maymun kafa bilgisi


grafık.onurÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 16
grafık.onurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 23:54
Bir akvaryumcuda gördüğüm maymun kafa çiftini beğenip aldım.elimde 35 cm akvaryum oldugunu ve bu akvaryumda yaşıyabileceğini sordum ve yaşar dedi.akvaryumu kurdum ve çok güzel bir eş idi ilk yumurtalarını testiye yapıstırdıktan sonra yumurtalardan balıklar yavrular çıktı bende yavrular biraz büyüdükten sonra aynı akvaryumda yavruluğa ayırdım,40 adete yakın yavru var ama tek sıkıntım yavruları ayırdıktan sonra erkek olan dişi olanı hırpalıyor ve dişinin karnı çekilmiş durumda ne yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var..
vermiş olduğum yem kırmızı granül ve bitkisel yem...
şimdiden teşekkür ederim....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 09:51
Kısa bir dönem beslemiştim.Karma akvaryumda oldukça sert davranışı nedeni ile maalesef elden çıkarmıştım.35 cm lik bir akvaryumun ufak geleceğini düşünüyorum.Sonucunda her balık için ufak bir ölçü.Akvaryumcuya sormanız hata çünkü o akvaryumcuya göre 35 cm lik akvaryumda her balık yaşar çünkü içinde su var..
Çok fazla tecrübe ve bilgi sahibi olmadığım için o davranışın çiftleşmek istemesi dolayısı ile yapıldığını düşünüyorum.Dişi yeni yavru verdiğinden tekrar hazır duruma gelene kadar bu sıkıntı olacaktır.Dişinin kaçacak alan bulamamasından dolayı da bu tür baskıyı mecburen görüyor gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OSMANLIÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1405
OSMANLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 10:42
Ben maymun kafaların uysal balıklar oldugunu bılıyorum yavrulara bır sey yapmayacaktır keske yavruluga almasaydınız .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 11:28
35 cmlik bir akvaryum her ciklet gibi maymun kafalar içinde küçük bir akvaryum.Maymun kafa gibi fazla büyümeyen cikletler bile en az 60 cmlik akvaryumlar isterler.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

istanbullu61Çevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 198
istanbullu61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 11:45
Uzun süre maymun kafa besledim ve defalarca yavru aldım. Öncelikle akvaryumunuz maymun kafalar için çok küçük. Maymun kafa yavrularını ilk başta anaçlarınızdan ayırmanıza gerek yok. Yalnız bir sonraki yumurtlama döneminde yavruları yuvanın yakınına yaklaştırmıyorlar. Yani yavrular biraz büyüyünce ayırmanız gerekecek. Erkek bağzı dönemlerde dişiyi çok hırpalıyor. Ben bu durumu fakettiğim zamanlarda akvaryumu cam ile bölüp erkek ve dişiyi ayırıyordum. Bir kaç gün bu şekilde tuttuktan sonra ortadaki bölmeyi kaldırıyordum sorun geçmiş oluyordu. Bazen bu durumun tam terside yaşanabiliyor. Bu seferde dişi erkeği hırpalamaya başlıyor   bu durumdada aynı uygulamayı yaparsanız sorun düzelir. Ayırdığınız zaman birbirlerini görsünler yalnız dokunamasınlar. Dişinin karın çöküklüğü yavruların yumurtadan çıkış süresince yuvadan çıkmamasından kaynaklanıyordur. Eğer varsa imkanınız canlı yem takviyesi ile dişiye kondisyon kazandırabilirsiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreYıldızdalÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 349
EmreYıldızdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 18:33
Maymun kafaları bende önceden beslemiştim.Maymun kafaların iki varyetesi var birisi klasik beyaz maymun kafa birde mavi maymun kafalar var, 2-3 sene önce Türkiye'de sadece bi kişide mavi maymun kafa olduğunu öğrenmiştim Ankara'dan özel olarak 10 adet getirtmiştim ve eş tuttular baya baya ürettim çok agresif dediler çok aşırı değil ama agresifliği doğru birde tek eşlidir dediler öylede okudum % 80 ' i tek eşli oluyor ama yeniden eş tutanlarıda var.Ben yavruları asla ayırmazdım çünkü yavruları ayırdığınız zaman erkekte tekrar çiftleşme isteği oluyor, dişide buna hazır olmadığı için hırpalaşıyorlar yani erkekte tekrar yavrularını koruma güdüsü oluşuyor.Bu yüzden en az 1,5-2 aylık tan önce yavruları ayırmayınki dişinin kendini toplama şansı olsun.Şu an elimde 14 tane beyaz maymun kafa yavrusu var ağır ağırda olsa büyüyorlar eş tutmalarını bekliyorum.O zamana kadar beraberler hiç kum koymadım bi kaç küp ve salyangoz kabuğu var yemlerinide düzenli veriyorum.Birazdan artemia çıkartmayı düşünüyorum çünkü artemiasız çok yavaş büyüyorlar.Size tavsiyem bir müddet erkekle dişiyi ayırın.Dişiyi yavruların yanına koyabilirsiniz ve 20 gün sonra geri ana tanka alın ve çiftleşme hareketleri varmı yokmu ona bakın, hala hırpalıyorsa tekrar ayırın ve bir müddet orda kalsın.

Bu arada erkek ve dişinin boyutu nedir birde yavru akvaryumu kaç litre acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir