Kriza Gold


e-r-c-u-m-e-n-tÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 21
e-r-c-u-m-e-n-tÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 02:43
 Tabiki zevkler ve renkler tartışılır ama bence güzel bir balık vede nazik iyi bakım ister ve ben bu balıktan önümüzdeki altı ay içinde güzel bir koloni almak istiyorum.
Diğer tropheuslar kadar bakımı zor deyil sonuçta doğal deyil üretim balığı çeşme suyuna alışkın yani stres ve blot riski daha az güzel deyil diyen arkadaşlarada saygım sonsuz ama birde arowanaya bakmak lazım oda güzel deyil ama ben böyle fiyat görmedim.
Herkeze saglıklı balıklar bol yavrular.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 12:18
Subjektif güzellik ölçülüleri fiyatı çok belirlememekte, şuan en değerli türlerden birisi red belly dir ancak çoğu kişiye göre herhangibir güzellik yoktur(resimlerden görülen kadarıyla). Maddi değer talep ve azlık ile ilgili. Yoksa kasanga nın 150 tl k gold 'un 250 tl olduğu zamanlarıda biliyoruz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 11:25
Kriza gold'u öncelikle hangi varyant olduğu ile ele alıp daha sonra konuda fiyat analizine girerek açıkmalar yapılsaydı daha yerinde bir gelişim ve bilgilendirme olabilirdi.Konu fiyat bölümüne açılmadığı için kendimce bu konuya girmeden balık hakkında kısaca görüş belirtmek istiyorum.Kriza varyantının renk almamış sadece sarı renkte kalmış olması koloni sisteminde yaşayan Tropheusların da bu sarı renkte oluşan türleri aralarına almamalarından dolayı gölden çıkarılan ve nadir olarak bulunan Kriza gold bu yüzden değerlidir.Değeri parasal açıdan değil gölden bu şekilde bir toplanmanın zorluğunu ele aldığımızda ortaya çıkar.Şimdi akla bir soru geliyor;madem gölde bu kadar az çıkıyor peki şimdi nasıl bu kadar çoğaldılar..
Bunun cevabı da sanırım Tanganyika da yapılan havuz üretimi ile alakalı. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@qua_ButikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 254
@qua_ButikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 12:29
 
  Arkadaşlar şahsen 1 2 şey söylemek istiyorum . Kriza gold nadir bir tür olmaktan çıktı , Koloni sahibi arkadaşlar çuğaldığı ve artık alınan 3. nesil yavrular dağil , damızlık çağına geldiğinden dolayı artık piyasada bolca mevcut. Nadir veya zor ürediğinede katiyen katılmıyorum ! Sağlıklı ve güzel bakılan kolonilere sahip özenli düzenli gönül veren bir çok arkadaşımız Duboisi gibi bereketli rutin üretim periyotları çıkartıyor. 
Fiyat ve değer olgunsuna gelirsek ; Bu aralar gene 120-175 ler hortlatıldı ve konuşmaya başladı ! Ne oldu 3-4 ay önce 75 liraya ilanlar vardı , Akvaryumda bakışıyoduk yavrularla satamayıpta . Hadi 100 lira yazan ilanıda arayınca az muhabbet 60-70 tl lere alıyorduk . Biraz talep görmeye başlamasın ! hemen piyasa yükseltiliyor. Çok açık konuşcam baya yakın görüştüğüm doslarımda malesef ve malesefik aynı şeyi yapıyor . Elinde 140 tane yavrusu var ama ilana 20 - 30 çıkartıyor . Bak balık yok kardeş , az var alırlar biter ifadesi alıcıda oluşturuluyor .
     Çıkart bakalım 140 taneyi birden ilana '' Kepçe usulu 50tl den alan çıkıcakmı acaba ! '' Senelerce üretimhanecilik yaptım ben toptancılar gelirdi , balık saymadan set set akvaryum satardık ! Camına yazarlardı gazlı tahta kalemi ile 400tl - 300tl diye . Ben ticari bakarken üretici camiasında böyle bu stratejileri görmedim açıkcası ! Kapattık mekanımızı hobici olduk neler varmış görür olduk ! Diyeceğim o ki ... İlanlardaki fiyatlara sakın aldanmayın , İsteyen kızsın - isteyen rahatsız olan hata var butonuna bassın ! 2 ay kimse kriza gold almasın bakalım fiyatlara ne olucak . Denemesi bedava kendim için bunları yazmıyorum , hamdolsun kendime almayı artık zaten buraktım ama isteyeni hobici dostlarımada gerçek HOBİCİ arkadaşlara yönlendirip ucuz balık aldırıyorum . Ama bilmeyen , etmeyen , fiyatları uyanmayan (en kötüsüde ) Aidiyet hırsını istemeden de olsa içinde saplantı boyutunda oluşturan ve bu hırsa kapılan tropheus meraklısı genç arkadaşlarıda hep beraber gözetelim !  Benim gözümde kriza gold'un hakkı 3 cm 50 tl 5 cm 75 tl dir. Kimse kızmasın ama daha pahalıya almak kazıklanmaktır . 2 Ay yatın kulanınızın üstüne sabredin 2 katı balık alırsınız .
    Zaten ileri dönük şahsi düşüncem önümüzdeki 2 senelik zaman zarfında Albino kipili harbiden iyi satıcak yönündedir. Hobicilere duyurulur
Not: 2010 temmus ayından beridir kriza gold türü üretmiyorum , hele ki alıp alıp haftalık günlük imkanım olsa dahil ara marjla katiyen satmıyorum ...
 Saygılar ;   
Tropheus_tanget 2012-03-19 12:44:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 12:30
[QUOTE=Oasis]Kriza gold'u öncelikle hangi varyant olduğu ile ele alıp daha sonra konuda fiyat analizine girerek açıkmalar yapılsaydı daha yerinde bir gelişim ve bilgilendirme olabilirdi.Konu fiyat bölümüne açılmadığı için kendimce bu konuya girmeden balık hakkında kısaca görüş belirtmek istiyorum.Kriza varyantının renk almamış sadece sarı renkte kalmış olması koloni sisteminde yaşayan Tropheusların da bu sarı renkte oluşan türleri aralarına almamalarından dolayı gölden çıkarılan ve nadir olarak bulunan Kriza gold bu yüzden değerlidir.Değeri parasal açıdan değil gölden bu şekilde bir toplanmanın zorluğunu ele aldığımızda ortaya çıkar.Şimdi akla bir soru geliyor;madem gölde bu kadar az çıkıyor peki şimdi nasıl bu kadar çoğaldılar..
Bunun cevabı da sanırım Tanganyika da yapılan havuz üretimi ile alakalı. 
[/QUOTE]

Abi  balık bildiğimiz sp black varyetelerinden gayet güzel üreyen bir balık, albinolar gibi nazlı değil yalnız çok ciddi bir talep varve gölden f0 ı ithal edilemediği için bu talep karşılanmıyor yoksa eskiden 2008 lerde bukdar bi talep ve fiyat yoktu bu balıkta.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 13:24
Güzel Bir balık, Bende akvaryumumda alıp bu türü beslemeyi gerçekten çok istedim ulaşamadım, Kısmet herşeyin hayırlısı olsun, damızlıklarıda çok pahalıydı, fakat fiyat konusuna falan girmiyorum parası olan abilerimiz,dostlarımız alıp beslerler yavrularını alırlar biz hobicilerede kazandırırlar inşallah, beslemek isteyen, ve beslemek istemeyen bütün arkadaşlarımız için allahtan herşeyin en hayırlısını diliyorum, Allah herkesin, her dostumun, arkadaşımın gönlüne göre nasip etsin, saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 02:36
Arkadaşlar bundan 4 sene öncede bu balıklar vardı o zamanki değeri 200TL. maksimum 250TL. arasında seyrediyordu.Lakin o zamanlar bir red rainbow varyantları, bir kasakalewe, bir ilangi, bir ikola yine 110-120TL.den alıcı buluyordu.Peki ne olduda bu balık birden fırladı.Tamam balık diğer birçok türe göre hala nadir, şuan birçok kişinin damızlığını arayıp bulamadığı bir balık ama asıl pahalanmasının ana sebeplerinden birisini anlatayım sizlere.
 
 
Bilindiği üzere bundan 3-4 sene önce ülkemizde ithalat yapan çok az sayıda firma vardı ve bu firmların getirdikleri yada getirebildikleri türler belliydi.Neydi bunlar red rainbowda kasanga, sonra kırmızı ilangiler, kasakalewe azda olsa diğer türler ve kiriza gold.Bu dönmede kiriza gold normal değerinde.Sonra ne oldu birden ithalatçılar çoğalıverdi ve aynı anda gözlerimiz fal taşı gibi açıldı.Listelerde yok, yok.Sırasıyla sahaya red rainbow kambwimba, kantalamba, sarı tonlara yakın ilangiler, chaitikalar, lufubular girmeye başladı derken milllet acaba sırada hangi varyant var, acaba hangisi gelecek diye beklemeye, heyecanlanmaya ve avucunu ovuşturmaya başladı.Bu sırada kiriza gold bi ara unutuldu, geri planda kaldı.Uzaktan can sıkıntısından tesbih çekerek beklemeye ve  olan biteni izlemekle yetindi.Tabi süreç hızla devam ediyordu, firmalarda durmak yola devam. Hala yeni türler son hız gelmeye devam ediyor.Golden kazumba, kalambo, katoto, musanga, nkonde, namansi, muzi, kapamba vs....Tabi bu arada gelen türlerinde ülkemizdeki ticari yeri şekillenmeye başlıyor.Zamanla katoto, lufubu , chaitika, kalambo vs... gibi türler geri planda kalmaya talep görmemeye mahkum oluyor.Bu arada ne oluyor eski yıldız kriza gold hala yedek kulebesinde sakız şişirip patlatıyor, saha kenarında ısınıyor tekrar sahaya gireceği günü bekliyor.Süreç aynen devam ama bakıyorlarki gölün dibi geldi, napalım derken son moda eskinin yenisi efsaneler.Hooooooop sür sahaya saf duboisi ,ikola, kiriza, bemba derken ve artık kadro tamam.Maç bitti artık uzatmalara geçildi.Eskiden koşan takımda heycan sıfır, takım yorulmuş artık koşmuyor,tabiri caizse yürüyor.Ortada ters giden bişeyler var, başlıyor millet sağa sola kafa sallayarak düşünmeye.Bu sırada birde ne görsünler yedek kulübesinde, orada ışıl ışıl parlayan bir kiriza gold saha kenarında top sektiriyor.Hadi koçum göreyim seni diyerek biraz sırtını sıvazla hemen kurtarıcı olarak al sahaya ve golllll.Sonrasında biraz manşet yaptık mı olay tamam.Gözümüz aydın kiriza gold tekrar sahalarda ve sefer kurtarıcı rolünde ama unutulan şey karşısındaki rakip yeni yetme albinolar.Bu saatten sonra iki rakip sahada karşılıklı tek vuruş oynamaya başlıyorlar ama rakip daha genç olan, astronomik fiyatlara transfer edilmiş albinolar.Kısaca kriza goldda zamanla yenilmeye mahkum.Çok değil bu sefer bir 90 dakika değil 45 dakika yeter...
 
Umarım güncel benzetmelerle anlattıklarım daha açık ve net bir şekilde anlaşılmıştır.Kısaca benim gözümde olayın özeti budur.Bu arada şahsi görüşüm ise kiriza gold kesinlikle güzel bir balık ama bana sorarsanız benim gözümdeki ticari değeri bir yavrusunun maksimum 50TL. damızlığının ise maksimum 250TL. idir.
 
 
COBRA2012-03-20 02:45:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 10:43
[QUOTE=COBRA]Arkadaşlar bundan 4 sene öncede bu balıklar vardı o zamanki değeri 200TL. maksimum 250TL. arasında seyrediyordu.Lakin o zamanlar bir red rainbow varyantları, bir kasakalewe, bir ilangi, bir ikola yine 110-120TL.den alıcı buluyordu.Peki ne olduda bu balık birden fırladı.Tamam balık diğer birçok türe göre hala nadir, şuan birçok kişinin damızlığını arayıp bulamadığı bir balık ama asıl pahalanmasının ana sebeplerinden birisini anlatayım sizlere.
 
 
Bilindiği üzere bundan 3-4 sene önce ülkemizde ithalat yapan çok az sayıda firma vardı ve bu firmların getirdikleri yada getirebildikleri türler belliydi.Neydi bunlar red rainbowda kasanga, sonra kırmızı ilangiler, kasakalewe azda olsa diğer türler ve kiriza gold.Bu dönmede kiriza gold normal değerinde.Sonra ne oldu birden ithalatçılar çoğalıverdi ve aynı anda gözlerimiz fal taşı gibi açıldı.Listelerde yok, yok.Sırasıyla sahaya red rainbow kambwimba, kantalamba, sarı tonlara yakın ilangiler, chaitikalar, lufubular girmeye başladı derken milllet acaba sırada hangi varyant var, acaba hangisi gelecek diye beklemeye, heyecanlanmaya ve avucunu ovuşturmaya başladı.Bu sırada kiriza gold bi ara unutuldu, geri planda kaldı.Uzaktan can sıkıntısından tesbih çekerek beklemeye ve  olan biteni izlemekle yetindi.Tabi süreç hızla devam ediyordu, firmalarda durmak yola devam. Hala yeni türler son hız gelmeye devam ediyor.Golden kazumba, kalambo, katoto, musanga, nkonde, namansi, muzi, kapamba vs....Tabi bu arada gelen türlerinde ülkemizdeki ticari yeri şekillenmeye başlıyor.Zamanla katoto, lufubu , chaitika, kalambo vs... gibi türler geri planda kalmaya talep görmemeye mahkum oluyor.Bu arada ne oluyor eski yıldız kriza gold hala yedek kulebesinde sakız şişirip patlatıyor, saha kenarında ısınıyor tekrar sahaya gireceği günü bekliyor.Süreç aynen devam ama bakıyorlarki gölün dibi geldi, napalım derken son moda eskinin yenisi efsaneler.Hooooooop sür sahaya saf duboisi ,ikola, kiriza, bemba derken ve artık kadro tamam.Maç bitti artık uzatmalara geçildi.Eskiden koşan takımda heycan sıfır, takım yorulmuş artık koşmuyor,tabiri caizse yürüyor.Ortada ters giden bişeyler var, başlıyor millet sağa sola kafa sallayarak düşünmeye.Bu sırada birde ne görsünler yedek kulübesinde, orada ışıl ışıl parlayan bir kiriza gold saha kenarında top sektiriyor.Hadi koçum göreyim seni diyerek biraz sırtını sıvazla hemen kurtarıcı olarak al sahaya ve golllll.Sonrasında biraz manşet yaptık mı olay tamam.Gözümüz aydın kiriza gold tekrar sahalarda ve sefer kurtarıcı rolünde ama unutulan şey karşısındaki rakip yeni yetme albinolar.Bu saatten sonra iki rakip sahada karşılıklı tek vuruş oynamaya başlıyorlar ama rakip daha genç olan, astronomik fiyatlara transfer edilmiş albinolar.Kısaca kriza goldda zamanla yenilmeye mahkum.Çok değil bu sefer bir 90 dakika değil 45 dakika yeter...
 
Umarım güncel benzetmelerle anlattıklarım daha açık ve net bir şekilde anlaşılmıştır.Kısaca benim gözümde olayın özeti budur.Bu arada şahsi görüşüm ise kiriza gold kesinlikle güzel bir balık ama bana sorarsanız benim gözümdeki ticari değeri bir yavrusunun maksimum 50TL. damızlığının ise maksimum 250TL. idir.
 
 
[/QUOTE]


Kerem abi atladığın çok önemli unsur maddi değeri balığın yavrusunu kaça satarım olayı bemba gold alt kuytu akvaryumlarda sürünüyordu tutun bir tartışma ortamı oluşturdun bakıldı yavruları değerlenecek hoooop aranan balık oldu insanlar güzelliğine diyil cebine girecek parasına bakar bunu çok iyi biliyorsun. Çok diyil ilangi nin varyantlarını Türkiye'de bilmiyorlardı bunu öğretme çabamda işin ticari yüzünü çok iyi gördün abi ve hala dünyaca kabullenmiş bir şey yellow diye bir balık yok çok değerli Ümit tunç abi min bir sözü var tatlı su kurnazlığı  tatlı su kurnazlığı evrensel.

Geçen hafta bir akvaryumcuya gittim didiki tropheus müşterisi yavrusu hangisi para ediyor onu ver diyor bitkili tank müşterisi ise gerçek bir hobici ticari kaygı 0 diyor böyle bir düzen var.

Kerem abi hatırlar mısın tropheus ilk f0 lara başladıgımızda satılmadığı için kimse getirmezdi apc de olurdu o'da nadiren getirirdi merkez calvus, leloupi, moba üretme çabasındaydı :) Şimdi yıllar ilerledikçe şaşırmamak elde diyil. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 11:47
[QUOTE=TiTaNNiKe] [QUOTE=COBRA]Arkadaşlar bundan 4 sene öncede bu balıklar vardı o zamanki değeri 200TL. maksimum 250TL. arasında seyrediyordu.Lakin o zamanlar bir red rainbow varyantları, bir kasakalewe, bir ilangi, bir ikola yine 110-120TL.den alıcı buluyordu.Peki ne olduda bu balık birden fırladı.Tamam balık diğer birçok türe göre hala nadir, şuan birçok kişinin damızlığını arayıp bulamadığı bir balık ama asıl pahalanmasının ana sebeplerinden birisini anlatayım sizlere.
 
 
Bilindiği üzere bundan 3-4 sene önce ülkemizde ithalat yapan çok az sayıda firma vardı ve bu firmların getirdikleri yada getirebildikleri türler belliydi.Neydi bunlar red rainbowda kasanga, sonra kırmızı ilangiler, kasakalewe azda olsa diğer türler ve kiriza gold.Bu dönmede kiriza gold normal değerinde.Sonra ne oldu birden ithalatçılar çoğalıverdi ve aynı anda gözlerimiz fal taşı gibi açıldı.Listelerde yok, yok.Sırasıyla sahaya red rainbow kambwimba, kantalamba, sarı tonlara yakın ilangiler, chaitikalar, lufubular girmeye başladı derken milllet acaba sırada hangi varyant var, acaba hangisi gelecek diye beklemeye, heyecanlanmaya ve avucunu ovuşturmaya başladı.Bu sırada kiriza gold bi ara unutuldu, geri planda kaldı.Uzaktan can sıkıntısından tesbih çekerek beklemeye ve  olan biteni izlemekle yetindi.Tabi süreç hızla devam ediyordu, firmalarda durmak yola devam. Hala yeni türler son hız gelmeye devam ediyor.Golden kazumba, kalambo, katoto, musanga, nkonde, namansi, muzi, kapamba vs....Tabi bu arada gelen türlerinde ülkemizdeki ticari yeri şekillenmeye başlıyor.Zamanla katoto, lufubu , chaitika, kalambo vs... gibi türler geri planda kalmaya talep görmemeye mahkum oluyor.Bu arada ne oluyor eski yıldız kriza gold hala yedek kulebesinde sakız şişirip patlatıyor, saha kenarında ısınıyor tekrar sahaya gireceği günü bekliyor.Süreç aynen devam ama bakıyorlarki gölün dibi geldi, napalım derken son moda eskinin yenisi efsaneler.Hooooooop sür sahaya saf duboisi ,ikola, kiriza, bemba derken ve artık kadro tamam.Maç bitti artık uzatmalara geçildi.Eskiden koşan takımda heycan sıfır, takım yorulmuş artık koşmuyor,tabiri caizse yürüyor.Ortada ters giden bişeyler var, başlıyor millet sağa sola kafa sallayarak düşünmeye.Bu sırada birde ne görsünler yedek kulübesinde, orada ışıl ışıl parlayan bir kiriza gold saha kenarında top sektiriyor.Hadi koçum göreyim seni diyerek biraz sırtını sıvazla hemen kurtarıcı olarak al sahaya ve golllll.Sonrasında biraz manşet yaptık mı olay tamam.Gözümüz aydın kiriza gold tekrar sahalarda ve sefer kurtarıcı rolünde ama unutulan şey karşısındaki rakip yeni yetme albinolar.Bu saatten sonra iki rakip sahada karşılıklı tek vuruş oynamaya başlıyorlar ama rakip daha genç olan, astronomik fiyatlara transfer edilmiş albinolar.Kısaca kriza goldda zamanla yenilmeye mahkum.Çok değil bu sefer bir 90 dakika değil 45 dakika yeter...
 
Umarım güncel benzetmelerle anlattıklarım daha açık ve net bir şekilde anlaşılmıştır.Kısaca benim gözümde olayın özeti budur.Bu arada şahsi görüşüm ise kiriza gold kesinlikle güzel bir balık ama bana sorarsanız benim gözümdeki ticari değeri bir yavrusunun maksimum 50TL. damızlığının ise maksimum 250TL. idir.
 
 
[/QUOTE]


Kerem abi atladığın çok önemli unsur maddi değeri balığın yavrusunu kaça satarım olayı bemba gold alt kuytu akvaryumlarda sürünüyordu tutun bir tartışma ortamı oluşturdun bakıldı yavruları değerlenecek hoooop aranan balık oldu insanlar güzelliğine diyil cebine girecek parasına bakar bunu çok iyi biliyorsun. Çok diyil ilangi nin varyantlarını Türkiye'de bilmiyorlardı bunu öğretme çabamda işin ticari yüzünü çok iyi gördün abi ve hala dünyaca kabullenmiş bir şey yellow diye bir balık yok çok değerli Ümit tunç abi min bir sözü var tatlı su kurnazlığı  tatlı su kurnazlığı evrensel.

Geçen hafta bir akvaryumcuya gittim didiki tropheus müşterisi yavrusu hangisi para ediyor onu ver diyor bitkili tank müşterisi ise gerçek bir hobici ticari kaygı 0 diyor böyle bir düzen var.

Kerem abi hatırlar mısın tropheus ilk f0 lara başladıgımızda satılmadığı için kimse getirmezdi apc de olurdu o'da nadiren getirirdi merkez calvus, leloupi, moba üretme çabasındaydı :) Şimdi yıllar ilerledikçe şaşırmamak elde diyil. :)
[/QUOTE]

Sizlere belli oranda katılıyorum ama katılmadığım da çok fazla nokta var.Olaya farklı bir açıdan bakmak gerekiyor.''Tropheusçular'' olarak adlandırılan grup içinde bunların olmasına ben doğal olarak bakıyorum.Bende Tropheus besliyorum ama gidip dünya para verip en az yavru veren türünü seçiyorum..Peki neden?
Çünkü ticari hiç bir beklentim yok.Bir çok kişi bana bu konuda öneri ve tavsiyee bulundu Kasanga alma az yavru veriyor diye..Zamanında Frontosa Moba da besledim,Mpimbwe Brundi Kalolo beslediğim türler.Bunların yanında Leptosoma,Compressiceps Mutondwe,Nangu,Calvus türleri de mevcut durumda.He diyeceksiniz ki yavrularını satmıyor musun,haliyle satıyorum bu da doğal ama olayın farklı boyutu cebime kaç para getirdiği değil.Tropheus camiası diye adlandırıyorum yanlış anlamayın ama genel olarak bu gerçekten bu camiada buna dönüşmüş.Önceden Frontosa konu yada forumlarında bizler türlerin analizinin aydınlatılması için konu paylaşır ve forumda bunun üzerine konularımızı sürdürmeye çalışırdık.Tropheus ta ben bunu göremiyorum.Kim ne balığı var ise yayınlıyor maaşallahlardan öte gitmeyen diyaloglar gerçekleşiyor.Hal böyle olunca da görsel olarak balığın kimliği öne çıkıyor ve yeni başlayacak olanlar için albeni sağlanmaya çalışıyor.
Belki bu yazıyı okuyan bir çok Tropheusçu bana kızacak yada mesaj atacaklar ama artık yeter demenin bir yerde vakti geliyor.Yukarıda arkadaşlar belirtmiş;Tropheusu besleyen adam artık kaç para getirir diye besliyor.İş bu kadar basit.Varsın benim Kasangalarım az yavru versin umurumda değil.Onların akvaryumda o renklerini yansıtmalarını izlemenin keyfi paha biçilemez...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 12:08
http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=74692 burda fiyatlara bakın kasanga 150tl kiriza gold 250tl ha bi ara albino kitumba vardı kiriza gold gibi fiyatları vardı.

Bu arada kiriza gold olsada beslesek:).
MISTIK2012-03-20 14:09:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 00:53
[QUOTE=Oasis] [QUOTE=TiTaNNiKe] [QUOTE=COBRA]Arkadaşlar bundan 4 sene öncede bu balıklar vardı o zamanki değeri 200TL. maksimum 250TL. arasında seyrediyordu.Lakin o zamanlar bir red rainbow varyantları, bir kasakalewe, bir ilangi, bir ikola yine 110-120TL.den alıcı buluyordu.Peki ne olduda bu balık birden fırladı.Tamam balık diğer birçok türe göre hala nadir, şuan birçok kişinin damızlığını arayıp bulamadığı bir balık ama asıl pahalanmasının ana sebeplerinden birisini anlatayım sizlere.
 
 
Bilindiği üzere bundan 3-4 sene önce ülkemizde ithalat yapan çok az sayıda firma vardı ve bu firmların getirdikleri yada getirebildikleri türler belliydi.Neydi bunlar red rainbowda kasanga, sonra kırmızı ilangiler, kasakalewe azda olsa diğer türler ve kiriza gold.Bu dönmede kiriza gold normal değerinde.Sonra ne oldu birden ithalatçılar çoğalıverdi ve aynı anda gözlerimiz fal taşı gibi açıldı.Listelerde yok, yok.Sırasıyla sahaya red rainbow kambwimba, kantalamba, sarı tonlara yakın ilangiler, chaitikalar, lufubular girmeye başladı derken milllet acaba sırada hangi varyant var, acaba hangisi gelecek diye beklemeye, heyecanlanmaya ve avucunu ovuşturmaya başladı.Bu sırada kiriza gold bi ara unutuldu, geri planda kaldı.Uzaktan can sıkıntısından tesbih çekerek beklemeye ve  olan biteni izlemekle yetindi.Tabi süreç hızla devam ediyordu, firmalarda durmak yola devam. Hala yeni türler son hız gelmeye devam ediyor.Golden kazumba, kalambo, katoto, musanga, nkonde, namansi, muzi, kapamba vs....Tabi bu arada gelen türlerinde ülkemizdeki ticari yeri şekillenmeye başlıyor.Zamanla katoto, lufubu , chaitika, kalambo vs... gibi türler geri planda kalmaya talep görmemeye mahkum oluyor.Bu arada ne oluyor eski yıldız kriza gold hala yedek kulebesinde sakız şişirip patlatıyor, saha kenarında ısınıyor tekrar sahaya gireceği günü bekliyor.Süreç aynen devam ama bakıyorlarki gölün dibi geldi, napalım derken son moda eskinin yenisi efsaneler.Hooooooop sür sahaya saf duboisi ,ikola, kiriza, bemba derken ve artık kadro tamam.Maç bitti artık uzatmalara geçildi.Eskiden koşan takımda heycan sıfır, takım yorulmuş artık koşmuyor,tabiri caizse yürüyor.Ortada ters giden bişeyler var, başlıyor millet sağa sola kafa sallayarak düşünmeye.Bu sırada birde ne görsünler yedek kulübesinde, orada ışıl ışıl parlayan bir kiriza gold saha kenarında top sektiriyor.Hadi koçum göreyim seni diyerek biraz sırtını sıvazla hemen kurtarıcı olarak al sahaya ve golllll.Sonrasında biraz manşet yaptık mı olay tamam.Gözümüz aydın kiriza gold tekrar sahalarda ve sefer kurtarıcı rolünde ama unutulan şey karşısındaki rakip yeni yetme albinolar.Bu saatten sonra iki rakip sahada karşılıklı tek vuruş oynamaya başlıyorlar ama rakip daha genç olan, astronomik fiyatlara transfer edilmiş albinolar.Kısaca kriza goldda zamanla yenilmeye mahkum.Çok değil bu sefer bir 90 dakika değil 45 dakika yeter...
 
Umarım güncel benzetmelerle anlattıklarım daha açık ve net bir şekilde anlaşılmıştır.Kısaca benim gözümde olayın özeti budur.Bu arada şahsi görüşüm ise kiriza gold kesinlikle güzel bir balık ama bana sorarsanız benim gözümdeki ticari değeri bir yavrusunun maksimum 50TL. damızlığının ise maksimum 250TL. idir.
 
 
[/QUOTE]


Kerem abi atladığın çok önemli unsur maddi değeri balığın yavrusunu kaça satarım olayı bemba gold alt kuytu akvaryumlarda sürünüyordu tutun bir tartışma ortamı oluşturdun bakıldı yavruları değerlenecek hoooop aranan balık oldu insanlar güzelliğine diyil cebine girecek parasına bakar bunu çok iyi biliyorsun. Çok diyil ilangi nin varyantlarını Türkiye'de bilmiyorlardı bunu öğretme çabamda işin ticari yüzünü çok iyi gördün abi ve hala dünyaca kabullenmiş bir şey yellow diye bir balık yok çok değerli Ümit tunç abi min bir sözü var tatlı su kurnazlığı  tatlı su kurnazlığı evrensel.

Geçen hafta bir akvaryumcuya gittim didiki tropheus müşterisi yavrusu hangisi para ediyor onu ver diyor bitkili tank müşterisi ise gerçek bir hobici ticari kaygı 0 diyor böyle bir düzen var.

Kerem abi hatırlar mısın tropheus ilk f0 lara başladıgımızda satılmadığı için kimse getirmezdi apc de olurdu o'da nadiren getirirdi merkez calvus, leloupi, moba üretme çabasındaydı :) Şimdi yıllar ilerledikçe şaşırmamak elde diyil. :)
[/QUOTE]

Sizlere belli oranda katılıyorum ama katılmadığım da çok fazla nokta var.Olaya farklı bir açıdan bakmak gerekiyor.''Tropheusçular'' olarak adlandırılan grup içinde bunların olmasına ben doğal olarak bakıyorum.Bende Tropheus besliyorum ama gidip dünya para verip en az yavru veren türünü seçiyorum..Peki neden?
Çünkü ticari hiç bir beklentim yok.Bir çok kişi bana bu konuda öneri ve tavsiyee bulundu Kasanga alma az yavru veriyor diye..Zamanında Frontosa Moba da besledim,Mpimbwe Brundi Kalolo beslediğim türler.Bunların yanında Leptosoma,Compressiceps Mutondwe,Nangu,Calvus türleri de mevcut durumda.He diyeceksiniz ki yavrularını satmıyor musun,haliyle satıyorum bu da doğal ama olayın farklı boyutu cebime kaç para getirdiği değil.Tropheus camiası diye adlandırıyorum yanlış anlamayın ama genel olarak bu gerçekten bu camiada buna dönüşmüş.Önceden Frontosa konu yada forumlarında bizler türlerin analizinin aydınlatılması için konu paylaşır ve forumda bunun üzerine konularımızı sürdürmeye çalışırdık.Tropheus ta ben bunu göremiyorum.Kim ne balığı var ise yayınlıyor maaşallahlardan öte gitmeyen diyaloglar gerçekleşiyor.Hal böyle olunca da görsel olarak balığın kimliği öne çıkıyor ve yeni başlayacak olanlar için albeni sağlanmaya çalışıyor.
Belki bu yazıyı okuyan bir çok Tropheusçu bana kızacak yada mesaj atacaklar ama artık yeter demenin bir yerde vakti geliyor.Yukarıda arkadaşlar belirtmiş;Tropheusu besleyen adam artık kaç para getirir diye besliyor.İş bu kadar basit.Varsın benim Kasangalarım az yavru versin umurumda değil.Onların akvaryumda o renklerini yansıtmalarını izlemenin keyfi paha biçilemez...
[/QUOTE]
 
Recep Bey biz burda kimin ne amaçla tropheus beslediğini değil, kiriza goldda genele mal olan bir fiyat artışını irdeliyoruz.Yoksa burda kimin ne türü ne amaçla beslediği beni zerre kadar ilgilendirmiyor.Kimisi zevk için besler kimisi ticari beklintileri için besler, kimisi her ikisi içinde besler ama dönüp baktığınızda ben bunları zevk için besliyorum deyipte 3cm balığı 120TL. den ilana koymak olayın gerçek boyutunu ortaya koyar.Hadi biride çıksın desin, kardeşim ben bu balığı  zevk için besliyorum, alırken astronomik fiyatlara aldım ama ben yavrusunu aldım, zevkimide aldım alın size yavrusu 50TL. Yada bunuda geçin hadi kasanga besleyen bir kişi çıksın alın size yavrusu 10TL. desin.Var mı bunu diyen birisi?Ben 4 buçuk yıldır bu forumdayım çok şükür hiç görmedim.Ben asla bu olgudan kendimi soyutlamıyorum ama kimse bana zevkine beslediği balığın yavrusunu masrafları için 120TL.den yada bir kasanga yavrusunu 20-25 Tl den satmak zorundayım demesin.Eğer derseki bende ona derimki ne masrafmış arkadaş.Son olarak Lütfen yazdıklarımı kişisel olarak algılamayın.Sizin sayenizde laf lafı açarak genel bakış açımı dile getiriyorum.
 
Diğer yandan demişsiniz ya tropheusta tür konularına kimse girmiyor, hele bir girinde aldınız tepkileri, kurulan koalisyonları bir görün derim.Çok değil birkaç ay önce bir tanıtım konusunda balık farklı tür dedim diye o ilin üyeleri tarafından forumda linç ediliyordum.Ama sonradan duydumki bana kesinlikle farklı tür değil diyenler sonradan balığı aldığı ithalatçıyı arayıp serzenişte bulunmuş forumda rezil oldum diye.Sonuç ne COBRA Kerem EĞRİ aldığı tepkiyle kaldı.her zaman olduğu gibi.
 
Bu arada bu tarz konulardada fazla yazmak istemiyorum açıkçası.Neden derseniz nerde bu tarz bir tropheus konusuna yazsam spekülasyonlardan dolayı o balıklar birden paha biçilemez oluyor.En yakın örneği ilangidir.Geçmişte ve hali hazırda 120TL. den alınan balıklar 200-250TL.lerden hobiciler arasında el değiştirmeye başladı.Gerisini artık siz düşünün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 09:17
Kerem bey sizin o dediğiniz olayı ben yukarıda da belirttim.Tropheus konusunda uzun süren bir deneyim sahibi değilimdir ama Frontosa da sizin dediklerinizi bende yaptım forumda ve tepki almanın nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilirim ki o tepkiyi verenler şimdi benim ve benim gibi düşünenlerin sözüne geldi.Hala da yüzüme bakacak kadar pişkinler.
Burada siz,ben yazmak istemiyorum diyorsunuz ya sizde o döngünün içine girmiş oluyorsunuz o şekilde.Varsa bildiğiniz yazın ki gördüğüm kadarı ile yazıyorsunuz da..Bırakın kim ne derse desin en sonunda sizin sunduğunuz doğrulara karşı gelseler bile lafınızı esirgemeyin. 
Doğru tektir ve belirsizlik durumunda tartışarak doğruya varılır.
Fiyat konusuna gelince;Bırakın kim kaça satarsa satsın durumuna geldim ben artık.Alan ve satan memnun olduktan sonra bu bana düşmez.
Demişsiniz ki; Yada bunuda geçin hadi kasanga besleyen bir kişi çıksın alın size yavrusu 10TL. desin.Var mı bunu diyen birisi?Ben 4 buçuk yıldır bu forumdayım çok şükür hiç görmedim.
Sonucunda klavye başında bir birimizi tanıyan insanlarız.Kimin ne yaptığını göremiyoruz.Emin olun bu bahsettiğiniz şekilde de bir çok dostumuz var.
10 liradan satan kişiyi akvaryumcu veya buradan ucuza alıp pahalıya satan ticari kişiler rahat bırakmıyorlar ve balık hobiciye yine pahalıya gidiyor.Bu yüzden fiyatların düşmesine ben karşıyım.Çok değil hemen hemen daha bir ay önce benden 30 liraya 6cm lik Tropheus alan adam 15 gün sonra 65 lira adet fiyatı belirleyip buraya gözümün içine baka baka ilana koydu.Utanmadan birde ben 30 liraya verirken benimle o fiyat üzerinden pazarlığa kalkıştı.Her gün forumda dolanan bu SÖZDE HOBİCİ'ler yüzünden bende fiyatların düşmesine karşıyım.
Oasis2012-03-21 10:09:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 11:48
Recep Bey fiyatları tek kişi düşüremez ama 50-10 kişi aynı balığı düşük fiyattan ilana çıksın bakalım forum üzerinden millet pahalı balıkları alıyorlar mı?Benim anlatmak istediğim bu tarz şeyler kitlesel yapılacak hareketler, yani kitlesel olarak hepimiz hobiciyiz ama kitlesel olarak iyi bir ticaretçiyizde.Neyse ben sizin neden düşmesin dediğinizi çok iyi anlıyorum ve kararınıza kısmen katılıyorum.Bundan sonrasınada hobiciler karar versin.
 
Saygılar,selamlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 16:56
[QUOTE=Oasis] Kerem bey sizin o dediğiniz olayı ben yukarıda da belirttim.Tropheus konusunda uzun süren bir deneyim sahibi değilimdir ama Frontosa da sizin dediklerinizi bende yaptım forumda ve tepki almanın nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilirim ki o tepkiyi verenler şimdi benim ve benim gibi düşünenlerin sözüne geldi.Hala da yüzüme bakacak kadar pişkinler.
Burada siz,ben yazmak istemiyorum diyorsunuz ya sizde o döngünün içine girmiş oluyorsunuz o şekilde.Varsa bildiğiniz yazın ki gördüğüm kadarı ile yazıyorsunuz da..Bırakın kim ne derse desin en sonunda sizin sunduğunuz doğrulara karşı gelseler bile lafınızı esirgemeyin. 
Doğru tektir ve belirsizlik durumunda tartışarak doğruya varılır.
Fiyat konusuna gelince;Bırakın kim kaça satarsa satsın durumuna geldim ben artık.Alan ve satan memnun olduktan sonra bu bana düşmez.
Demişsiniz ki; Yada bunuda geçin hadi kasanga besleyen bir kişi çıksın alın size yavrusu 10TL. desin.Var mı bunu diyen birisi?Ben 4 buçuk yıldır bu forumdayım çok şükür hiç görmedim.
Sonucunda klavye başında bir birimizi tanıyan insanlarız.Kimin ne yaptığını göremiyoruz.Emin olun bu bahsettiğiniz şekilde de bir çok dostumuz var.
10 liradan satan kişiyi akvaryumcu veya buradan ucuza alıp pahalıya satan ticari kişiler rahat bırakmıyorlar ve balık hobiciye yine pahalıya gidiyor.Bu yüzden fiyatların düşmesine ben karşıyım.Çok değil hemen hemen daha bir ay önce benden 30 liraya 6cm lik Tropheus alan adam 15 gün sonra 65 lira adet fiyatı belirleyip buraya gözümün içine baka baka ilana koydu.Utanmadan birde ben 30 liraya verirken benimle o fiyat üzerinden pazarlığa kalkıştı.Her gün forumda dolanan bu SÖZDE HOBİCİ'ler yüzünden bende fiyatların düşmesine karşıyım.
[/QUOTE]

Frontoza dan soğumama neden olan sipekilasyonlar tropheusda başladı Türkiye'de moba besleme şansına erişen ilk hobiciler den biriydim ve bu balığı biliyordum çok iyi tanıyordum moba diye satılan kapamba lar kırmalar tanıtımlarda ilanlarda npımwe ler moba diye bunlara yazdığınızda çok büyük bir tepki alıyordunuz şimdi ticari olarak zayıfladı moba tanıtımı yapan kaç kişi kaldı.? :)

Balıgın düşük fiyat politikasına karşı olmanıza şaşırdım. Karşımıza 2 soru çıkıyor satış için.
1. Ticari amaç
2.Hobi amaç

2 seçenek benim uyguladığım bir seçenek oldu kasakalawe 20-25 tl iken ben öğrenciysen 8 tl pasolu öğrenciye hobici ye 10 tl bunu sistemli yaparsanız hobici ye ulaştırmak zor değil akvaryumcular kapımı çok çaldılar ama yok çektim kasakalawe fiyatlarını düşürmekte etkim çok oldu bu konuda gururluyum gerçek hobici ile ticariyi anlıyorsunuz ben bu forumda ticari mi hobi cimi çok iyi anlarım en iyi anladığım yöntem ise, forumda yazılara paylaşımlara bakarım yanıtım formunda sürekli tanıtım yapıp balıklarını şişiriyor mu satmak için 10 kişi yanınına alıp balıkları pohpohlayan insanlar tehlikelidir formun amacı paylaşım yaptığımız hobi ise paylaşım yapıp 50 tanıtıma yazılacağına 20 tane bilgi isteyen hastalık yaşayana yazılmalı hobi arasında balık şişirmesi benim gözümde hobi dışıdır.

Kiriza gold şuanda farkındasınızdır ama balığın değerini artırıyoruz :) halbuki  balığın Avrupa talebi düşüyor ama ülkemizde hat saflara ulaşıyor bir anda çıktı bir anda düşecek bir balık.

Kerem ( COBRA ) abi ile zaman zaman sohbet eder konu tartışırız onun evrensel takipçiliğine hayranım bir çok site gezer ti yolar verir ama hiç uygulamaz bir örnek veriyim en son görüştüğümüzde tropheusspanya da bir yazı okudum dedi deepsea balıklarını koymuşlar bemba gold o.b besleyen var bu balığı nereden nasıl bulmuşlar diye şaşkınlık içinde tartışıyorlardı dediydi  şuanda ülkemizde fiyatı epey düştü ve bu balık alt akvaryumlarda kimsenin yüzüne bakmadığı bir balıktı tartışmalar ile bu balık çok değerlenmiş olsada gerçekten güzel balık. Güzellik ön planda olsa bir çok tür var beselenecek bu balıkta sürünmezdi zamanında. ;)

TiTaNNiKe2012-03-21 22:19:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir