Litre hesabı düzeltilebilirmi?


Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 00:43

Volkan Bey hala başka tür diyorsunuz? O yazı her türü kapsayan bir yazıdır.

Düşününki elinizde balıklar var. 5cm lik 10 adet. Hesaplamada da 40 litre çıkıyor diyelim. O zaman o an için 40 litre akvaryuma ihtiyacınız var. Ama ileride balıklar büyünce ne olacak dersiniz o zaman 15cm lik 10 adet hesaplarsınız bu seferde 400 litre der size. Ve her iki sorunun da yanıtını alırsınız.  

Hesaplama bölümüne türleri koymak zor değil ama bu seferde o hesap 15 cm lik sarı prensese göre, benimki 5 cm denecek.

O hesaplamadan yüzlerce kişi faydalanmıştır. İlk kez siz sordunuz ve anlamadınız. O yüzden birşeyi değiştirmeye gerek yok sanırım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 01:09

Fatih bey anlatmak istediğim bu resimdeki gibi birşey. Frontozayı seçtiyse arkadaş daha çok litre gereken bir sayı çıkacak, 150 lt için 35 balık değil. Frontoza seçtiyse ona tavsiye olarak 5 balık önermiş olacağız. aynı boy ve adetde ama sarı prenses seçtiyse 15 balık önermiş olacaksınız. Bundada, benimki 5cm o hesap 15 cmliğe göre diye kimse bişey diyemez. Üçgen tıklayınca o kutu açılıyo işde ordada türler var ( türe göre ismin altına kaydedeceğiniz ortalama hesap tartışılır bu size kalmış ki düzgün bir sonuç çıksın, yanında adet sonrada boy. Anlatmaya çalıştığım size; biraz önceki arkadaş butürlü bir hesapda en azından 150 lt de 35 frontoza besleme önerisini gelmez,, büyüyeceği son boyu hesap edip ona göre hesap yapmak zorundada kalmaz.

Refet beyin dediği gibi ''Dikkat edilmesi gereken tek şey belirtildiği gibi balıkların alabileceği en fazla boya göre hesabı yapmaktır. 35 cm olarak alırsanız yıllarca başınız gözünüz rahat eder. 10 cm olarak alırsanız bir-bir buçuk sene kadar sonra sıkıntı çekersiniz. 3 cm olarak alırsanız 1-2 ay sonra sıkıntı çekersiniz.''

Kişi ne 1-2 ay sonra sıkıntı çekecek nede 35cm lik bir balığa göre akvaryum kuracak.

Ayrıca sizin yazınızdan alıntıdır ''O hesaplamadan yüzlerce kişi faydalanmıştır. İlk kez siz sordunuz ve anlamadınız. O yüzden birşeyi değiştirmeye gerek yok sanırım.''  Herşeyin bir ilki vardır, diğerlerinden farkım balıkları sevdiğim kadar, en az sizin  bu siteyi sevdiğiniz kadar bende seviyorum ve değer veriyorum, onun içinde bişeyler yapmaya çalışıyorum bu fikirlede olsa! Gerçi pişman oldum sorduğuma soracağıma!

Saygılar.

i

volkanka2006-12-17 1:33:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 02:22
[QUOTE=fatihtastan]

Volkan Bey hala başka tür diyorsunuz? O yazı her türü kapsayan bir yazıdır.

[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2006 01:22
[QUOTE=volkanka]Buarada Refet bey sizinle bikonuda anlaşana kadar eylemlerim devam edecekdir [/QUOTE]

Volkan Bey eğer eyleminiz oturma eylemi ise neredeyse tüm site üyeleri bu eylemi yapmakta. Ben ve Refet Bey dahil. (Malum saatlerce bilgisayar başında oturuyoruz.)

Şaka bir yana, balıklarınızı almadan önce iyice araştırmalısınız. Bu sadece temel bilgi veren bir konu. Eğer arowana besleyecekseniz; derin olmayan fakat taban alanı geniş olan bir akvaryum sizin için ideal olacaktır. Eğer astronot besliyorsanız derinliği en az 60 cm olan bir akvaryum balığın sağlığı ve rahatı açısından neredeyse şarttır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir