ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Akvarist TV
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
32
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2023 01:32
Son Ziyaret:
20 Ocak 2024 17:14
Toplam Mesaj:
77 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir yazıcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Agri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir yazıcı

SON 10 MESAJI

Doğum
Lepistes el ile doğurtulmaz ama patlayacak gibi olduysa önce yavruluğa alın sonrada doğurmadıysa fotoğraf atın,doğurma süresini size tahmini olarak söylerim tabi akvaryumda bitki vesaire yoksa eyer varsa birşey yapmanıza gerek yok,size sadece yavruların doğumunu izleyip zevk almak kalıyor.
Akvaryum İçerik Tavsiyesi
Orhan bey 100 karides sizce fazla değilmi ?kabul emberTetra ilə çok iyi geçinirler ama bildiğim kadarıyla sağlıklı beslemek için karides başına 1 litre düsüyor,hem ayrıca saklanma yeri varsa neon varkende kolayca yavrulayabilirler.Ki gördüğüm üzere var.
Akvaryum İçerik Tavsiyesi
Öncelikle maşallah akvaryum unuz çok güzel olmuş.




1)akvaryumumuzda çok fazla balık var ve daha fazla eklememenizi öneririm belki 1_2 tane ekleyebiliriniz ama öbür türlü bu balıklarınızın sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir.




2)Moss Bitkisi hakkında çok birşey bilmiyorum ama muhtmelen akvaryumda büyürler.




3)bitkiler 8_10 saat ışık alsa yeterli olur (uyarı!! bitkiler 12 saatten fazla ışık alırsa ciddi yosun sıkıntınız olur).



4)hayır karidesler dibe düşen yemleri,yosunları ve vatozlarla çöpčüleri yedikleri tablet dip yemlerini afiyetle yiyeceklerdir.
Balık Önerisi
Bence en iyi seçenek medaka balığı hem bakımı kolay hemde ne ısıtıcı nede filtre istiyor,hatta buzun altında bile yaşayabiliyor ve küçük bir balık.Yavru bakımından isterseniz kolayca üretebilirsiniz fakat istemezseniz onlar zaten yavrularını hızlıca İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Renkli Tetra Cüce Guramimin Kuyruğuna Saldırıyor
Öncelikle hayırlı hobiler dilerim ve konuya geçerim:trans genetik tetrayla cüce guramiye öyle kolay kolay saldırmaz çünkü gurami güçlü bir balıktır ve aynı zamanda zeki bir avcıdır trans genetik isə daha çok kendinden güçsüz balıklara saldırır ve bunuda hastalarken yapar yani muhtemelen guraminiz zaten hastadır ve güçsüz düşünce trans genetiğin gazabına uğramıştır.Ben daha önceden ikisini bir arada baktım ama aralarında hiçbir sorun yaşanmadı.hatta guramiler yavru bile yaptı.

Bize guraminizin fotoğraflarını atarsanız belki hastalığı anlayabiliriz.Ama bence eyer lepisteslerinizi yavrulukta üretmeyi düşünmüyorsanız bu balıkların ikisinide lepisteslerinizle bakmayın çünkü bu balıkların ikiside avcıdır ve lepistes yavrularını yaşatmayacaklardır özelliklende cüce gurami ortada yavrulardan eser bırakmaz.Onun dışında trans genetik ve lepistes anaçları baya iyi anlaşırlar ve aralarında birşey olmaz.

Size verdiğim bilgilerle yardımcı olmak istedim,bu bilgilere göre kararınızı verebilirsiniz ve inşallah sıkıntılarınızı giderirsiniz tekrardan hayırlı hobiler.

.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238288/260920232245171.jpg[/IMG][EDIT]Akvarist TV,2023-09-26 22:45:20[/EDIT]
2.5 Litre Fanusta Beta Bakılırmı
Yaşar ama kısa yaşar.
Betta Balığımında Şişlik Ve Sarılık
Bence dış parazit ve kabız olmuş çünkü üzerindeki sarı lekeler aynı dış parazite benziyor, ilerlemeden durdurmanız lazım.Kabızın çözmünü ise siz zaten halletmişsiniz aynen böyle bezelye vermeye devam ederseniz kabız sorunu geçecektir.dış parazite ise tuz tedavis uygulayın ve ilk dediğim gibi metilen mavisi sürüp peçete yada sünger gibi birşey yardımıyla temizleyin internette detaylı vidyoları var.Allah kolaylık versin.

Ayrıca en az 3 tür bir yem bulundurmaya dikkat edin.
Filtresiz Akvaryum Olurmu?
Size şöyle anlatayım benim 60 litrelik içinde 4 kılıçkuyruk, 3 trans gentik tetra,1 camkedi,1 papatya pirinç balığı ve 5 adet mavi Melek karides bulunan bir akvaryumum var ve 10 adet iri eloadiam var ve ben güçlü bir iç filtre kullanıyorum ve o filtre bana anca yetiyor,artık gerisini siz düşünün.

Uzun lafın kısası iyi bir bitki kültürünüz olmadan filtresiz akvaryum bir faciya olacaktır ancak filtresiz ve ısıtıcısız yapılan başarılı akvaryumlar var ancak okadar bitki için bir filtreden daha fazla ödersiniz o nedenlen en iyisi bir filtre almak ama tabi size kalmış.
Betta Balığımında Şişlik Ve Sarılık
Valığınızın kafasında parazit oluşmuş olabilir

Dış parzitten ilerlememişse korkmanıza gerek yok

Gün gün parazit bölgesine metilen mavisi sürüp peçete yada sünger gibi bir şeylen temizleyin,balığınızın gün gün iyleştiğini göreceksiniz

Hastalık çok ilerlememiş gibi duruyor ilerleseydi yüzgeçlere doğru giderdi ve balıkta doku kaybı yaşanırdı

Fakat bu tarz hastalıklar genelde su kalitesizliğinden meydana gelir,su deyişimi sıklığınız nedir?ve kafasındaki şişlik demişsiniz,ama ben kafasında çok bir anormallik göremedim aksine bana karın kısmı şişik geldi kabız olabilir.

Ayrıca araştırdım soft line beta daha çok protein ağırlıklıymış yani kabız olma ihtimalini güçlendiriyor.Kabıza en iyi çozüm bezelyedir ancak yem vermeden önce balığa bakın eyer şişse muhtemelen kabızdır deyilse o gün biraz fazla yem vermişsinizdir(bende aynısını kılıçkuyruklarımda yaşıyorum 😁😁).

Ve son olarak yemde tek çok çeşitlilik olmasını en az 3 yem olmasını öneririm bu balığın sağlığı için önemlidir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.