Laetacara dorsigera yavrulari


kribÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 26/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 403
kribÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2011 16:12
Merhaba,

3 hafta once aldigim Laetacara dorsigera ciftim gecen hafta yumurtlamisti. Ilk seferleri ve yeni bir cift, su an yaklasik 10 tane yavruyu akvaryumda geziniriyorlar.

Bu kadar iyi anne baba olmalarini beklemiyordum, aralarinda hicbir sorun cikmadi ve ilk sefer olmasina ragmen az da olsa yavruyu serbest yuzecek boya getirebildiler. Akvaryumda 4 otocinclus, 5 C. sterbai, 1 neon (4 yil onceki 6li gruptan son kalan), 1 borneo vatoz (o da baya eskiden kalma) bir ramrezi, birsuru karides ve nerite salyangozlar var. Sanirim net hacim 80-90 lt civari (85x35x35) bitkili bir akvaryumdalar.

Genel olarak bu tur baliklarin (cuce cichlidlerin) uretimini biliyorum, ama ozellikle bu tur hakkinda bilgisi olanlar deneyimlerini paylasirsa sevinirim. Biraz hazirliksiz yakalndim yani artemia mikrokurt vs veremeyecegim o yuzden pek bir beklentim yok ama gene de bazen oturmus akvaryumlarda yavrular kendini kurtarabiliyor. (isin kotusu 10 gun once akvaryumu bastan kurup kumun da cogunu degistirdim ve mosslari attim :(

Fotograf eklemeyi de becerebilirsem birazdan resimleri gorebilirsiniz.







Ilk resimdeki erkek, ikinci yavrularin uzerinde nobette bekleyen anne, sonuncuda da yavrulari izleyen anne ve baba birlikte. Fotograflarin kalitesizligi icin kusura bakmayin.




krib2011-08-28 16:52:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzumakiNarutoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Hatay
Mesaj: 1905
UzumakiNarutoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2011 16:20
Tebrik ederim çok sevdiğim türlerden birini üretmeyi başarmışsınız. Hiç tecrübem yok ama bence o karmada yavruların hayatta kalması zor neon ve ramirezi iyi avcılardır. Diğer cüce cichlidlerden çokta farklı olduğunu düşünmüyorum üretimiyle ilgili detayların. Bir aksilik olmazsa bir süre sonra benimde 1 çift dorsigeram olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kribÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 26/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 403
kribÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2011 16:56
[QUOTE=Amazônia]Tebrik ederim çok sevdiğim türlerden birini üretmeyi başarmışsınız. Hiç tecrübem yok ama bence o karmada yavruların hayatta kalması zor neon ve ramirezi iyi avcılardır. Diğer cüce cichlidlerden çokta farklı olduğunu düşünmüyorum üretimiyle ilgili detayların. Bir aksilik olmazsa bir süre sonra benimde 1 çift dorsigeram olacak.
[/QUOTE]

Baliklari uretme dusuncesiyle almadigim icin akvaryum pek musait degil, haklisiniz. Gene de cok ufak bir ihtimal bir iki yavru kurtulabilir diye dusunuyorum, bu sefer olmasa da belki ikincide. Neon tek basina ve o kadar yasli ki pek eski avciligi kalmadi. Ramirezi de anne babadan baya korkuyor, ama gene de dedigim gibi birsey beklemiyorum. Zaten ilk yumurtlamalari, 200e yakin yumurtadan 10 tanesi ancak bu asamaya geldi.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir