Malawi Cichlid Tank


eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 20:33
Merhaba Arkadaşlar,

Foruma yeni üye oldum. Bir süredir takip ediyorum ve yararlı bilgiler ediniyorum veya güzel vakit geçiriyorum diyelim :) Çünkü akvaryum hobisi her zaman ilgimi çekmiştir ve son 2-3 aydır bu ilgi had safhaya ulaştı. Açıkçası akvaryum kurulumu yapmak için daha fazla dayanamayacağım. Bir süredir internet üzerinden araştırmalar yapıyorum ve belli şeyler kafamda oluştu gibi. Sizlerden bazı öneriler ve tavsiyeler alabilmeyi çok isterim.

Birkaç güne kadar bir akvaryum siparişi vereceğim. 100x50x60h boyutlarında 300 lt. hacminde bir tank düşünüyorum. Bu hacim sanırım her ciklet türü için yeterlidir. Benim yakalamak istediğim görüntü renga renk balıkların olduğu ve güzel iç tasarıma sahip bir akvaryum. Bundan dolayı bazı malawi türleri belirledim. Beğendiğim türler Sarı Prenses, Iceman, Yunus ciklit ve Kadango. Öğrendiğim kadarı ile bu türler birarada yaşayabilirler.

Birincisi bu hacimde toplam kaç ciklit balığı barındırabilirim? Bunların erkek dişi oranları nasıl olmalıdır? Kaya ve bitkilerin birarada olduğu bir tasarım düşünüyorum ama ciklit akvaryumunda bitki balıklar için çok problem olur mu? Daha doğrusu kullanmamak daha iyi mi olur yoksa kesinlikle kullanılamaz mı?

Bu sorular dışında bir de belirlediğim ciklit türleri dışında istediğim görüntüyü yakalamama yardımcı olabilecek tür önerileriniz varsa çok sevinirim. Tanganyika gölü ciklit tür önerileri de olabilir fakat yanılmıyorsam tanganyika ve malawi karması yapılamaz.

Öneri ve düşüncelerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)



ermanatli2011-09-25 20:34:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1751
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 21:12
Selamlar. Aramıza hoşgeldiniz. 
 Akvaryum seçiminiz hacim olarak çok güzel ama ben size ölçülerde hafif oynama yapmanızı öneririm. 60 cm yükseklik biraz fazla, gereksiz olur. Malawi tanklarında uzunluk ne kadar fazla olursa, akvaryum o kadar kullanışlı olur. 120*50*50 boyutlarında bir tank da 300 litreye tekabül eder ve diğer ölçülere göre daha kullanışlı olur. Tabi uzunluk açısından akvaryumu koymayı düşündüğünüz alan kısıtlıysa o ayrı, ama yer müsaitse kesinlikle dediğim ölçülerde bir akvaryum daha iyi olacaktır.
 Balık seçimine gelince; yunus, sarı prenses ve kadango türlerini besleyebilirsiniz. Iceman beslenme açısından biraz daha farklılık gösterir, otçul ağırlıklı beslenmelidir. Çok hassas değildir yem konusunda ama yunus ve Iceman aynı akvaryumda beslenecekse, iki türden birinin diyetini tam olarak uygulayamazsınız. Tanganyika olarak da, Tropheus türleri aslında tam istediğiniz balıklar. Renk ve görsellik açısından güzel, hareketli balıklar. Ama Malawi türlerine göre zorluk derecesi yüksektir, bu yüzden önce Malawi türleriyle biraz tecrübe kazanırsanız çok daha iyi olur.
 Bitki konusunda malesef Malawi türleri bize çok fazla seçme imkanı tanımıyorlar, bitki olarak koyduklarımızı kökünden söküp bize geri iade ediyorlar. Anubias bitki türlerine bir bakın, genelde Malawi türleri bu bitkilere kalın yapraklı olduklarından ve taşa bağlanarak akvaryuma koyulduğundan pek zarar veremiyorlar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, şimdiden sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hussameÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 355
hussameÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 21:19
Sarı prenses ve ice man karması çok güzel olur. Ancak akvaryuma yunus eklemenizi tavsiye etmem lakin yunuslar karma akvaryumlarda rahat edemiyorlar. Kolay strese girebilen balıklar. 
Sarı prensesin yanına bulabilirseniz paslı chiclid denilen türden de ekleyebilirsiniz(Renkleri kırmızıya yakın).

Ayrıca demasoni de eklemeniz halinde çok güzel bir karma akvaryum olacağı kanısındayım. Her bir türden 1 erkek 4 dişi şeklinde koloni yapabilirsiniz. 

Dekor olarak ise akvaryumun iki tarafına kayalık alanlar yapabilirsiniz. Bitki olarak chiclid türleri ile en uyumlu bitki Anubias varyasyonları olabilir. Ben kendi akvaryumumda Crinum thatanium  bitkisini kullanmıştım. Biraz pahalı bir bitki ancak hem nitrat emme özelliği var hem de chiclid türevi balıkları bu bitkiye pek bulaşmıyorlar.

Örnek olması açısından size bu bitki ile yapılan bir akvaryum ve çeşitli chiclid akvaryumlarını bulabileceğiniz bir link ekliyorum:

Not: Renkli bir gösteri akvaryumu olmasını istiyorsanız eğer bu türlerin erkeklerinden oluşan bir karma da yapabilirsiniz. Çünkü karma akvaryumda yavru almanız pek kolay olmayacaktır.

Sağlıklı balıklar...
  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BorodinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
BorodinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 21:24
Merhaba
Balık ve balık başına litre hesabı konusunda değişik yazılar okudum ve ortalama bir hesap yapılabilir ancak bu her balığa farklı uygulanıyor.
Sizin ilgilendiğiniz balıklar ile ilgili bu yorumlardan sizin için bir hesap yapmaya çalışacağım.
Boyu küçük olan balıklar için (yetişkin boyu 4-5 cm olanlar) balık boyunun her santimine 1 litre hesabı yapılıyor ancak bu sizin seçtiğiniz balıklar için olan hesap değil. Yani boyu 5 cm olan balıklardan 100 litrelik akvaryuma 20 tane konulabilir anlamına geliyor.
Balığın yetişkin boyu büyüdükçe gereken litre yükselmeye başlıyor. Mesela boyu 10 cm olan balık için gereken litre 10 değil 15 litre olarak hesap ediliyor. Cm başına 1,5 litre
Balığın cinsine göre bu hesap dahada büyüyor. Mesela yetişkin bir frontosa için gereken litre 80-100 litre olarak verilmektedir. Ki frontosanın maksimum geldiği boy 35 cm civarı. Yani cm başına 3 litre
İncelersiniz üç aşağı beş yukarı boyları 12 cmlerde gezen sarı prenses için 20 litre, 25 santimlere varan yunus için 60 litre gibi rakamlar değişik konularada geçiyor.
300 litre akvaryuma ne kadar balık koymak gerekir?
Yunus koyacak olursanız bu akvaryuma 5 yunus girer gibi görünüyor. 1e 4d ayarlanırsa işte akvaryum bitti.
Sarı prenses veya iceman koyarsanız 15 adet sarı prenses veya iceman girer bu hesaba göre.
Kadango nun boyu biraz daha fazla muhtemelen s. prenses veya icemandan biraz daha az kadango girer.
1e 4d şeklinde grup yaparak 5 er adet s.prenses-iceman-kadango konulabilir gibi duruyor akvaryuma ancak içine koyacağınız kum, kaya vs miktarına göre bu sayı azalacaktır. Ancak bu akvaryuma yunus kolonisi ancak tek cins olarak girebilir.

2 yıllık akvaryum ile ilgilenen ve 360 litre akvaryum sahibi biri olarak tecrübelerimde bu hesaplarla aynı şeyi söylüyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 22:20
kadir_7, hussame ve Borodin nickli arkadaşlarım sizlere değerli görüş ve önerileriniz için öncelikle teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bilgiler benim gibi bir amatör için çok iyi oldu. Bu bilgileri kesinlikle gözönünde bulunduracağım. Akvaryum uzunluğunu 120 yapmak daha kullanışlıdır muhakkak fakat yer problemim var. Eğer olmasaydı bu öneriyi kesinlikle değerlendirirdim. Tanganyika yeni başlayanlar için zor ise o zaman şimdilik hiç bulaşmayayım. Ama Tropheus çok güzel bir tür gerçekten. Anubias bitki türlerini araştıracağım. Fakat Crinum thatanium bitki türü tam istediğim desem yeridir çünkü hussame arkadaşımın paylaştığı linkteki ilk akvaryum aklımdaki tasarıma en yakın ve bence harika bir akvaryum. Ama bu kadar güzelini yapabilir miyim bilmiyorum. Yapan arkadaşın da ellerine sağlık. Buradaki bitkilerde yanılmıyorsam Crinum thatanium.
http://img512.imageshack.us/img512/565/87336277tzkddwqv1610070gh5.jpg

Paslı ciklitlere şimdi baktım güzel bir tür fakat kadango ile birbirlerine biraz benzedikleri için yunus yerine demasoni balığını düşünebilirim. Renkleri farklı ve güzel. Hareketlilik katar diye düşünüyorum.

Yavru alma konusuna gelince söylediğiniz gibi gösteri amaçlı bir akvaryum istiyorum fakat tek bir türü koloni olarak besleme ve bu türden yavru alma fikri de beni cezbetmiyor değil :) Beslenen balıklardan onlarca yavru almak tuhaf ve güzel bir duygudur diye tahmin ediyorum. Bu beni karma mı tek tür mü konusunda biraz kararsız kılıyor :)

Borodin arkadaşım balık sayısı konusunda matematiksel olarak nasıl ve ne kadar olur neye dikkat etmek gerekir çok güzel bir şekilde açıklamışsın. Söylediğin gibi akvaryum nüfusunu 12-15 civarı düşünüyorum :) Ama akvaryum içindeki malzemeleri de hesaba katmak gerekir haklısın. ilk başta damızlık veya büyük olarak almam diye düşünüyorum ama yinede 12 yi geçmesem iyi olur gibi duruyor. Bundan dolayı bütün türleri 1 erkek 2 dişi şeklinde alsam bir sorun olmaz sanırım. Sarı Prenses, Ice man, Kadango ve demasoni olarak bu şekilde alırsam toplamda 12 ediyor zaten.

Kafamda birşeyler netleştikçe iyice sabırsızlanıyorum. İstanbul'da yaşayan biri olarak yaşadığım çalıştığım yerler betondan geçilmiyor. Ne yana baksam beton. Bundan dolayı evimin bir köşesinde bu şekilde ufakta olsa doğadan bir parça olması, bir hobi bir keyif olmasının yanı sıra huzur ve dinginlik verecektir diye düşünüyorum.

Bir de son olarak birşey daha sormak istiyorum. 100x50x60h boyutlarındaki akvaryum için mobilyalı ve ışıklandırmalı olarak ve kargo dahil 500 TL gibi bir fiyat teklifi aldım. Sizce fiyat normal midir yoksa fazla mı? Vereceğiniz cevaba göre daha farklı arayışlar içine girebilirim.

İlginiz için tekrardan çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı balıklar :)





ermanatli2011-09-25 23:04:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1751
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2011 05:23
Fiyat konusu değişkenlik gösteriyor bir çok yerde. Verdiğim linkte akvaryum üreten firmaların ilanları var, buraya bakarsanız daha sağlıklı bir karar verebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BorodinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
BorodinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2011 22:05
O boyuttaki bir akvaryum için fiyat bence uygun.
Ancak mobilyalı akvaryumda kesinlikle demir profil üzerine giydirme istemelisiniz. Pek çok imalatçı daha büyük avryumlara bile profilsiz ürettiklerini ve hiçbir sorun çıkmadığını söyleyecektir. Ancak siz demir profil üzerine mobilyayı tercih edin. Neden derseniz..... Mesela ben o hataya düşüp profilsiz aldım. Ancak akvaryum hobisinde her ayrıntıyı düşünmek gerekli. Bir kaç kez su değişiminde suyu taşırdım. Su mobilya üzerine ve içine aktı. Her ne kadar mdf dir birşey olmaz deselerde sunta gibi duran bir malzeme. Su ve nem alan bu malzemenin zamanla dayanıklılığının azaldığını hayal ediyorumda. Keşke içinde bir demir profil olsaydı diyorum içim gayet rahat olurdu.
Balık çeşitleri konusunda verdiğiniz karar konusunda ise şunu söyleyebilirim. Balıkları seçerken uyumlu olmaları önemli. Malawilerde uyumu şu noktalarda gözetebilirsiniz. Agresiflik, yem alışkanlıkları, yüzme ve yem yeme derinlikleri, yaşadığı alanın kayalık yada açıklık olması.
Seçtiğiniz balıklardan üçü omnivor demasoni ise otçul besleniyor. Dolayısıyla balıkları yemlerken çok fazla etçil yem kullanmamanız gerekiyor. Ayrıca bu tür yer sahipleniyor. Birazda agresif. Tankın bir köşesinde kaya kümesi yaparsanız o bölgede toplanırlar. Tankı biraz karıştırıp kovalamaca yaşanmasına sebep olabilir. Netice bölge sahiplenen balıklar o bölgeye başka erkek yaklaştığında biraz agresifleşiyorlar.
Ancak sarı prenses ve icemanlar uysal balıklar onlarla bir sorununuz olmaz. Kadangoyu hiç beslemedim ve o konuda yorum yapamayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 23:13
Arkadaşlar tekrar merhaba,

Mobilyalı akvaryum siparişini en sonunda bu akşam itibari ile vermiş bulunmaktayım. 100x50x60(h) boyutlarında, 300 lt hacminde, Işıklandırmalı, Mdf kaplama(siyah) bir akvaryum olacak. Nasip olursa gelecek haftaiçi akvaryumuma kavuşacağım :) Borodin senin dediğin gibi demir profil üzerine mobilya olayını duymuştum ama sanırım o biraz daha maliyetli olur. O yüzden hiç bulaşmadım. Artık su değişimlerinde bu uyarını dikkate alarak daha dikkatli olmaktan başka çarem yok gibi duruyor.

Balık türlerinde aklımda kesin olarak netleşen iki balık türü var. Sarı prenses ve iceman. Özellikle iceman kuracağım akvaryumda kesinlikle olacak. 1E 2D olarak sarı prenses, 1E 3D olarak iceman düşünüyorum. Balıkları çok büyük veya damızlık almayacağımı hesaba katarak ilk başta 12-13 balık olarak düşünüyorum ama belki daha sonra da bu sayı 15 olabilir. Borodin sarı prenses ve icemanlar uysal balıklar demişsin bunların yanında oscar besleyemem sanırım :) Geçende akvaryumcuya gidip araştırdım açıkçası oscar balığına bittim desem yeridir. Ama agresif ve ciklitlere saldırgan olabiliyorlarmış sanırım. Büyük olmamak kaydı ile (3-4 cm) gibi 12 adet ciklit arasında 13. olarak bir adet oscar alsam acaba sıkıntı yaşarmıyım diye düşünüyorum. Tek olduğu zaman zarar verebilir mi?  Açıkçası görüntü olarak çok şey katacaktır ama ciklitlere zarar veriyorsa yapacak birşey yok olmasa daha iyi. Ama bu konudaki yorumlarınızı da merakla bekliyorum.

Diğer balık türleri konusunda ise hala kararsızlık yaşıyorum. Ama alternatiflerim var bunları sizinle paylaşmak istiyorum. Sarı prenses ve iceman ile uyumlu olur mu olmaz mı konusunda yorumlarınızı rica ediyorum.

Venüstüs
http://www.aquariumlife.net/profile-images/venustus-lg.jpg

Pseudotropheus Greshakei(Yaygın ismi nedir bilmiyorum)
http://www.petfishtalk.com/images/greshakei_090804b_w0480.jpg

Auratus
http://img851.imageshack.us/img851/7788/auratus.jpg

Kadango
http://img69.imageshack.us/img69/451/errlt.jpg

Kırmızı İmparator
http://img.blogcu.com/uploads/kadirhanov_268.jpg


Akvaryum kumunu ise beyaz dolomit olarak düşünüyorum. Özellikle malawi ve tanganyika akvaryumları için en ideali olduğu söyleniyor. Farklı önerileriniz olursa da değerlendirmeye alabilirim :)

Bir de fiyatlar ile alakalı bir sorum olacak. Kum, kaya, az bitki ve akvaryum donanımlarından filtre ve ısıtıcıyı da hesaba katarsak balıklar hariç bunların bana maliyeti tahminen ne kadar olur veya normali ne olur? Bu konu önemli çünkü akvaryum konusunda prof olmadığım veya çok tecrübeli olmadığım için belki yüksek fiyatlar çekilebilir. Sizlerin bu konudaki deneyimlerinizi ve fiyat tahminlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Bir akvaryumcudan filtre + ısıtıcı olarak 40+30 = 70 TL gibi bir fiyat almıştım. Ben daha fazla bekliyordum açıkçası eğer böyle ise harika :) Ama filtre olarak dış filtre demedi sanırım veya beni yanlış anladı. Aslında bu boyuttaki bir akvaryum için illa ki dış filtre gerekli midir onu da bilmiyorum.

Sonuç olarak hayırlısı ile güzel dekoru ile ve mutlu sağlıklı balıkları ile güzel bir akvaryum kurmak niyetimdeyim. Umarım hayalimdeki gibi olur ve burada fotolarını ve videolarını paylaşmak, sizlerin yorumlarını almak nasip olur.

Yorumlarınızı bekliyorum.. Herkese sağlıklı balıklar :)
ermanatli2011-10-03 23:32:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SHERQUANÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 100
SHERQUANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2011 23:55
Merhabalar. Oscar malasef olmaz bu türlerle çünkü 1 senede 25 cm olur, daha sonra 40 cm e kadar yolu var aynı şekilde Venüstüste olmaz onlarda 25 cm e kadar büyürler ve çok asabidirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OverTheRainbowÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 13
OverTheRainbowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 01:24
Merhabalar,
Ben de sizin gibi acemiyim ve 200 litrelik bi akvaryumu kurmaya çalışıyorum. Ancak son verdiğiniz şıklardaki auratus, s.prenses ve iceman'e sorun yaratır. Yorumlara ve izlediğim videolara göre tam bir haydut. Ben tek tür olarak beslemeyi düşünüyorum onu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tasoleaderÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2011
İl: Aydin
Mesaj: 105
tasoleaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 11:00
Merhabalar.Öncelikle hoşgeldin aramıza :) Ben de yaklaşık 7 aydır çiklet türleiyle ilgileniyorum.Hacmen küçük olasa da itina ile kurduğum ve titizlikle ilgilendiğim karma bir akvaryumum var :) Bendeki balıklar şunlar;
1e 5d sp
1e 1d iceman
1e 1d beyaz p
1e 2d çingene
1e 1d ahli
Balıklarımı çok küçükken almıştım.Daha renkleri bile belli değildi.Şimdi en küçüğü 5cm civarında.Küçükken alıp büyütmek çok farklı bir duygu.Yavaş yavaş gelşimlerini izlemek ve doğalarını öğrenmeye çalışmak çok güzel.Ancak karma akvaryum konusunda yaşadığım tek sıkıntı yavru almak.Bu hobiye ilk başlarken yeterli bilgim yoktu ve balıkları akvaryumcudan rastgele aldım diyebilirim.Daha sonra araştırdıkça bu balıklar hakkında bilgi sahibi oldum.Eğer baştan araştırsaydım,kesinlikle tek tür bir akvaryum kurardım.Çünkü şu anda beslemek istediğim tür tropheus ikola.Ama o da tecrübe isteyen bir balık türü.Ben de karar verdim,elimdeki balıkları tek türe indireceğim.Sadece sp türü besleyip yavru alma konusunda iyice tecrübe sahibi olduktan sonra ikola'ya geçeceğim.Akvaryumda çok tür olması,akvaryumun rengarenk olması görsel olarak çok güzel ama bir süre sonra yavru almak isteyeceğine eminim :) Kendimden biliyorum.Ben de ilk başlarda karma olsun,cıvıl cıvıl olsun,yavru almasam da olur diyordum ama canlıların doğası gereği üremeleri de gerekiyor.Sanırım bunu hiç düşünmemiştim :) sp erkeği strese girmeğe başlayınca anladım.Hatta ilk başta 11 adet balığım vardı,sonra 4d sp daha aldım :) şimdilik akvaryumdaki tek sıkıntım beyaz prensesler.Onlar biraz agresif.Önümüzdeki hafta sp hariç bütün balıklarımı kayınpederime kuracağım akvaryuma transfer edeceğim ve sadece sp besleyip yavru alma konusunda kendimi geliştirmeye çalışacağım.
Yani tek tür beslemeni tavsiye ederim.Daha sonra balıkları elden çıkarma konusunda sıkıntı yaşayabilirsin.Akvaryumcular almıyorlar.Evde beslenen balıklar,akvaryumcudaki şartlara uyum sağlamayabiliyor.Çünkü evde daha çok özeniyoruz :) Balıklar narin oluyor.Ancak hobici arkadaşlara ya da hobiye yeni başlayacak olanlara yem ya da malzeme karşılığında verebilirsin :) Forumdaki bir abimiz söyledi sakın bedava balık vermeyin diye :)
Umarım sağlıklı balıklar yetiştirirsin.Görüşmek üzere

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mavienginÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 43
mavienginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 12:43

Önerim sayıyı üç tür ve 12 ile sınırlı tutuman. (prensesler için ) Renk kombinasyonu açısından sarı. portakal ve beyezdır prensestir. Mp ve aysmen zandersem aynı rek. ikisinden birini tercih edersen daha hoş durur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eatli82Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 95
eatli82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 23:21
Verdiğiniz bilgiler için çok saolun. Yeni bir ciklit türü keşfettim. Harika bir balık. http://img.photobucket.com/albums/v702/brichardiman/Lethrinops%20red%20cap%20Itungi/Malesmall3.jpg

Sanırım bu balığın adı Red Cap İtungi. Bu balığı İstanbul'da nerede bulabilirim bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir