Melek Balığı Cinsiyet Ayrımı


EbubekirlsdÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 43
EbubekirlsdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2021 17:45
Selamlar arkadaşlar,
Çift olduklarını zannettiğim balıklarımı karma akvaryuma naklettim. Dün sabah Anubias yaprağına yumurta döşemiş olduklarını farkettim. Fakat yumurtaların tamamına yakını mantarlaştı. Su değerlerimin iyi olduğunu biliyorum. Yumurtaların döllenmemiş olmasından şüpheleniyorum. Acaba bir dişi, bir erkek olduklarını düşündüğüm balıkların ikiside dişi mi ? Araştırdım fakat elde ettiğim bilgiler ile ayrımı kesin olarak yapamadım. Yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118518/070420211733371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118518/070420211734411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118518/070420211743201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118518/070420211743571.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yurt71Çevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 41
Yurt71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2021 18:14
İkiside disi değil alttaki fotada üstte olan dışıdır ,,,amacın uretmekse aynı su değerlerini sağlayıp uredikleri her ne ise ? Onu alip yumurtlara metilen mavisi döküp baska tankta beslemek , akvaryum içinde ise yumurtalri aynı şeklide plastik yavruluga almak yada anaclari ayırmak (genelde yumurta yerler melekler)amacin ana tankta uretmek yada anaclardan yavru bakımı görmekse hiç bekleme,(diğer balıklar yerler ,yada ürküp kendileri yerler) hiç bir şeklide basaramazsin tecrübeyle sabittir.[EDIT]Yurt71,2021-04-07 18:18:19[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EbubekirlsdÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 43
EbubekirlsdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2021 19:58
Anubias yaprağını kesip başka tanka aldım. Su sıcaklığı aynı seviyede. Yumurtaların üzerine gelecek şekilde hava veriyorum şu an. Bir erkek bir dişi ise bunlar yumurtaların döllenmemiş olması ihtimali ortadan kalkıyor o halde.

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrimiçi

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21457
KınayuÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2021 08:08
[QUOTE=Yurt71]İkiside disi değil alttaki fotada üstte olan dışıdır ,,,amacın uretmekse aynı su değerlerini sağlayıp uredikleri her ne ise ? Onu alip yumurtlara metilen mavisi döküp baska tankta beslemek , akvaryum içinde ise yumurtalri aynı şeklide plastik yavruluga almak yada anaclari ayırmak (genelde yumurta yerler melekler)amacin ana tankta uretmek yada anaclardan yavru bakımı görmekse hiç bekleme,(diğer balıklar yerler ,yada ürküp kendileri yerler) hiç bir şeklide basaramazsin tecrübeyle sabittir.[/QUOTE]

Yaşadığımız bir olayı dile getirmek istiyorum nasıl bir insan saatlerce konuştuğu bir pazarlıkta 6 Dişi tropheus Albino Chimpi için anlaşıp 3 Dişiye düşürüp birde ney neci olduğu belli olmayan yavru atmış torbaya karşı taraf ne derse ne isterse tamam deyip te ne verdiysem sonuna kadar arkasındayım dediği halde ondan sonra bir adadan geliyorum bir modadan geliyorum bir Avrupa yakasından bilmem nereden geliyorum deyip ondan sonra her gün ismini soy ismini mesleğini yaşını tüm üyelik bilgilerini değiştirip ondan sonra X adına kadar düşer ve yaptığı takasta 6 dişi ile başlayıp 3 dişi diye 3 Erkek Tropheus Albino Chimpi getirip bide yavru tam türünü anlamadığım .
Ondan sonra karşı tarafa geri bildirim yapmayacağım deyip haksız olduğunu çıkacağını bildiği halde sonra yavuz hırsız gibi yağ misali üste haklı çıkmaya çalışır yaptıklarına durumuna bakmadan ileri geri geri bildirim yapar bu getirdiği 3 Erkeğe karşı karşı taraftan bunları ister .
Al lem edip kul lem edip
Bir Çift kısa kuyruk Red marble yavru alınan tam damızlıklar .
15 adet Red marble 3-5 Cm tül vatoz alır .
15 adet Red Marble kısa kuyruk 3-5 Cm vatoz alır .
Bir adet Atman 100 wattt ısıtıcı alır denendi tek başıma değilim bunlar olurken .
1 adet tam yetişkin Tropheus Albino Kipili erkek vatandaşın getirdiği Tropheus erkeklerinin 1,5 katı boyda ve bir Kipili erkeğinin olabileceği en sağlıklı formda .
20 adet 3-4 Cm Lepistes dişileri erkek yok içinde dikkat edin nasıl alır .
Hatta hatta bu getirdiği balıklara istinaden konuşulma işinde bir adette tam damızlık Beyaz renk tonlara sahip Dişi melek verilecekti vereceği güya dişileri güya 3 adet Erkek balığa düşüre düşüre artık yüzü tutmadı onu isteyemedi herhalde [:((]
Tüm pazarlık bitip kaç kere bu işten cayan aydım caydım yapan bu vatandaş ne istese tamam dedim çünkü bunun bir derdi zoru var bir amacı maksadı bu işin olmayacağını bildiğim halde ne derse tamam dedim uydum .
Pazarlık bitti buluşulacak adadan geliyordu sonra nasıl olduysa Marmaray la karşıdan geliyorum orada buluşuruz dedi ona da tamam dedik sonra Üsküdar Marmarayda buluşacağız dedi gittik Üsküdar Marmaray ın önünde durduk dörtlüleri yakıp beklemeye koyulduk bu X vatandaşı sürekli aydım caydım öyle demedim böyle dedim yok öyle yok böyle dediğinden kıllandım işyerin den bir arkadaşla gitmek gereği duydum tüm balıkları birlikte sapa sağlam turp gibi paketledik saydık bir bir ondan sonra açtı telefonu ben buradan çıkamam çıkarsam 3 TL lik jetonum yanar e ne yapacağız bizde arabayı bırakamıyoruz .
Siz içeri gelin dedi telefonu kapattı mı .
Neyse buraya kadar geldik herhalde bu televizyon şakası filan diye gülüyoruz artık arkadaşla buna da tamam bu adam ne istiyor diye ona da amenna dedik X vatandaşın 3 TL lik jetonu yanmasın diye verdik 20 TL çektik arabayı otopark a balıkları canlılara bir kere daha bakıp aldık elimize .
İndik Marmarayın içerisine Ne kendi bizi tanıyor ne biz kendisini telefonda çekmiyor aşağıda gitmiş bu vatandaş en köşeye sanki saklanıyor bakıyoruz el ediyoruz tanımadan belki iki kişi el sallıyor anlar diye eğer ki doğru ise dediği adını çağırıyoruz bağırıyoruz X bek X bek dağlarda serin kendisi de serin gitmiş özellikle saklanıyor gibi en köşeye ıslık çalıp tavana bakıyor .
Artık ben değil ama yanımda giden arkadaş tüm süreci bildiğinden Melek gibi naif arkadaş o bile burasına geldi patladı bu nerede adam girişe bakar bakış tırır diye abi lütfen haydi dönelim dedi dur dedim sakin relaks hem ta kasımızı yapalım hemde ben bu kişiyle tanışmak görmek istiyorum dedim. .
Neyse bu kadar olayı kendi yaşamış gibi bir heyecanla bir hışımla geldi çok şuurlu davranmış gibi geldi balıklara bakmadı bizim kendisinin getirdiği balıklara bakmamamıza da izin vermedi acele acele gitti uzaklaştı .
Ondan sonra açmış telefon yok ısıtıcı çalışıyor dedi bir yok çalışmıyor dedi vatozlar dediğinden küçük dedi asılsız ondan bir şey tutturamadı ölmüş olanlar var dedi hemen ölüleri tut bana getir sağlamları ile değiştireceğim dedim . Ondan sonra yok öyle yok böyle yok dedim yaptığın takastan memnun kalmadıysan getir balıklarımı al verdiklerini dedim gene ses seda yok öylede böylede yok oda buda ipe tam un sermek yani ya tutarsa .
Ondan sonra beni tehdit eder gibi şimdilik sana geri bildirim yapmayacağım dedi biz bur da iki tane bilmem kaç yaşında işinde gücünde bilmem kaç yıllık devlet memuru adam bunun derdi zoru ne diye daha da bir afalladık bu daha ne istiyor zoru ne diye [:'(]
ondan sonra hala olay bitti getirdiği balıklar gerçekten dişi gibi hala dert anlatmalar ağlamalar yakınmalar artık burama geldi getir benden aldıklarını çekilecek çile değil ne aldıysan benden canlı malzeme ölüsü dirisi çalışanı çalışmayanı al balıklarını dedim çünkü gelemeyeceğini getirmeyeceğini adım gibi biliyordum olay ilk başladı ben döne döne kaç defa ben ne verdiysem balık canlı malzeme arkasındayım dedim ve yerim yurdum belli iş yerim belli ve geceden sabaha üyelik bilgilerim adım sanım soy adım değişmiyor ben Erhan uyanık
Şimdi diyeceksiniz nasıl bileceksin bu X vatandaşının getirdiği balıkları kendi balıklarının arasına karışmıştır benim balıklarımın yarısı kadarlar ve zaten ben kendi ana tank kıma koymamıştım hemen karantina tank kındaydılar ona da uymadı gelmedi gelemedi .
Sonra bekledi kim gaz verdi ne akıl düşündüyse bekledi bekledi 16 gün sonra pat bir geri bildirim geldi size dedi bu kibar X vatandaş bana geri bildirim yapmış hakkını helal etmiyormuş çok biliyormuşum çok konuşuyormuşum topu topu beni bir kez 30 saniye gördü bunu nereden neresinden çıkardı anlamadım 16 gün sonra geri bildirim yapıyor ben aşağıda iken telefon çalıyor ve evdekiler açıyor telefona bakan ben değilim birde sürekli telefon numarası sürekli değişiyor yok bu arkadaşın yok bu babamın yok bilmem kimin X bek te ne sorunun derdin varsa döne döne ne verdiysem arkasındayım dediğim halde yok ben o arkadaşa hakkımı helal etmiyorum demiş bütün ev halkı ayaklandı bu kim iş yeri nerede oraya gidelim diye sen kimsin nerenin neyi sinde bende ne emeğin hakkın varda helal etmiyorsun bu kadar yaptığından sonra şuursuzca .
Kaldı ki ben burada formumuz da döne döne kaç kere benim yapmış olduğum yorum görüş öneri fikirden maddi manevi kimin zararı olursa bunu her şekilde karşılamaya hazırım diye kaç kere yazmış biriyim 3 balık için bunları yapacağım .
Sürekli ne yapacaksam ne edeceksem bana yapılmasını istemediğim bir şeyi karşı taraf içinde düşünmem reva görmem yapmam ama ne yazık ki karşı taraf hep kendisi gibi sanıyor karşısındaki kişileri de ne yazık ki .


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/130820211355121.jpg[/IMG][EDIT]Kınayu,2021-08-13 14:40:38[/EDIT]

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir