Lepistesimin Neyi Var? Yeni Üyeyim


TheBlacKnightÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10
TheBlacKnightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2017 07:08
Merhaba arkadaşlar. Ben bu siteye yeni üye oldum, onun için pek bir bilgim yok. Bir hatam olursa lütfen kızmayınız.
Bu konuyu açma sebebime gelirsek, dişi lepistesimin kuyruğundaki beyazlık beni çok tedirgin etti. Ayrıca hamile olduğundan da şüphe ediyorum. Ve turuncu bir balıpımda var canlı doğuran. Tam olarak türünün ismini hatırlayamıyorum. Ölmelerini hiç istemiyorum. Sitede yeni olduğum gibi bu hobide de yeniyim.

[URL]http://www.atlasakvaryum.com/index.php?id=371[/URL]

Dişi lepistesim için bradaki tüm hastalıklara teker teker baktım. Ama balığımdaki belirtileri pek göremedim. Yalnızca kuyruğunda bir beyazlık var ve şimdi fark ettiğim garip halleri. Resmini sizlere göstermek istiyorum.

[URL]https://i.hizliresim.com/AkMO8p.jpg[/URL]

[URL]https://i.hizliresim.com/N1BLN5.jpg[/URL]

[URL]https://i.hizliresim.com/aGQnp5.jpg[/URL]

[URL]https://i.hizliresim.com/YNLdpl.jpg[/URL]

Erkek lepistesim sürekli dişinin peşinde dolaşıyor. Tankımda iki dişi, iki erkek var. (Başka tür balıklarda mevcut.) Ama sanırım diğer dişi daha tam olarak olgunlaşmamış durumda.

Şimdi size turuncu balığımı göstermek istiyorum. Türünü bilen lütfen yazsın, dilimin ucunda ama bir türlü aklıma gelmiyor.

[URL]https://i.hizliresim.com/pW3aNJ.jpg[/URL]

Bu balığım daha bugün bu hale geldi. Hep o taşın yanına geçer ve böyle durur. Normalde hep yüzerdi, çok hareketliydi, ama bu sabah uyanınca onu böyle yakaladım. İlk başta uyuduğunu düşündüm, ama parmağımı cama yaklaştırınca hemen kaçtı. Oturdum ve seyrettim. Yine o taşın yanına geldi ve böylece durdu.

[URL]https://i.hizliresim.com/kWza8y.jpg[/URL]

Burada konum değiltirdi çünkü ben fotoğrafını çekmek için telefonu yaklaştırdığımda hemen kaçtı.

Arkadaşlar cidden resimlerden de görüldüğü gibi anlayanınız varsa, bana yardımcı olsun. Bir veya iki gün önce minik yavru balığım öldü, çok minik değildi kaçabiliyor ve suni bitkilerin arasına girip büyüklerden saklanabiliyordu. Neden öldüğünü bilmiyorum, ama çok çok üzülmüştüm. Ufacık bir bebekti gözümde. Onu çok seviyordum.
Tankımda bir çift kılıç kuyruk vardı, yavrunun ölümünden yine bir iki gün önce de erkek kılıç kuyruğum ölmüştü. Ona da çok üzülmüştüm, bu tankın köpek balığı gibiydi gözümde, çok severdim. Ama o benden sanırım biraz ürküyordu. Ne zaman yem atsam o hariç tüm balıklar çıldırır ve yemlere koşar, yüzeye çok çıkardı. Fakat o aşağıda dururdu ve diğer balıkların göremediklerini alttan yerdi. Son günlerde garipleşti ve öncelerden alttan yemesine rağmen artık yememeye başladı. Kuytu köşelerde görürdüm bazen onu. Öldüğünü görünce şoklandım. Aslında yalnızca ben değil, ailenin tüm fertleri görünce şok olduk. Kardeşlerim inanamadı. Çünkü onu bir kral gibi görürdük, çok asil ve güzeldi... Ölü bedeninde sol yüzgeç kısmı bembeyaz olmuştu ve hafif kuyruğuna uzanıyordu... Üzülüyorum. Onları böyle görmek istemiyorum.
Yine canlı doğuranlardan bir balığım -türünü tam hatırlayamıyorum.- hastalık geçirdi, onun ki çok kötüydü. Herkes güzelce yüzerken o tuhaf tuhaf hareketler edip aniden durup yere batıyordu. Diğer balıklar bazen gelip onu dürtüyor gibi oluyordu, o da kıpırdanıp başka yere garipçe yüzer aniden durur ve batardı. Karnı çok şişti, çok. İlk başta hamile olduğunu sanmıştım. Ama pulundaki tuhaflığı fark ettim. Sanki dışa dönüktü. Onu ayrı bir tanka aldım. Hemen petshoptaki abiyi aradım. Çok çaresiz olduğumu söyledim, balığımı oraya getirsem teşhisi yapsak ilacı alsam bir an önce tedaviye başlasam diye söylendim. Abi de bana "Getir ama onun için artık çok geç gibi, bu dediklerin onda varsa, sen onu yolda getirene kadar o ölmüş olur" ben abiyle konuşurken balığım gerçekten gözümün önünde ölmüştü. Abiye bunu söylediğimde, "Yapacak bir şey yok. Üzülme, kendini bu kadar yıpratma. Sen daha yenisin, hamile zannetmende normal. Geç fark etmiş olabilirsin. Kendini harap etme." Aramadan sonra göz yaşlarıma hakim olamamıştım, çünkü çok kötü can vermişti. Ve hiç bir şey yapamadan artık birinin çok geç olduğunu söyledikten sonra balığınızın gözlerinizin önünde acıyla can vermesi tarif edilemez bir duygu ve kötü bir deneyimdi benim için.

[URL]https://i.hizliresim.com/Q73PNk.jpg[/URL]

Bu fotoğrafta derisindeki garipliği görüyorsunuz. Ve gözleri bir anda yerinden çıkıp fırlayacakmış gibi.

[URL]https://i.hizliresim.com/vp2aDz.jpg[/URL]

Diğer minik tanka alışım. Üç dakikalık can çekişmelerinden sonra gözlerimin önünde ölüşü...

Bundan öncesinde de yine minik yavru bir balığım ölmüştü, erkek olduğunu düşünüyorum çünkü çok minikti. Onun neden öldüğünü bilmiyorum. Böyle minik balıklarda bunu bir hastalık kapıp kapmadığını anlamam çok zor benim için.

[URL]https://i.hizliresim.com/WQvXRY.jpg[/URL]

Bu ilk ölen balığımdı... Resmini vermek istedim, çünkü ben neden öldüğünü anlamak için çok acemiyim. Belki sizler anlarsınız diye düşündüm. Petshoptaki abiye söylediğimde "Ana tanka alışamamıştır, böyle şeyler olabilir." Demişti. Ben sizin fikrinizi de merak ediyorum.

Arkadaşlar bu da son olarak tankımın resmi:

[URL]https://i.hizliresim.com/BAQONv.jpg[/URL]

Lütfen dişi lepistesimin ne sorunu var? Ve sizce hamile midir? Hamileyse biliyorum zaman veremezsiniz ama tahminen sizce ne zamana doğurabilir? Bunları anlayabildiyseniz lütfen bana bildirin, daha fazla balıklarıma bir şey olsun istemiyorum, içim parçalanıyor...

Teşekkürler... Görüşmek üzere inşAllah. [EDIT]TheBlacKnight,2017-08-09 15:42:51[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kursunademÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 110
kursunademÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2017 22:53
Lepistesler çok hassas bende biraz acrmiydim yeni aldığım lepisteslerimi yeni tabla koyduktan sonra sadece 1 tanesi yaşadı

Beğenenler: [T]199169,TheBlacKnight[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2017 23:43
Üzüntü verici bir durum, zaten siz de çok üzülmüşsünüz. Balıklarınızda gözlemlediğiniz semptomlar ve resimlerdeki görüntüler su değerlerinizde sıkıntı olduğunu gösteriyor. Büyük ihtimal su döngünüz oturmadan fala sayıda balık eklediniz ve su değerlerinizi takip etmiyorsunuz, ki yeni başlayan hobicilerde bu akvaryuumcu da yönlendirmediği için sık sık oluyor.

İlk olarak suni bitkilerden ve dekorlardan acilen kurtulun. Bunlar suya zehrli salınım yapabilir. En az 1 gün ağzı açık bir kapta beklemiş musluk suyuyla dip çekimi yaparak % 30 su değişimi yapın, bunu 2 günde bir tekrar edin. Filtrenizi ellemeyin, temizlemeyin, imkan varsa suya nitrivec ya da benzeri bakteri kültürü ekleyip faydalı bakteri kolonilerinin oluşumunu hızlandırın.

Yem yemeyen, dipte duran balıkları gözlemleyin, bir düzelme görmediklerinizi varsa karantina tankına ayırın, hava taşı kullanarak duruma göre ilaç tedavisi başlatın. Mikofish bu tür durumlar için önerilen bir ilaç.

Akvaryumunuza canlı bitkiler eklemeyi ihmal etmeyin, bakımı kolay türler başlangıç için yeterlidir. Tilki kuyruğu, cabomba, elodea, çınar, anubias, cryptocoryn türlerinden güzel bir bitkilendirme yapılabilir. Ancak karantina tankınız yoksa ilaç tedavisini ana tankta yapmanız gerekebilir, bu durumda bitki ilavesini tedavi sonrasına bırakmak gerek.

Aşırı yemleme yapmamaya, farklı yemler kullanarak diyeti sağlıklı tutmaya devam edin, bu süreçte yeni balık eklemeyin.

Lepistesinizin kuyruğu bana doğal renklenme gibi geldi, henüz hamileliği ileri aşamada değil ama şu anda en son endişeleneceğiniz şey bu. Diğer balığınız (turuncu) oldukça sağlıksız gözüküyor.

Beğenenler: [T]199169,TheBlacKnight[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Egeyilmaz16Çevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2017
İl: Bursa
Mesaj: 172
Egeyilmaz16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2017 02:12
100%100 eminim lepistesiniz gayet sağlıklı benimkide öyle idi yavaş yavaş orası renklenir.

Balınız moli gibi geldi bana ölümü bence alışmamış suya dayanamaması ve ortama uyum salaya maması gibi bir dahakine balık ekliyeceken poşeti suyun üstüne koyun ve 30 dakika öyle poşeta kalsın balıklar ama 1 poşete en fazla 5 balık olsun sonra poşetin azını açın ağ ile balıkları alıp koyun tek tek kesinlikle akvaryumcunun suyunu dökmeyin en kısa zamanda ısıtıcı alın yaz olsada bazı zamanlar hava soğa biliyor buda kötü etkiler balıklarınızı

Lepistesleriniz ithal gibi ithal lepistes başlangıç için uygun değildir yerliler daha güçlüdür ve yerli ile aynı akvaryuma koyulmaz ithaller ben de
1 ithal var 10 litre akvaryumda 1 de yerli var 30 litre tankta 1 erkeye 2 dişi düşücek derece yapın plastik bitkileri çıkarın ışığı gece yakmayın zaten 11 12 den sonra yakmayın bence balıklar dinlensin akvaryumunuza daha fazla balık eklemeyin :)





Beğenenler: [T]199169,TheBlacKnight[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheBlacKnightÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10
TheBlacKnightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 01:45
Arkadaşlar, ben suni bitkileri çıkardım. Haftaya salı veya çarşamba gelecek olan canlı bitkilerimi alacağım. Dekor olarak iki minik odun aldım. Birde deniz kabuğu gibi bir şey var. Balıkları ana tanktan alıp 15 litrelik olan karantina tankına almak mecburiyetinde kaldım, çünkü ana tanka 10 damla Sera Bio Nitrivec damlattım. 24 saat sonra yeniden balıkları ana tanka koyacağım. Ayrıca moli turuncu balığımın rahatsız olduğunu söylemiştiniz. O karantina tankındaydı. Ve bir kaç gün boyunca onu orada beklettim, iyileştiğini görmeye başlamıştım. Yemek yiyordu. Ve davranışlsrı düzelmişti. Dediğim gibi diğer balıkları da turuncu molinin yanına aldım, almak zorundaydım. Yani şu anda tüm balıklar karantina tankında. Ana tanka 10 damla Sera Bio Nitrivec damlattıktan 3 dakika kadar sonra filitreyi çalıştırfım. Sizce sıkıntı olur mu? Ve yaptığım işlemler doğtu mu gidiyor? Bir hatam varsa lütfen çekinmeden söyler misiniz? Çünkü 24 saat sonra balıklarımı ana tanka geri yerleştireceğim... Ve tankım çok sarardı, acaba bunun sebebi Sera Bio Nitrivec midir? Geçer mi? Geçerde ne zaman geçer?

[URL]https://i.hizliresim.com/gW1YM3.jpg[/URL]
Bunlar 15 litrelik katantina tankım.
[URL]https://i.hizliresim.com/ZEyzoG.jpg[/URL]

Bunlar da ana tankın şimdi ki hali.
[URL]https://i.hizliresim.com/okMN4b.jpg[/URL]
https://i.hizliresim.com/VMJzWZ.jpg

Arkadaşlar sizce 50 litrelik ana tanka 10 damla Sera Bio Nitrivec çok mu kullanmışım? Eğer çoksa su eklemeli miyim? Üzerine içme suyu eklemeyi düşünüyordum zaten.
Lütfen cevap verebilir misin? Çünkü balıkları koymama 24 saatim kaldı. Ve eğer yanlış bir şey yapmışsam, onları koyduktan sonra ölmelerini istemiyorum. Kardeşlerim bana da çok kızarlar ve çok üzülürler. Lütfen yardımcı olun.

Görüşmek üzere inşAllah. Allah'a emanet olasınız...


[EDIT]TheBlacKnight,2017-08-16 03:59:51[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whoamiÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1982
whoamiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 03:15
Bana da su değerlerinde sıkıntı var gibi geldi ama siz zaten en iyi şekilde bilgilendirilmissiniz.
Diğer bir husus, akvaryumunuzdaki canlılar çok gibi geldi bana. Kıliçkuyruk dediniz. Kıliçkuyruk tek tür bakıldığında bile 70 litreden küçük hacimde rahat edemiyor.
Lepisteslerin de bir erkeğe çok dişi düşecek şekilde beslenmesi gerekiyor, bence bir erkeğinizden vazgeçin veya bir dişiyle takas edin.
Turuncu sonradan iyileşen balığınız balon moli. Çok sevdiğim ama üretilmemesi gerektiğini düşündüğüm bir baliktır. Çok da sevimliymiş. İyi olmasına sevindim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheBlacKnightÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10
TheBlacKnightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 03:58
Merhaba, benim şu anda dişi bir kılıç kuyruğum var, bildiğiniz gibi erkek öldü. Birde moli ama başka bir türü olan erkek var, ikisini alıp iade etsem ve onların yerine iki dişi lepistes mi alsam diye düşünüyorum. Yoksa sadece iade mi etsem? Sizin fikriniz nedir acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 10:30
Bence bir süre gözlemleyin, her şeyin yolunda olduğundan emin olmadan yeni balık eklememenizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheBlacKnightÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10
TheBlacKnightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 11:51
Peki teşekkür ederim, @ceyh
Ve sizce 50 litrelik ana tanka 10 damla Sera Bio Nitrivec çok mu? Su da hara sartılık var, ne zaman geçer sizce?

Bu da ürünün özellikleri:

Sera Nitrivec 50 ml
Sera nitrivec amonyum ve nitrit maddelerin yok edilmesini sağlayan özel bir bakteri karışımıdır. Bu mikroorganizmalar sudaki zararlı maddeleri derhal ve uzun süreli yok eder. Akvaryumun hızlı bir şekilde temizlenmesini ve balıkların hemen konulabilmesini sağlar.
Kullanma Talimatı;
Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Başlangıçta akvaryum suyu, Sera aqutan veya Sera aqumarin ile kullanma talimatına göre düzenlenir.
1 saat sonra 100 litre akvaryum suyuna 20 ml Sera nitrivec ilave edilir.
24 saat sonra balıklar yerleştirilir.
10 gün süre ile her gün, 100 litre suya 10 ml Sera nitrivec ilave edilir. Bu işleme 7. günde ölçümlerede nitrite rastlanmasa bile 10. güne kadar devam edilir.
Uyarılar;
Balıkların 2 dakikada yiyebilecekleri miktarda , küçük porsiyon halinde yemleme yapılmalıdır.
Su değiştirilmesinde, filtre temizlenmesinde 100 litre suya 10 ml Sera nitrivec ilave edilir.
Zehirlenme belirtilerinde 100 litre suya derhal 50 ml Sera Aqutan / Sera Aquamarin ve 50 ml Sera nitrivec ilave edilir.
Çocukların ve ev hayvanlarının ulaşamayacağı bir yerde muhafaza edilmelidir.

Bu da 10ml
[URL]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1guRfLpXXXXcaXFXXq6xXFXXXw/20PCS-font-b-10ml-b-font-glass-font-b-beaker-b-font-3-3-Borosilicate-Lab.jpg[/URL]

Şırıngam olmadığı için damla olarak döktüm.[EDIT]TheBlacKnight,2017-08-16 11:57:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 12:13
Kullandığım bir ürün değil açıkçası suya renk vermesi normal midir bilemiyorum. Kullanmış olan bir arkadaşın bilgi vermesi daha doğru olur.

Linkteki başlığı baştan sona okumanızı öneririm.

https://www.akvaryum.com/forum/nitrivec_kullanimi_k159784_sn1.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 12:21
10 damla nitrivec muhtemelen 1ml bile yapmaz yani çok değil az benim akvaryumum da 50 lt civarı ancak suya sarı gibi bir renk verdigi olmadi sadece damlattiginiz yere sigara dumanı gibi seffaf beyaz bir bulanıklık verir(ilk kullanımda bütün akvaryumu kaplamali bu şeffaflık dogru dozajda) o da 50 lt ye 10 damla gibi bir oranda hemen kaybolur sarı rengin sebebi bu olmamalı baska bir şey ki kullandınız ayrıca.[EDIT]math1,2017-08-16 12:28:51[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheBlacKnightÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10
TheBlacKnightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 15:21
[QUOTE=math1]10 damla nitrivec muhtemelen 1ml bile yapmaz yani çok değil az benim akvaryumum da 50 lt civarı ancak suya sarı gibi bir renk verdigi olmadi sadece damlattiginiz yere sigara dumanı gibi seffaf beyaz bir bulanıklık verir(ilk kullanımda bütün akvaryumu kaplamali bu şeffaflık dogru dozajda) o da 50 lt ye 10 damla gibi bir oranda hemen kaybolur sarı rengin sebebi bu olmamalı baska bir şey ki kullandınız ayrıca.[/QUOTE]

Sizce bu sarı rengin sebebi kullandığım ufak odun dekorlar olabilir mi? Çünkü gerçekten çok kötü duruyor, kimse memnun değil ve bana kızıyorlar. Acildn bir şeyler yapmalıyım. Bu dekorlar da çok tuzluydu.

Bir iki tankın su rengi farklarına bakar mısınız?
[URL]https://i.hizliresim.com/4MJy0q.jpg[/URL]

Bu dekorları da bir daha kullanmamak üzere sudan çıkarmak istemiyorum. Aldıktan sonrada suyla yıkamıştım aslında. Neden böyle oldu ki... Balıkları koyduktan sonra onlara xarar vermesini de istemiyorum. Sizce üzerine su eklemeli miyim? Eklesem yine aynısı mı olur? Bunların böyle bir renk vermesinden kurtulabilmek için ne yapmalıyım? Lütfen tüm sorularıma yanıt verip beni aydınlatın. Balıklarımı ana tankıma koyduğumda ölsünler istemiyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 15:52
Sarı rengin sebebi mangrove kökleridir muhtemelen ama zararlı değildir, suya yaptıkları bir salınım, zamanla azalacaktır. Önceden hazırlanmış köklerde genellikle bu oranda salınım olmaz.

Bu salınımın içerdiği tanen maddesinin balıklara faydalı olduğu da söylenir, ama renk çok rahatsız ediciyse kökleri alıp kaynatmayı ya da bir süre bir kovada suda bekletmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde rengin sebebi de netleşmiş olur.[EDIT]ceyh,2017-08-16 17:35:42[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2017 17:16
[QUOTE=TheBlacKnight]

Sizce bu sarı rengin sebebi kullandığım ufak odun dekorlar olabilir mi? Çünkü gerçekten çok kötü duruyor, kimse memnun değil ve bana kızıyorlar. Acildn bir şeyler yapmalıyım. Bu dekorlar da çok tuzluydu.

Bir iki tankın su rengi farklarına bakar mısınız?
[URL]https://i.hizliresim.com/4MJy0q.jpg[/URL]

Bu dekorları da bir daha kullanmamak üzere sudan çıkarmak istemiyorum. Aldıktan sonrada suyla yıkamıştım aslında. Neden böyle oldu ki... Balıkları koyduktan sonra onlara xarar vermesini de istemiyorum. Sizce üzerine su eklemeli miyim? Eklesem yine aynısı mı olur? Bunların böyle bir renk vermesinden kurtulabilmek için ne yapmalıyım? Lütfen tüm sorularıma yanıt verip beni aydınlatın. Balıklarımı ana tankıma koyduğumda ölsünler istemiyorum...[/QUOTE]

Evet Ceyhun Bey'in de dediği gibi sebep mangrow kökleri renkten belli zaten. Yapacaginiz sey cikarip 3 saat filan kaynatmak ardindan da 2,3 gün suda bekletmek sonra bu kadar yoğun olmayacaktır ama yine de olabilir biraz renk farkı yine ama olsun zaten o kadar doğal olsun su biraz :)

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]
+1: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir