun olduklarina dair yorumlar okudum. Protein icerigi yuksek olmasina ragmen yag orani en dusuk yem oldugundan bahsediliyor ve bu yuzden bitkisel beslenen ciklitler icin en yararli protein kaynagi olarak Hikari tavsiye ediliyor ama kullanan bilir tabiki.

[URL]http://www.cichlid-forum.com/reviews/view_product_details.php?id=27&pg=all[/URL]

Yemleri 100-250 ml lik en kucuk orjinal ambalajinda siparis ettim. Bittikten sonra faydalarina ve sonuclara ve sizin yorumlariniza göre artik hangilerine devam edilip edilmeyecegine karar veririm ancak öncelikle bitkisel beslenen ciklet turleri icin bu yemler nasildir? Siz olsaniz bu yemlerle ögun dagilimini nasil yapardiniz?

Tesekkur ederim,
[EDIT]ancyrax,2016-07-26 15:57:54[/EDIT]
Copadichromis Melas Midnight Mloto
Merhabalar,

Forumda oldukca tecrubeli ve bilgili arkadaslar oldugu icin bir ciklet turu sormak istiyorum : Bir ciklet turu ariyorum : "Copadichromis melas " (Midnight Mloto)".
Erkegi siyah renklerde olan bir ciklet turu.

Balik hakkinda verebileceginiz bilgiler nelerdir (özellikle yetistirmis olanlar) Nasil bir turdur?
Turkiye'de var midir? Nerden, nasil, hangi fiyat araliginda bulunur?

Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.