Mobilyalı Bitkili Akvaryum (U 150XG 55XD 60)


bulentxÇevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 25
bulentxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2012 22:20
Merhabalar, uzun bir ara oldu işlerimin yoğunluğu nedeni ile forumda yazamadım malesef.
Akvaryumda güncel durum şöyle;
Balıklarım; 2 velifera, 1 anne kılıç, 10+ yavru kılıç, 4 lepistes, 10+ yavru lepistes, 1 zebra, 3 sae (takas düşünüyorum yaklaşık 8 cm oldular), 2 çöpçü, 2 neon
 
Bitkilerim; Cryptocoryne wendtii Green, Anubias barteri, Vesicularia Christmas Moss, Bacopa monnieri , Ceratophyllum demersum , Dev saz, Cocomba
 
Her hafta 100-120 litre su değişimi yapıyorum. Kova ile uğraşmamk için dip çekim hortumumu bahçe hortumuna takıp wc'ye uzatıyorum. Çeşme suyunu akvaryumun içindeki dış filtrenin su alma yerinden çok yavaş bir şekilde su veriyorum. bu süreç yaklaşık 1 saatimi alıyor. Bu değişim sırasında sıvı gübrelirimi de veriyorum. Ayrıca 2 haftada bir 2 çay kaşığı tuzu suda eritip yavaş yavaş akvaryuma döküyorum. Uzun zamandır akvaryumda balık ölümüm olmadı. Yosunlanma sorunu nerdeyse çok az oluyor. Ön camda arada bir hafif yosunlanma olunca mıknatıslı silecek ile temizliyorum. her akşam 4 aylık oğlumu kucağıma alıp akvaryumun karşına oturup seyrediyoruz :) Akvaryumdaki taşlar memleketten gelme dere taşıdır.
Belki soran olur eski balıklara ne oldu diye :) melekleri arkadaşlara dağıttım (yavrularımı yedikleri için), magrakantam ise öldü neden öldüğünü anlayamadım. Ölüsünü bile diğer balıklar yerken fark edebildim. taşın arasında girmiş :(
24 saat co2 devam ediyorum. ayrıca aydınlatma sistemini tamamen led yaptım. 4 sıra 1,30m'lik led yaptım kapağa, ayrıca dış kısmında kapak altınada led yaptım akşamları salona güzel bir hava katıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TahaArifÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 946
TahaArifÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2012 23:25
Akvaryumun arka kısımları için uzun boylu bitkiler, ön taraflar için ise taban bitkileri öneririm.Bu büyüklükteki bir akvaryum için bitkiler az gelmiş.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bulentxÇevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 25
bulentxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 23:07
[QUOTE=TahaArif]Akvaryumun arka kısımları için uzun boylu bitkiler, ön taraflar için ise taban bitkileri öneririm.Bu büyüklükteki bir akvaryum için bitkiler az gelmiş.Saygılar.[/QUOTE]
yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Aldığım bitkilerin üremesini bekliyorum. Sazlarım kök vermeye başladı. Birde yeni bitki türleri araştırıyorum. Güzel ve kolay bakabileceğim. zemin aquaclay olduğu için bitkiler çok rahat tutunamamakta. Bitkili akvaryum düşünenlere tavsiye etmiyorum başka bir zemin bulmalarını tavsiye ederim.
 
Şimdi güzel bir mango kökü arayışım var moss ağacaı yapacağım. ayrıca 3 sae yi takas edebileceğim tekliflerede açığım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blitzkriegÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 981
blitzkriegÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2012 11:00
Hocam başlangıç için biraz acemilik olur o kadar. Daha çok ve geniş yapraklı,görselliği önde olan ve basite kaçmayan bitkilerle daha doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Limon,amazon bile koysanız güzel görünür ki co2 desteği var,bence hi-tech bitkilerden de ekleyin ufaktan.

Asıl söylemek istediğim şey,kullandığınız Largopen güçlü bir antibiyotiktir. Bakteriyel hastalıklarda karantina tankında uygulanabilir. Ana tankta kullanırsanız bakteri kültürü çöker, balıklarda ölüme kadar gidebilir sonuçları. Sakal yosunuyla mücadele için Excel iş görebilir. Sae bir süre sonra yetersiz kalacaktır. Karartma yaparsanız da bitkileriniz yosunun verdiği zarardan çok daha fazla zarar görecektir. Mümkünse yeni bitkilerle sıfırdan, 4*4*4 aydınlatma ile yeniden başlamanızı öneririm. Tabi tüplü sistem ve pH controller da iyi bir bitkili tecrübesi yaşatacaktır.
blitzkrieg2012-05-22 11:17:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir