mavi prenses ciftlesme şartları


yağmur dorukÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2014
İl: Tokat
Mesaj: 3
yağmur dorukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 03:08
Bir mavi bir dişi mavi prensesim var fakat erkek prensesimin boyutu disiye gore daha büyük. Erkek prensesim daha yeni, disiyi kovaliyor faka disim surekli kaciyor. Bu durum duzelir mi yoksa erkeği degistirmeli miyim lutfen yardimci olun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 04:54
Yağmur Hanım,Malawi Cichlidleri çift değil koloni balıklarıdır.. Yani 1 erkeğe 3-4 dişi düşmelidir,bu sayı baskın ve kondüsyonu sağlam erkeklerde 7-8 e kadar çıkabilmektedir.. 1 Erkek 1 dişi beslenen Malawi Cichlidlerinde dişi aşırı derecede hırpalanacak ve ölüme doğru hızla süzülecektir,dişi sayısının fazla olmasının bir nedenide erkek dişilerin hepsini kovalayamayacağından dişilerin kondüsyonu düşmez ve yumurta tutma sürecinde daha başarılı olurlar,aksi durumda dişinin bağışıklığı azalır,hastalık ve enfeksiyonlara açık hale gelir(yumurta tutan dişiler yem yiyemezler)..

Tek çareniz 2-3 dişi daha almak,yoksa dişinizin sonu pek aydınlık değil..

Keyifli Hobiler,
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 06:54
1-Minumum 200 litre akvaryum hacmi (Daha küçük hacimlerde de yavru alımı pek tabii mümkün ancak hem sağlıklı bir biçimde bakımı hemde daha doğru şekilde yavru alabilmek için agresiflikleriyle ünlü bu tür için gerekli bir şart olarak doğrudan gözümüze çarpmakta)
2-Işık Bey'in belirttiği gibi koloni sayısı ve dişi erkek oranlaması ikinci şart olarak göze çarpmaktadır.Sağlam bir erkeğe 4-5-6-7 dişiye kadar varan koloniler kurulabilir.1e1d oldukça başarısız bir oran olacaktır.
3-25-26 derece sıcaklık, bol kayalık dekor ve yuva yapımına uygun mağara yapımları uygun kum seçimi minumum müdehale ile 1 ay kadar süreçte tanka adapte olan canlılardan yavru almak oldukça mümkündür.
4-Diyetlerine uygun zengin ve kaliteli içerikleri muhteva eden besin seçimi.Biliyorsunuz ki otçul canlılardır.Ve bu ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak uygun besinleri vermek tüm hayatlarını ve sağlık şartlarını etkileyeceği gibi üreme içgüdülerini de etkilemektedir.
5-Doğru besin seçimi yanı sıra doğru besleme yöntemleri de oldukça önemlidir.Düzenleri verilmeli ve bu düzene alıştırılmalılardır.Aksi durumlar dısında bu düzenden şaşılmamalıdır.Çok yedirmeye çalışıp yağlanmalarına göz yummak yerine yeteri oranda besleyip formlarını korumaya yönelik bir uygulama yapılmalıdır.
6-Erkeği değiştirmeniz halinde yeni gelen erkek adaptasyon sürecini atlattıktan sonra dişinizi kovalamaya başlayacaktır.Onu değiştirince yeni gelende aynı şeyi yapacaktır.Değiştirmek çözüm değildir.

Sabahın bu saatinde orucun etkisiyle aklıma gelenler bu kadar umarım yol gösterici olur.
Keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir