Lepistes Akvaryumu


thunderwolfÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2014
Mesaj: 27
thunderwolfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2015 22:32
Merhabalar öncelikle.
Ben lise öğrencisiyim. 50litrelik canli doguran akvaryumu almak istiyorum yaşimdan ve imkanlarimdan dolayi cok buyuk yapamayabilirim. Bana bitki,kum önerilerinizi bekliyorum. Daha önce akvaryumum olmadi hiç bitkilere gübre vb gerekirmi yazarsaniz sevinirim. Birde akvaryumdaiki azot dongusu vb olusturmak icin ne yapmam gerekir kayiplar olmasini istemem. Akvaryumu boş çaliştirip yem atin bir hafta diye okumuştum biyerde ama bi sormak istedim. Hertürlü tavsiyenizi bekliyorum bu hobide yeni oldugum icin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2015 22:42
En yakın alvaryumcuyu ziyaret edin bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thunderwolfÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2014
Mesaj: 27
thunderwolfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2015 00:08
Akvaryumcular genelde kendi çıkarlarını düşundukleri icin pek guvenmiyorum buradaki hobiyle ugrasan insanlardan daha iyi yardim alacagimi dusunuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2015 13:05
[QUOTE=thunderwolf]Akvaryumcular genelde kendi çıkarlarını düşundukleri icin pek guvenmiyorum buradaki hobiyle ugrasan insanlardan daha iyi yardim alacagimi dusunuyorum. [/QUOTE]

bu konuda hem fikirim seninle oldugun bölgede arastır buyuk ihtimalle bir üretim haneci vardır gidip detaylı bilgi ve uygun fiyata istediklerini alma sansın vardır petshop cularımız bu şekilde ilerledikce petshoplardan alımları kesmeliyiz arkadaşlar ben 3 liraya verdiğim fullred lepistesi 29 liraya görünce adama birdaha balık vermedim tamam dükkan kirası vs de bunları tek bir balıkdan kazanma cabası olmamalı buradanda ne kadar ögrenmeye calıssanda birçok bilgi olucakdır ve kafan karısacakdır bunuda şu şekilde yapmanı tavsiye ederim umut günay isimli bir arkadaşdı yanlış hatırlamıyorsam onun gibi canlıdoguranlar la ilgili konu açmış arkadaşların paylaşımlarına bak bilgisi sana mantıklı gelen kişiye özel mesaj at ve o kişiden yardım iste temiz olsun işin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkviristÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2014
İl: Izmir
Mesaj: 499
AkviristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2015 13:28
Öncelikle aşağıda belirttiklerimden başka sorun varsa yaz cevaplayayyım

(*) Bitki olarak çok masrafa girmek istemiyorsan en iyisi eledoa alacağın 5 kök eledoa 2 ayda tüm akvaryumu kaplar. Ayrıca ucuz ve kolay üretilebilir (Budama yolu ile üretilir). Balıklardan alacağı CO2 ona yeter böylece 300 TL masraflı CO2 işinden de kurtulmuş olursun. Gübre olarak da balık dışkısı yetecektir ama fark ettiysen hepsinden yetecektir dedim. CO2 olsa iyi bir gübreleme olsa bitki 3-4 kat hızlı büyür ama CO2 ve gübre en az 400 TL'ye mal olur. Tek tür bitki beslemek istemiyorsan eledoa bitkisinden bir tık zor olan tilki kuyruğu, çam (Dikkat et çam bitkisinin doğadan toplananları çabuk çürür yani bilmediğin yerden alma) , su mercimeği (Nilüfer gibi su mercimeği de yüzey bitkisidir) olabilir. Bu bitkiler eledoa kadar olmasa da hızlı büyür.

Eledoa:
[IMG]http://www.akvaryumda.com/wp-content/uploads/2013/09/Eledoa-Egeria-Densa-8.jpg[/IMG]

Tilki kuyruğu:
[IMG]http://www.canlipetshop.com/images/tilki-kuyrugu-demersum-ceratophyllum-demersum-1[1].jpg[/IMG]

Çam:
[IMG]http://www.akvaryumda.com/wp-content/uploads/2013/09/%C3%87%C4%B1nar-Hygrophila-Difformis-5.jpg[/IMG]

Su Mercimeği:
[IMG]http://www.canlipetshop.com/images/lemna.jpg[/IMG]

(*) Her bitkili akvaryum için ışık gerekir. Yani ikinci konu ışık olacak. 50 Lİtre akvaryuma [B]en az[/B] 25 v florasan lazım olacak bitkilerin sağlığı için. (LED de olur ama çok pahalı)

(*) Kum olarak çok iyi kumlar var ama 10 Litresi 135 TL [:(] . En iyisi siyah hagen kum olur senin için kilosu 5 TL. Miktarını söyleyebilmem için akvaryumun ölçüleri lazım. Şunu söyleyeyim en az zeminde [B]3-4 cm[/B] kum olmalı.

Hagen Siyah kum:
[IMG]http://www.canlipetshop.com/images/l1010628.jpg[/IMG] (Böyle parlamıyorsa sahtedir alma.)

(*) Ekipman olarak Suyu saatte üç kez devir daim edecek bir iç filtre ve 100 v bir ısıtıcı alman gerek.

(*) Gelelim kuruluma. Akvaryuma kumu koy (Önce yıkaman lazım yoksa su bulanıklaşır) ısıtıcı ve filtreyi çalıştır.İçine bakteri kültürü kat. Su ısınınca (en iyisi 26 derece) bitkileri ek 2-3 gün sonra balıkları ekleyebilirsin (Balıkları eklerken bulundukları kaba akvaryumdan az az su koy ki alışşınlar yoksa ölürler dikkat et.)

Aklına takılan başka bir şey varsa sorabilirsin.[EDIT]Akvirist,2015-08-17 13:35:51[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizdeYasamVarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 32
DenizdeYasamVarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2015 16:46
İlk olarak akvaryumu al içini güzel bi su ile çalkala SAKIN KİMYASAL MADDE KULLANMA TEMİZLİKTE DETARJAN TUZ RUHU GİBİ. yarısına musluksuyu geri kalana içme suyu ve böyle 3 gün beklet beklemek istemiyorsan bütün suyu içme suyu kullan ve 6 saat beklet. bitki yetiştirmek istiyorsan bitki kumu alıcaksın o akvaryuma 5kg ideal. 1 erkek 2 dişi şeklinde başlayabilirsin lepistese.Petshopta çoğu lepistesler yerli istrsen ırk lepistes alabilirsin araştır derim alman ırkı favorim. akvaryumun için ışık ve termostatlı ve istediği ısıya gelince durabilen ısıtıcı almalısın lepistes akvaryumunda ısıtıcı şart. ışık ise renklenmelerinde büyük rol oynar gece ışığını kapatmayı unutmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir