Melek Cüce vatoz


TesseractÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/10/2007
İl: Yalova
Mesaj: 2356
TesseractÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2013 12:48
Herkese merhabalar. Üniversiteye başladığımdan dolayı bu sene çikletlerin hepsini çıkarttım akvaryumumdan. Şu anda akvaryumda 3 adet zebra danio 1e 2 d cüce vatoz ve yaklaşık 150 tane serbest halde gezen 2-4cm arası cüce vatoz yavruları var. 

Bu akvaryuma damızlık boyda 4d 1 e yada tam tersi 4e 1d melek atacağım aklımdaki sorular şunlar.

Öncelikle cüce vatoz yavrularına vururlarmı akvaryumdakine vurmazlarsa bundan sonraki çıkacak yavrulara vururlarmı ?

Akvaryuma 1 sene boyunca hiç dokunmayacağım şehir dışında olacağım için sadece suyu haftada bir değiştirilecek ve yemi atılacak 5 meleğin yanına birazda 1lira boyutundaki yavru meleklerden atsa kavga dövüş olurmu ?

Önereceğiniz başka balık türü varsada sevinirim .

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sbilgic82Çevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 99
sbilgic82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 10:04
65 lik akvaryumda duran bi çiftimin yanına 5-6cm boylarında vatoz koydum durutmadılar çıkarmak zorunda kaldım. Başka çiftlerin yanına da koymayı denemedim.
80 lik akvaryumda 6 tane genç damızlık meleğimin yanında 7-8 tane oartalama 5 cm boylarında vatozlar var burda şu an için sorun çıkmıyor melekler kendi aralarında kavga ediyor, ama genede dikkat ediyorum ve yakın zamanda da ayırırım.
Eğer akvaryumda saklanabileceği yerler olursa sorun çıkacağını sanmıyorum benim akvaryumumda vatoz lar için saklanacak yer çok fazla olmadığından daha dikkatliyim ve ayırmayı düşünüyorum.
Sonraki çıkacak yavrulara vururlarmı diye sorarken yavrular meleklerle aynı akvaryumda çıkacaksa büyük ihtimalle yerler.
 
Yalnız söylediğin sayılarda 5 damızlık meleği bi araya koyunca bunlar aralarında zaten kavga eder ve ciddi yaralanmalar olma ihtimali yüksektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir