Lepistes Tek Başına Yaşar Mı?


JaponnnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2017
İl: Denizli
Mesaj: 8
JaponnnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2023 10:18
Merhaba ben 2 ay önce bir akvaryum kurdum. Tetra çeşitleri var içinde, iki tane canlı bitki var, kuhlilerim var. Zengin bir akvaryum çeşit açısından. Hepside baris icinde yasiyor. Geçen petshopa gittiğimde bir balık gördüm. Cinsi lepistes kuyruğu leopar desenine benzeyen çok güzel bir balık küçük bişey. Ondan 2 tane aldım, 2 tane de yine lepistes turuncu kuyruklu aldım attim akvaryuma. Turunculara birşey olmadı. Diğer 2 tane leopar desejine benzeyenlerin kuyruklarını yedi diğer balıklar. Biri o gün akşamına öldü diğerini de yemişler ama o saklanmış görmemişim. Şimdi gördüm hemen ayırdım. Kuyruğu az bişey kalmış. Mecburen kavanoza ayırdım şimdilik. Ona nasıl bir ortam sunabilirim. Tek başına kavanozda yaşar mı yada minik bi akvaryum yapsam ona tek kişilik filtresiz. Yaşama imkanı var mı? Geri koyamam çünkü. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8660
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2023 10:50
Balığın fotoğrafını yükleyin. Hangi tetra türü var? Eğer tetranın türü böyle agresif değilse balıklar yememiş, hastalık sebebi erimiştir lepisteslerin kuyruğu. Bu durumda hem lepistesi iyileştirmeniz hem de hastalığa sebep olan etken diğer balıklara da zarar vermeden düzeltmeniz lazım.

Dediğiniz şartlarda ise elbette yaşamaz, herhangi bir balık. Duruma göre ya geri koyacaksınız ya da birine vereceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JaponnnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2017
İl: Denizli
Mesaj: 8
JaponnnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2023 21:55
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201860/301020232155091.jpg[/IMG]

Transgenetik tetra var zebra var çeşit bol. Hastalıktan mi bilmiyorum ama diğer balıkların dediğim balığa saldırdıklarını gördüm. Lepistes olmasından kaynaklı olsa diğer lepistes türlerine de saldırılardı. Onlarda problem yok. Neden yaşayamaz peki şuan ayırdım iyi görünüyor. Hareketleri daha kıvrak ölmek üzere gibi değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4285
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2023 23:07
[QUOTE=Japonnn][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201860/301020232155091.jpg[/IMG]

Transgenetik tetra var zebra var çeşit bol. Hastalıktan mi bilmiyorum ama diğer balıkların dediğim balığa saldırdıklarını gördüm. Lepistes olmasından kaynaklı olsa diğer lepistes türlerine de saldırılardı. Onlarda problem yok. Neden yaşayamaz peki şuan ayırdım iyi görünüyor. Hareketleri daha kıvrak ölmek üzere gibi değil. [/QUOTE]

40++ balık saydım. Muhtemelen daha fazla. Uyumsuz türler var. Corydoras, kılıç, tetra türleri, plati, molly, zebra danio, köpekbalığı... Kuhliler saklanıyor olmalı, göremedim. Bu akvaryuma kesinlikle herhangi bir yeni balık eklemeyin. Mümkünse balıkların üçte ikisini elden çıkarın. O hacimde beslenmemesi gereken balıkları öncelikle. Dar alanda her balık saldırganlaşabilir. O kadar balığın arasına uzun kuyruklu narin bir lepistesi koymak onu cehenneme göndermek anlamına gelir.

Lepistes ancak ısıtıcı ve filtre olursa ayrı bakılabilir. Kavanozda olmaz.

Teşekkür Edenler: [T]201860,Japonnn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir