Midye İle İlgili Soru


TcenesbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2015
İl: Kirklareli
Mesaj: 183
TcenesbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2018 23:39
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173333/180120182335221.jpg[/IMG]

Selamlar. Önüme böyle bu soru çıktı. Ben de boş durmam tabi ilgimi çekti ve size sormak istedim.

Bu midye denen canlı gerçekten kullanılıyor mu? Kullanıyorsa gerçekten iş yapıyor mu? Ne tür sularda yaşar? Gerçekten balık pisliklerini yer mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2018 17:42
[QUOTE=Tcenesbey][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173333/180120182335221.jpg[/IMG]

Selamlar. Önüme böyle bu soru çıktı. Ben de boş durmam tabi ilgimi çekti ve size sormak istedim.

Bu midye denen canlı gerçekten kullanılıyor mu? Kullanıyorsa gerçekten iş yapıyor mu? Ne tür sularda yaşar? Gerçekten balık pisliklerini yer mi? Bilgi verirseniz sevinirim.[/QUOTE]

Midyenin tatlı, tuzlu ve acı sularda yaşayan farklı çeşitleri vardır. Kimi türler kendini kaya vb sert bir yüzeye yapıştırmayı seçerken kimileri kabuklarını hafifçe aralayarak dışarı çıkarttıkları dil benzeri bir organ ile kuma gömerler. Tatlı su ve akvaryumlarda yaşayan türler genelde kendilerini gömerler, bu yüzden ince taneli kum kullanılmalı,çakıl olan akvaryumlara konmamalıdırlar.
Midye hemen her su sıcaklığını ve sertliğini tolare edebilirler, okdukça dayanıklıdırlar. Boyları 2-3 cm den 20 cm ye kadar çıkabilir ancak çok yavaş büyürler.
Yazıda da bahsedildiği üzere, midyeler filtreleme yöntemi ile beslenirler. Kendilerini gömerlerken kabuğun ufak bir kısmını dışarıda ve aralık bırakırlar. Buradan içeri su girer ve onlar da sudaki küçük mikroorganizmalar, omurgasızlar ve yem parçaları ile beslenirler. Dışkı yemezler.
Eğer bulundukları tankta akıntı yoksa açlıktan ölürler. Aynı şekile tankın biraz "pis " olmasını tercih ederler çünkü balıklardan arta kalan yem atıkları vs maddeler ile beslenirler.
Eğer ölürlerse açılacak ve kötü bir kokuya yol açacaklardır. Ama aynı şekilde balıklar severek ve kısa sürede yiyecektir.
Ben japon tankımda bakıyorum. Eğer yeterince beslenemediklerini görürsem (biraz yüzeye çıkıp kabuklarını biraz daha aralarlar) yemi suda bekletip biraz eriterek bu yemli suyu kabuklarındaki açıklıktan içeri şırınga ile püskürterek beslerim.

Beğenenler: [T]173333,Tcenesbey[/T]
Teşekkür Edenler: [T]173333,Tcenesbey[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir