Kuyruk Erimesi Ve Beyaz Nokta


MamuşÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2023
Mesaj: 4
MamuşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2023 19:45
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239473/250420231910531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239473/250420231910471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239473/250420231910441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239473/250420231910401.jpg[/IMG]


Aldığımdan bu yana çok geçmedi ve çabucak hastalandı haftada 2 kez suyunu değiştirdim neyden kaynaklandı bilmiyorum . Kuyruğundaki yırtık keskin bir şeye sürtmüş olabilir çünkü akvaryumunda taşlar vardı. Hâlâ çok haraketli ,iştahı açık ancak üzerindeki pulları dökülmüş gibi ve rengi değişti kırmızı olan yerleri var . Bunun geninde olduğunu okumuştum. Sizden ricam bu benekleri ,pullarının dökülmesi , kuyruğundaki yırtık ile ne yapmam gerektiğini söylemeniz. Yakında daha büyük akvaryuma geçiricem. Hergün su değişimi ve canlı balıklarla beslemeyi düşünüyorum. Çünkü ilaç kullanımı hakkinda bilgim yok bu konuda da yardımcı olun lütfen. Ayrıca kaliteli yem önerirseniz ve ısıtıcı hakkında nelere dikkat etmem gerektiğini söylerseniz sevinirim . T-T

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8632
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2023 20:02
Yüzgeçlerinde herhangi bir problem var gibi durmuyor aslında. Balık kolay kolay bir yere takarak yırtamaz yüzgeçlerini. Eğer bir eksilme, yırtılma varsa hastalıktır. O da bakımındaki eksikleri tamamlarsanız büyük ihtimalle kendiliğinden iyileşir.

Bu beyazlıklar yalnızca vücudunda, pul eksilmesin gibi mi oluşmuş. Yoksa yüzgeçlerinde de var mı? Eğer yüzgeçlerinde de minik, beyaz noktalar varsa beyaz benek hastalığına işarettir bu.

Şu anda ilaç gerektiren bir hastalığı varmış gibi gelmedi bana. Yalnızca acilen doğru bir akvaryuma geçmesi lazım.

Beta beslerken her şeyin tam ve balığın sağlıklı olması için aşağıdaki şartları sağladığınızdan emin olun:
-En az 25-30 civarı bir akvaryumda besleyin.
-Bir ısıtıcı olsun ve su 27 °C sıcaklıkta olsun. 50w lık bütçenize göre smart, atman, jbl, tetra markalarını tercih edebilirsiniz.
-Akıntı yapmayan ama hafif sürkilasyon sağlayan bir filtre kullanın.
-Sık sık ve düzenli bir şekilde canlı yem vermeye özen gösterin.
-Üç dört çeşit kadar kaliteli yeminiz olsun. Sera, omega one, ocean nutrition, NLS, tetra, jbl, tropical markalarının betta için ürettiği yemlerinden satın alabilirsiniz. Kuru yemleri, canlı yemi, dondurulmuş yemleri dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz.
-Akvaryumu 40 litreden büyük değilse yanında başka bir balık türü olmasın.
-Haftalık %20 civarında su değişimi yapın.
-Dekorasyonu ihmal etmeyin ve canlı bitkiler; saklanması için mağaralar, kökler kullanın.
-Blackwater akvaryum kurmaya çalışın. Herhangi bir vitaminden daha faydalıdır.

Beğenenler: [T]239473,Mamuş[/T]
Teşekkür Edenler: [T]239473,Mamuş[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akvarist TVÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2023
İl: Agri
Mesaj: 77
Akvarist TVÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2023 20:17
Beyza hanım bence arkadaşın çok büyük bir akvaryum imkanı yok onun için çok detaya girmeden sadece önemli şeylere değinelim 1. balık büyük akvaryuma geçmeli çünkü fanusta balık beslenmez ve beslenen balıklar kısa sürede ölür.
2.akvaryuma ısıtıcı takın çünkü ısı sabit olmazsa beyaz benek sık görülür ancak betada filtre çok önemli değil cünkü bu balık zaten gölet balığı ve durgun suyu sever ancak filtre olması daha iyi.
3.en az dört farklı yem ile besleyin ve bu yemleri kaliteli seçin,kaliteli yem olarak Beyza hanımın yazdıklarından ve kaliteli tetra markalı yemlerden kullanabilirsiniz ayrıca red mico diye bir yem var balığınızı daha renkli ve cıvıl cıvıl yapar onuda kullanabilirsiniz.

Şimdi gelelim balığınızın hastalığına, eyer beyaz benek ise işimiz yaş bu hastalığı ısıtıcı olmadan çözmek imkansız gibi birşey bu yüzden olabildiğince çabuk büyük akvaryuma geçin.eyer balığın yüzgeçlerinde erime ve yüzgeci kısma varsa buda beyaz benek yada onun gibi bir hastalıktan kaynaklanıyordur ancak başka bir hastalığa benzetemedim.yani anlayacağınız tüm bu sorunlarınız ısıtcınız olmaması ve akvaryumunuz kücüklüğünden kaynaklanıyor.

Ve sizden son birşey rica edicem,birdaha fanusta balık beslemeyin zamanında bende bilinçsizce besliyordum (deneyimsizken)ancak sık sık öldüğü için balık değiştiriyordum sonra işin aslını öğrendim ve şimdi dolu dolu yavru alıyorum ve çoğunuda büyütüyorum.sizede önerim sizde balıkları dikkatli besleyip önerilenlere harfiyen uyun va bakamayacağınız balığı almayın.

Beğenenler: [T]239473,Mamuş[/T]
Teşekkür Edenler: [T]239473,Mamuş[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MamuşÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2023
Mesaj: 4
MamuşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2023 20:41
Teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım .

Maalesef kuyruğunda bi yırtık var o konuda ne yapmalıyım? Isıtıcı ve büyük akvaryum , canlı yemler ve kaliteli yemler işe yarar mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8632
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2023 21:34
Rica ederim.
Hızlı bir şekilde ilerleyen kuyruk erimesi hastalığı yoktur muhtemelen. Bu sebeple özellikle su değerlerinin kalitesi yükselince herhangi bir sorunu kalmaz inşallah.


[QUOTE=Akvarist TV]Beyza hanım bence arkadaşın çok büyük bir akvaryum imkanı yok onun için çok detaya girmeden sadece önemli şeylere değinelim[/QUOTE] O halde, yalnızca sağlığının bozulmamasını amaçlarsak büyük olmasına gerek olmayan mika kap benzeri bir yere geçmesi yeterli olur. Isıtıcı, iki üç günde bir su değişimi, blackwater su, canlı yem ile üretici mantığında balığı sağlıklı tutmak mümkün.
Normalde bir beta akvaryumundaysa filtre olmasa da olacak bir ekipman değildir ama. Durgun suyu sevmesi filtrenin olmamasını değil, akıntı yapan bir filtrenin olmamasını gerektirir. Filtre olmadığı taktirde azot döngüsünü yürütecek bakteriler fazla oluşamaz. Ve bu beta için en zararlı şeye yani su değerlerinin bozulmasına neden olur. [EDIT]BeyzPl,2023-04-25 21:51:07[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]239473,Mamuş[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MamuşÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2023
Mesaj: 4
MamuşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2023 00:34
Canlı yem için öneriniz var mı? Tam olarak canlı yemi nasıl vermeliyim , Ne yapmalıyım çok anlamadım ..Ve [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239473/260420230036001.jpg[/IMG]
Bu yemi alınacak kadar iyi mi ? Umarım çok rahatsız etmedim ama balığım ölsün istemiyorum çabucak çözmek istiyorum sorunu. Bunun yanında canlı yem kullansam yeterli olur mu ? Canlı yem alabileceğim güvenilir bir marka ya da site söyler mısınız?[EDIT]Mamuş,2023-04-26 00:38:29[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8632
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2023 09:54
Şimdilik artemia almanızı öneririm. Ufak boyutlu tuzlu su karidesidir artemia. Akvaryumcularda yumurtası satılır. Uygun ortama yumurtaları koyunca belli bir süre sonra yavru karidesler çıkar. O haliyle balığa verilir.
Süngerler artemia çıkartma hakkında birkaç video izleyin, kolay bir yöntem. Yemi alacağınız sitede, yorumları iyi olan bir yumurtayı alabilirsiniz. Yalnız kabuksuz artemia yumurtası da vardır, o farklı bir malzeme.
Uzun vadede değil de şu anda balığın sağlığına daha etkili olacak şeyleri tamamlayınca farklı canlı yemlere de geçebilirsiniz. Artemianın artısı pratik olması ve kolay temin edilebilmesi. Su piresi, grindal kurt gibi diğer seçenekleri satan bir yer yok. Onları hobicilerden bulabilirsiniz. Ve aldığınızda artemia gibi yumurta değil üreyecek bireyler alacağınız için üremelerini beklemeniz gerekecek.

Bu yem iyidir. Ama gramajı düşük paketlerinden almanız daha mantıklı olur. Örneğin aynı yemin 50 ml si 40 lira civarı. Daha küçük paketi de varsa onu alabilirsiniz. Betaya çok yem gitmez, alınca uzun süre kullanırsınız.
Yem olarak örneğin omega one betta flakes, bu fotoğraftaki yem, tetra betta granules ve artemia yumurtası alabilirsiniz.
Site olarak akvaryem.com güzel bir site, orayı kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir