Lepistes Et Yer Mi?


aquascapeworldÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2016
İl: Kayseri
Mesaj: 1119
aquascapeworldÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2017 18:06
Az önce lepisteslerime çok az çiğ koyun eti verdim, abartmıyorum resmen saldırdılar, ancak yukarıdaki arkadaşlarımizin yazdıklarına bakarsak patojen içeriyor. Bundan sonra ayda 2-3 kez çok az bir miktarda 1 öğün haşlanmış şekilde verebilirim. Kesinlikle 1 kere de olsa denemelisiniz ilk kez böyle yem yiyen balık gördüm [:)][:iyi:][EDIT]eyuphan,2017-09-01 18:06:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2017 21:52
Balığa doğasına uygun olmayan bir yemleme yapmamak lazım. Bakmayın bazı balıkların otçul diye geçtiğine, yosunları koparıp yerken arada böcek filan da götürüyorlar. Koyun, inek gibi koklayıp da beğenmeyip yemedikleri olmuyor.
Balığın kapış kapış yemesi verilen yemin çok iyi olduğu anlamına da gelmiyor. Şu an bizim evde baklava var ama ben çok sevdiğim halde iki dilim yiyip bıraktım. Balık da çok sevip de bol bol yerse sıkıntı yaşatmasın.
Bir de etin pişmişi ile çiği farklı sertliklerde ve içlerindeki su oranları da farklı. Sindirimleri de bu yüzden farklı oluyor. Zaten lepistes gibi kültür edilmiş balıklar kırmızı eti nerede bulmuş da nerede sindirmiş.
Pek ala bizim inek sütü içip hazımsızlık, gaz gibi sorunlar yaşamamıza benzer sorunları balıklar da kırmızı et için yaşayabilir.
Çiğ koyun etlerinde bazı solucan türevi parazitler (örneğin e. granulosus, tenya türleri) bulunabiliyor. Bunun dışında su da yağlanıyor. Su kalitesi ise et temiz olsa dahi başlı başına bir sorun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir